Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Vladan3 рече

Добро то видим полако око Бокија али нису сви такви, Ведран је задња два три дана показо велико стрпљење око објашњавања са њим.

Али ја сам те питао око тебе и Зорана јер видим да као и он на прву лопту иде попреко...

Ide on popreko na sve lopte sa svakim ko se ne slozi sa njim. Veliki Inkvizitor je to!  :))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 5 минута, Ведран* рече

:navijanje::navijanje::navijanje:

Аха! Ето и сад @Trifke већ те дтигла казна за анатемисање. 

Nema frke. Prvo da ga lepo zamolim, a posle ću da mu dam adekvatan nadimak. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Па чоче ти си експерт и за физику! 

Сад знам како да те призовемо. 12:smeha: Јер се ти ипак не одазиваш на Матусалово призивање духова. 

Kako neodaziva? Do duse jeste da se poslednji pojavio ali se pojavio. To sam posebno zamerio Matusalu. 12:smeha:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Trifke рече

Ide on popreko na sve lopte sa svakim ko se ne slozi sa njim

Nisam se složio sa Kratosom oko vremena svojevremeno, ali je sve bilo vrlo uljudno. Tako da nisi u pravu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Ма ја ти се разумем у то ко Светлана у православље. 

Само довољно сам паметан да се не бламирам. 

Али свеједно на инстинктивном нивоу ми нешто не пије воду ово што си рекао. А сви већ знамо да ја видим ствари :)) @Trifke ће ти потврдити. :)

Поздрав, 

Иларион

Sto jes ,jes! Vidis, jedino si se za pare presao. Steta da Veliki Inkvizitor nije bio tu. Sta mislis kako bi on reagovao na citat? :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Nema frke. Prvo da ga lepo zamolim, a posle ću da mu dam adekvatan nadimak. 

Трипке?

Кажу да једе ко међед. 12:smeha:

Оће и у Милано да иде да се по ресторанима преједа морских плодова, док Снежана купује ципеле.

Али све оће о мом трошку. :trtmilo:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

:unbelieveble:

Од кад то! Па ти си вазда био за акредитоване курсеве и дипломе. :))

Kako bre ne kapiras, on je covek opitan! Alo Pozega!  :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ведран* рече

:) метни размаке иза тачке :)

E znam...profani su ludeli zbog toga. Na kraju sam za master rad (koji se mora štampati) utrošio tri dana ispravljajući razmake. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

E znam...profani su ludeli zbog toga. Na kraju sam za master rad (koji se mora štampati) utrošio tri dana ispravljajući razmake. 

Ја те не бих пустио 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Ti ne bi, al oni jesu. Koga ja sve ne bih pustio, al štaš...

Милосрдни, као и ти. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ведран* рече

Милосрдни, као и ти. 

Ah pa to mu je drugo ime!  :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ivan Marković рече

Naravno. Kao što je sveti Palama (i sveti Novi Bogoslov) sozercavao netvarnu svetlost, a opet sedeo u svojoj ćeliji. Energije Boga Živoga prožimaju vascelu tvorevinu i uošte nije potrebno da neko bude na dva mesta da bi sozercavao Boga...analogija sa elektronima je krajnje nepotrebna a pitanje koliko je i tačna, s obzirom na to da se u kvantnoj meh govori o kvantnim sistemima a ne elektronima u užem smislu, a "delovi" tih sistema mogu biti i elektroni ili neke druge čestice, koje "dejstvuju" na daleko...

Знамо да си ти стручњак за све и наша дежурна паметница. Ипак, мора поп да те назида да не би лупетао. Вама омиљени Дамаскин каже за анђеле супротно од Августина: "Ограничени су просторно; јер кад су на небу, нису на земљи, а кад су од Бога послани на земљу, не остају више на небу. Но нису ограничени зидовима и вратима и затворима и мандалима, јер су просторно неодредиви".

Нисам луд да кажем да је човек електрон. Хтео сам да направим поређење са истовременим присуством на 2 места једне честице. Као што ни Гр Ниски није полудео па користио за слику Тројице дугу. Но, теби је битно само да се наругаш, а не да нешто конструктивно кажеш. 

Како Ис тело може истовремено да буде на зилион места? - А, он је Бог! - Добро, свемоћ је интелигентан одговор.  

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ivan Marković рече

Naravno. Razumeo sam odmah. Pri tome, veoma je važno da naglasim da se ja ovde ne borim ni za lajkove ni ejmene:ani_biggrin:, ni za bilo kakvu popularnost. Ona me ič ne zanima...

Једном речју, светац!

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Zoran Đurović рече

Знамо да си ти стручњак за све и наша дежурна паметница. Ипак, мора поп да те назида да не би лупетао. Вама омиљени Дамаскин каже за анђеле супротно од Августина: "Ограничени су просторно; јер кад су на небу, нису на земљи, а кад су од Бога послани на земљу, не остају више на небу. Но нису ограничени зидовима и вратима и затворима и мандалима, јер су просторно неодредиви".

Нисам луд да кажем да је човек електрон. Хтео сам да направим поређење са истовременим присуством на 2 места једне честице. Као што ни Гр Ниски није полудео па користио за слику Тројице дугу. Но, теби је битно само да се наругаш, а не да нешто конструктивно кажеш. 

Како Ис тело може истовремено да буде на зилион места? - А, он је Бог! - Добро, свемоћ је интелигентан одговор.  

Kada smo vec na ovoj temi. Evo sta mene zanima: kod dobrog dela otaca nalazimo da kazu da se prilikom teozisa sa nama desava isto sto i sa Bogorodicom kod zaceca. Ovo je grubo prepricavanje toga sto oni kazu pa me ti ispravi sa preciznijim formulacijama. Meni je poznato ono "Hristos u nama nada slave" ali ja tu podrazumevam rad Duha Svetog na meni gde me on uopblicuje u oblicje Hristovo. Kako ti to razumes? 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...