Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Koliko znam ( citanje ), oci tumace one reci,....po slici i podobiju Bozijem,.....prema dusevnim odlikama coveka, recimo, sloboda kao sto je Bog apsolutno slobodan, duh i razum i um, kao sto je i Bog duh i um. Nigde nisam nasao, da se govori u smislu neke slike tela u Bogu, koje mozemo da vidimo kao neku sliku telesnosti u coveku,... Па ниси читао моје наводе из Отаца... Зато си остао ван предања. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Па ниси читао моје наводе из Отаца... Зато си остао ван предања. Koje navode, stvarno nisam primetio ( ne mogu sve da pohvatam ) ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 19 минута, Zoran Đurović рече Види то са св. Иринејем Лионским. Шта каже Иринеј? Ведран* and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 52 минута, Bokisd рече Jer, i oni oci koji pisu o , da se tako izrazim predpostojecem Hristosu , pisu to',...kao o sadasnjem i buducem vremenu koje je u kategorijama, prenacrta i praslika koje postoje u Bozijem umu i razumu. Kao ono sto negde pise, veliki savet Svete Trojice o svetu i coveku i pre postanja vremena i sveta i bilo kakvog bica @Матусал зар на ону твоју прмедбу да су анђели христолки не рекох да ће казати да је и Хрисос био Божија идеја, у Божијем уму, сличица итд. Па се онда ругајте мојој кристалној кугли. Она добро ради само што се понекад запраши и зато заштека. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, Матусал рече Шта каже Иринеј? Да је човек створен по моделу Ис Хс. Оног у телу. Жика, Матусал and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 17 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече пре 20 минута, Ведран* рече Ко је звао Тому св. Отац? Зоран. Види у горњим порукама, нису одавно затрпане. Само што је твој коментар био пре него што је он то рекао. Да немаш и ти кристалну куглу? Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 5 минута, Ведран* рече @Матусал зар на ону твоју прмедбу да су анђели христолки не рекох да ће казати да је и Хрисос био Божија идеја, у Божијем уму, сличица итд. Па се онда ругајте мојој кристалној кугли. Она добро ради само што се понекад запраши и зато заштека. Пророче! Сећам се пророштва! Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 33 минута, Кратос рече On nadvremenski i pre stvaranja sveta ovaploćen.teško da će da pije vodu. Који сте ви случајеви! Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, Ведран* рече Који сте ви случајеви! Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Ведран* рече Који сте ви случајеви! Pa vidi ti to sa vozljubljenim avom jer on veruje u to ne ja.... jeste slučaj za...mada dobro ako je brljiv Hrista radi onda je u redu.... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 2 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Ведране, ево те поруке. Да и она се појављује након твога коментара да неки помињу св Тому. А поред тога, твој коментар је био да заслугом Авином неки помињу Тому као светог. А сад ми наводиш Аву као онога који га тако помиње. Ел теби мозак ради? Ако под његовм утицајем неко тако пише св Тома онда тај неко на кога о. Зоран утиче не може бити сам Зоран. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Коментар на називање Тому Аквинског Светитељем? Не, био је на одговор Зорановој таквој тврдњи. Он га је назвао Светим, а и Петра Ломбардијског. https://pouke.org/forum/topic/48539-зоран-ђуровић-преегзистенција-исуса-христа/?page=180&tab=comments#comment-1703793 Пошто не читаш... Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 14 минута, Ведран* рече @Матусал зар на ону твоју прмедбу да су анђели христолки не рекох да ће казати да је и Хрисос био Божија идеја, у Божијем уму, сличица итд. Па се онда ругајте мојој кристалној кугли. Она добро ради само што се понекад запраши и зато заштека. Значи Бог може да познаје преднацрт ( икону ) а да при томе не познаје искуствено саму реалност до тренутка стварања ( иако је он тај који ствара али ће тек по стварању познати оно што је створио ) , ако се и тај тренутак може и назвати тако нашим поимањем. Који је то ,,моменат,, у вечности када се Бог одлучује да створи свет? Почетак се разуме заједно са стварањем времена? Да ли ће потом када и време уђе у вечност доћи до промене и у есхатону јер он више није исти будући да је сада и творевина ушла и његово постојање? Trifke, Ведран*, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 6 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече @Zoran Đurović Него, да те питам. У којој Православној цркви у Риму си служио Божић 25. децембра? Грчка је? https://en.wikipedia.org/wiki/San_Teodoro,_Rome Svetlana Pecin-Saraguda, Bokisd, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 35 минута, Ведран* рече @Матусал зар на ону твоју прмедбу да су анђели христолки не рекох да ће казати да је и Хрисос био Божија идеја, у Божијем уму, сличица итд. Па се онда ругајте мојој кристалној кугли. Она добро ради само што се понекад запраши и зато заштека. Rekao sam, da oci kada govore o vremenu, pricaju u kategorijama prednacrta, providjenja, promislu Bozijeg o svim stvarima. Bog po svom predznanju vidi sve buduce dogadjaje i po tom predznanju je i Hristos bio vec predodredjen da se ovaploti i sidje na zemlju i uzme nase telo. To je ono sto se kaze , tajna koja je i pre vremena vec po Bozijem promislu odredjena. Nisam rekao za Hristosa da je u slici i prikazu, nego Njegovo ovaplocenje i ocovecenje. A, Bog sve sto postoji stvara kroz Logosa i sve stvari imaju svoj uzrok u Logosu. Koliko se secam sv. Maksim je pricao o logosima stvari koje imaju svoj pocetak i uzrok u Loogosu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука