Trifke Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Mislim, da isto pricamo, samo na drugi nacin. Poenta je, koliko razumem, da je usao u prostoriju u kojoj su bili apostoli, kroz neku materiju, zid ili prozor ili vrata ( mozda je kroz vrata i najlogicnije, jer i sluze za takve stvari ) i pokazao je Svoje vaskrslo teo, ...kako u svom Bozanskom vidu ( prolazi kroz vrata ), ..tako i da je to upravo ono isto telo koje je polozeno u Grob, jer je jeo i pio sa ucenicima i pokazivao rane, koje su mogli da vide i opipaju . itd. Mozda bi bilo najbolje da i ne odredjujemo da li je prosao kroz ili se pojavio. Ako to piscu nije bilo vazno da naglasi zasto bi bilo nama. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 4 минута, Trifke рече Ovo je samo da ne bude rekao Zlatousti a ono nigde nista od toga. Uf, znam Trifke , da sam raspravljao na ovu temu ( odavno ), i da sam negde nasao , probacu ponovo da nadjem. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Управо сада, Trifke рече Mozda bi bilo najbolje da i ne odredjujemo da li je prosao kroz ili se pojavio. Ako to piscu nije bilo vazno da naglasi zasto bi bilo nama. Ma, da, mozda i nije toliko vazno ovo pitanje, ( razne su interpretacije ) nije od sustinske vaznosti za veru i spasenje. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Poenta je, koliko razumem, da je usao u prostoriju u kojoj su bili apostoli, kroz neku materiju, zid ili prozor ili vrata Знаш да држим да те интелигенција не краси па се и не љутиш, што је лепо. Нигде не пише да је прошао кроз. Ведран*, Svetlana Pecin-Saraguda and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Није Зоран ништа објаснио, већ се и опет дерња на саговорника, јер нема нешто конкретно да каже да би оповргао мишљење саговорника, а потврдио своје. " Ево зашто не разумеш: ἦλθεν ὁ Ἰησοῦς καὶ ἔστη εἰς τὸ μέσον. Он је дошао и стао на сред. . Не каже се да је прошао кроз затворена врата. Једноставно се појавио. Могао је да прође и кроз прозор или зид. Не каже ти Јн, душо, да је Ис прошао кроз врата, него вели да је у једној затвореној просторији појавио се Ис а да ништа није отворио. Да ти још мало наложим: Зашто је камен на гробу био одваљен? Ис није могао да прође кроз камен? Отворили му анђели пут из гроба? Васкрсење било као материјална експлозија неке бомбе? Да ли ти заиста мислиш да неко ко устане из мртвих нема снаге и да камен са врата збаци? Збачени камен је pro nobis! Да бисмо ми поверовали да је васкрсао. Да је изашао из гроба. Слика иде после оне из Лазаревог васкрсења где Ис по Јн. 11, 39 наређује да се склони камен са гроба. Да би људи видели и да нико не мисли да се ради о ћирибу-ћириба. Да виде својим очима васкрсење. По васкрсењу наређује да се Лазар одреши. Оно што сам говорио на другим темама. Ис је из друге димензије улазио у нашу. Није пролазио кроз врата. Бесмислено би било све што стоји у Јн 20, 26. И после осам дана опет беху унутра ученици његови и Тома с њима. Дође Исус кад бијаху врата затворена, и стаде на средину и рече: Мир вам! 27. Затим рече Томи: Пружи прст свој амо и види руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди невјеран него вјеран. Јер Ис доказ да је физички васкрсао је тело које може да се пипне, физичко тело. Наиме у Лк 24 се ово вели: 36. И док они ово говораху, и сам Исус стаде међу њих (αὐτὸς ἔστη ἐν μέσῳ αὐτῶν), и рече им: Мир вам! 37. А они се уплашише, и будући устрашени, помислише да виде духа. 38. И рече им: Што сте збуњени? И зашто такве помисли улазе у срца ваша? 39. Видите руке моје и ноге моје, да сам ја главом; опипајте ме и видите; јер дух нема тијела и костију као што видите да ја имам. 40. И ово рекавши показа им руке и ноге. 41. А док још не вјероваху од радости и док се чуђаху, рече им: Имате ли овдје шта за јело? 42. А они му дадоше комад рибе печене, и меда у саћу. 43. И узевши једе пред њима. Дакле, разваљен гроб, пипање тела и једење су јасан доказ физичког тела, а физичко тело не може да пролази кроз врата. Ако би покушала да се чупаш: Његово тело је као анђелско па може по себи да се претвара у чврсто, онда би опет негирала Ис доказ јер он говори о телу са костима, а да тврдиш да анђели имају кости, много је и за тебе" Evo ti bez dernjave! Volim_Sina_Bozjeg, Lady Godiva, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Знаш да држим да те интелигенција не краси па се и не љутиш, што је лепо. Нигде не пише да је прошао кроз. Ali, nije dosao i iz neke druge dimenzije i stao na sredinu. ( nije bas da glumi nekog madjionicara ,... ne ide .... ) Кратос and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Uf, znam Trifke , da sam raspravljao na ovu temu ( odavno ), i da sam negde nasao , probacu ponovo da nadjem. Ovaj izvor koji sam ti naveo je sa jednog sajta koji sakuplja njegova tumacenja tekstova. Neznam da li mozes to da nadjes u nekoj drugoj njegovoj propovedi ili knjizi. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 6 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Није Зоран ништа објаснио, већ се и опет дерња на саговорника, јер нема нешто конкретно да каже да би оповргао мишљење саговорника, а потврдио своје. Па ја и не гојим илузије да теби могу нешто да објасним... У чему је проблем? Писао сам других ради. Ведран*, ikrasil and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Управо сада, Svetlana Pecin-Saraguda рече Ама, прочитала сам и без твог чишћења, али није ништа објаснио што би оповргло то што ја кажем. Onda te ja ne razumem. Zoran Đurović, Ведран* and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 3 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Ама, прочитала сам и без твог чишћења, али није ништа објаснио што би оповргло то што ја кажем. Ajde reci mi da li je Hristovo vaskrslo telo bilo isto kao i Hristovo raspeto telo? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Ali, nije dosao i iz neke druge dimenzije i stao na sredinu. ( nije bas da glumi nekog madjionicara ,... ne ide .... ) Kako nije,čitaj tekst ponovo,vrata zatvorena,nema kroz nigde znači baaam upad iz eshatona na sred sobe....nema drugog rešenja a da bude pravoslvno,sve ostalo je talibansko bulažnjenje... Bokisd and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Па ја и не гојим илузије да теби могу нешто да објасним... У чему је проблем? Писао сам других ради. Nemoj tako Zoki ona jeste pomalo tvrdoglava ali kada shvati ona i prihvati. Zoran Đurović and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Šta je to što mi nazivamo Carstvo Božje? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 7 минута, Кратос рече Kako nije,čitaj tekst ponovo,vrata zatvorena,nema kroz nigde znači baaam upad iz eshatona na sred sobe....nema drugog rešenja a da bude pravoslvno,sve ostalo je talibansko bulažnjenje... Kazem lepo, da nadjemo kompromisno resenje, ...kroz dimnjak .... .. Снежана, Ведран* and Кратос је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 6 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече И ја пишем других ради. И не гојим илузије да ћеш хтети да признаш и прихватиш да си негде, било где и било кад и у било чему, погрешио. Kao sto on gresi u vezi tebe tako i ti gresis u vezi njega. Nije istina to sto govoris. U stvari vas dvoje imate jednu slicnu osobinu a to je da ste pomalo tvrdoglavi ali kada vam se dokaze onda to prihvatite. Ведран* and Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука