Isusovo magare Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 17 минута, Trifke рече Niiiiiiikkkkkkaaaaakkkkkkkoooooo! Pa gde da tako nesto padne Velikom Inkvizitoru, Crvenkapi ili Kratosu na pamet. Pa oni su stubovi pravoslavlja! Molim te da se stids za ovo. Ovo nije lepo od tebe! Nije se dobro toliko smijati na uranak.. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, Isusovo magare рече Nije se dobro toliko smijati na uranak.. Na zalost pored ovih talibana to nemozes da izbegnes! Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, Bokisd рече O cemu onda pricamo ? Па ако ниси схватио, стварно не мислим да хоћеш. Био сам сад написао "прочитај поново...", али избрисах јер не видим да ће то бити од помоћи. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 8 минута, Ведран* рече То ти можеш да кажеш, јер ти свашта можеш. Ја то нисам рекао. Извини, али сад си стварно пролупао. evo ga i vladika Nikolaj prolupao Četvrta rečenica: Bože, Bože moj, zašto si me ostavio? Ove reči iskazuju koliko nemoć prirode ljudske, toliko i vidovitost. Jer čovek strada. Ali, ima tu jedna tajna ispod bola čovečjega. Gle, jedino ove reči mogle su da razbiju jeres, koja je u docnijim vremenima potresala crkvu, a koja je nepravilno učila, da je Božanstvo stradalo na krstu. Međutim večni Sin Božji zato se i ovaplotio kao čovek, da bi kao čovek telom i dušom mogao u datom trenutku postradati za ljude i umreti za ljude. Jer da je Božanstvo u Hristu stradalo, znači da je Božanstvo u Hristu i umrlo. A to se ne da nikako ni zamisliti. Udubite se što jače u ove velike i strašne reči: Bože, Bože moj, zašto si me ostavio? I čini mi se da te sveti Vladika smatra jeretikom... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 2 минута, Isusovo magare рече Nije se dobro toliko smijati na uranak.. у мом крају има по селима један израз "која птица рано пева, ...." а наставак није да среће граби. Isusovo magare, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Ведран* рече у мом крају има по селима један израз "која птица рано пева, ...." а наставак није да среће граби. Ma znam i kod nas isto tak vele..da prostiš u..ki se u gnijezdo..jel tako? Zoran Đurović, Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Кратос рече evo ga i vladika Nikolaj prolupao Četvrta rečenica: Bože, Bože moj, zašto si me ostavio? Ove reči iskazuju koliko nemoć prirode ljudske, toliko i vidovitost. Jer čovek strada. Ali, ima tu jedna tajna ispod bola čovečjega. Gle, jedino ove reči mogle su da razbiju jeres, koja je u docnijim vremenima potresala crkvu, a koja je nepravilno učila, da je Božanstvo stradalo na krstu. Međutim večni Sin Božji zato se i ovaplotio kao čovek, da bi kao čovek telom i dušom mogao u datom trenutku postradati za ljude i umreti za ljude. Jer da je Božanstvo u Hristu stradalo, znači da je Božanstvo u Hristu i umrlo. A to se ne da nikako ni zamisliti. Udubite se što jače u ove velike i strašne reči: Bože, Bože moj, zašto si me ostavio? I čini mi se da te sveti Vladika smatra jeretikom... Није св Николај пролупао, него ти заједно са Бокисдом. Па ти у својој несвести ниси ни свестан да си навео цитат управо у прилог ономе што ја говорим, а на посрамљење онога што Бокисд говори. И на посрамљење своје сопствено јер показујеш колико ништа не разумеш. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 4 минута, Ведран* рече Није св Николај пролупао, него ти заједно са Бокисдом. Па ти у својој несвести ниси ни свестан да си навео цитат управо у прилог ономе што ја говорим, а на посрамљење онога што Бокисд говори. И на посрамљење своје сопствено јер показујеш колико ништа не разумеш. Znas li ti da ja stvarno mislim da je ovo neka vrsta Matrixa i da se ovo ne dogadja na forumu. Ocekujem da se neko pojavi i kaze dosta je bilo igre sada pocinje realnost u kojoj su talibani ozbiljni istrazivaci istine, nepristrasni, mirni ljudi. Strasno pa ovo je apokalipsa. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 9 минута, Кратос рече evo ga Да не треба поново да ти линкујем да су анђели створени ван времена? Одговори како се ово уклапа у твоју талибанску позицију да све што је створено, створено је у времену. Млате и ови свеци кад говоре о атемпоралном стварању анђела. А то што је атемпорално не одређује се категоријама пре, сада, после. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 26, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Trifke рече Znas li ti da ja stvarno mislim da je ovo neka vrsta Matrixa i da se ovo ne dogadja na forumu. Ocekujem da se neko pojavi i kaze dosta je bilo igre sada pocinje realnost u kojoj su talibani ozbiljni istrazivaci istine, nepristrasni, mirni ljudi. Strasno pa ovo je apokalipsa. То само ако ви дође Ава из есхатона! Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Molim "velečasnog" Zorana da mi odgovori zasto umjetnici slikaju Oca kao starca a Isusa kao mlađeg lika ako su jednako "stari"?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 10 минута, Ведран* рече Није св Николај пролупао, него ти заједно са Бокисдом. Па ти у својој несвести ниси ни свестан да си навео цитат управо у прилог ономе што ја говорим, а на посрамљење онога што Бокисд говори. И на посрамљење своје сопствено јер показујеш колико ништа не разумеш. Ma da bre samo se ti teši cerekanjem al sve lepo stoji.... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече Да не треба поново да ти линкујем да су анђели створени ван времена? Одговори како се ово уклапа у твоју талибанску позицију да све што је створено, створено је у времену. Млате и ови свеци кад говоре о атемпоралном стварању анђела. А то што је атемпорално не одређује се категоријама пре, сада, после. Cekaj, pa ti mislis da on ima poziciju! E brajko moj, nista od toga! On nadilazi sv pozicije i sve dimenzije. Videces to u nastavku ovog serijala. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Ali da se vratimo tome da Logos nije pre postanja sveta u telu,i o tome šta strada na Krstu... У бестелесном Логосу не би било онога што је својствено телу, да Он није узео на себе трулежно и смртно тело; јер смртна бејаше света Марија, од које бејаше тело. И зато што је Он био у страдајућем, и плачућем, и патећем телу, било је неопходно (ανάγκη) приписивати Му заједно са телом и оно што је својствено телу (άπερ έστιν ίδια της σαρκός). Тако дакле, и када је Он плаkao и узрујавао се, плакао је и узрујавао се не Логос као Логос, него је то било својствено телу; и када се молио да Га мимоиђе чаша, није то било Божанство које се плашило, него је та слабост била својствена човечанству. И речи: зашто си ме оставио Еванђелисти приписују Њему, ма да Он као Логос није нимало страдао, јер је Логос нестрадалан (άπαθής). Али, пошто је Господ постао човек, то се све ово збива са Њим и све ово Он говори као човек, да би, олакшавши ова страдања тела, ослободио од њих тело Ajmo eshatološki talibani negirajte i dogmatiku ..... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 9 минута, Zoran Đurović рече Да не треба поново да ти линкујем да су анђели створени ван времена? Одговори како се ово уклапа у твоју талибанску позицију да све што је створено, створено је у времену. Млате и ови свеци кад говоре о атемпоралном стварању анђела. А то што је атемпорално не одређује се категоријама пре, сада, после. Oni više aludiraju na to da duhovni svet nastaje pre materijalnog i u tom smislu i pre vremena a izričito piše da nisu Bogu savečni. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука