Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Добро, то је католичко учење о Чистилишту. Није православно. Да мало познајеш наше учење о загробном животу ово не би лупао. Ne, odakle takav zakljucak ? Ja govorim o molitvama crkve, ne o prosvecujucem ognju i slicno sto pricaju za cistiliste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Управо сада, Bokisd рече пре 7 минута, Zoran Đurović рече Суд је на крају времена и простора који познајемо. Биће једног лепог дана. Али суд постоји у атемпоралној равни када долази до постављања нас у Хр са десне Оцу. Ali, opet, recimo, gde je sud za one koji ne sede sa desne strane Oca ? Sta cemo sa ostalim А, ти се бринеш за себе? Никакав проблем - идеш са леве стране... Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Управо сада, Bokisd рече Ne, odakle takav zakljucak ? Ja govorim o molitvama crkve, ne o prosvecujucem ognju i slicno sto pricaju za cistiliste. Где си читао да душа из пакла иде на небо? Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече А, ти се бринеш за себе? Никакав проблем - идеш са леве стране... Dobro je, bar smo dosli do toga, da postoji i sudjenje za sve ljude , na kome se ide, ....na desno ili levo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Где си читао да душа из пакла иде на небо? Pa, zar nije logicno, molitve za takve duse, koje su delotvorne u odredjenim slucajevima i dobijaju milost od Boga. Svi smo citali o tome, u raznim duhovnim knjigama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Управо сада, Bokisd рече Pa, zar nije logicno, molitve za takve duse, koje su delotvorne u odredjenim slucajevima i dobijaju milost od Boga. Svi smo citali o tome, u raznim duhovnim knjigama. Бхагавад Гита није духовна књига. Да се душе селе из пакла у рај је само глупост коју од тебе чујем. Толико си нечовек да негираш Господњу причу о богаташу и Лазару, па мислиш да овај из злобе неће да умочи прст у воду? Ниси нормалан, мајке ми. Bokisd and Iulianus је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 19 минута, Bokisd рече Ali, nazalost, postoje i neke nesrecne duse, koje nisu sa svetima , na nebu. Pa, valdja je savim ocekivano da se molimo i za njih, da se udostoje milosti i nastane na nebu. Zato se i molimo Pravednom Sudiji, verujući u nerpikosnovenu odluku i sud, te tako i kao Telo učestvujemo u tome. Jer Sudija naš pravedni ima Telo Crkvu svoju i mi se podjednako od početka do kraja molimo i za žive i za mrtve ali ne kao pomagači ili spasioci, nego kao verujući Sudiji i učestvajući sa Njim molitveno nesumnjajući u Njegovu konačnu odluku. Ako se ti moliš da bi Bog promenio svoju odluku, onda se ti nisi ponizio pred Njegovom pravednošću nego sebe postavljaš u poziciju da Bog menja odluku. Ali pošto ti ne veruješ da je za Boga sve već preživljeno... Hristos se molio za sve nas Ocu i za žive i za mrtve tako se i mi molimo da bi učestvovali u pravednom Sudu Božjem a ne da bi ga promenili. Ведран*, Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 32 минута, Bokisd рече Kao vremenski dogadjaj , koji je pozicioniran na kraj vremena. За тебе је последњи дан, оваквог каквог га познајеш по свим својим карактеристикама, дан твоје смрти, био ти у неком привременом месту покоја или у безвремену или на каквом другом месту, али овакав дан по упокојењу ти се више неће поновити каквог га сада познајеш и можеш слободно да сматраш да је то за тебе последњи дан и потом суд. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Бхагавад Гита није духовна књига. Да се душе селе из пакла у рај је само глупост коју од тебе чујем. Толико си нечовек да негираш Господњу причу о богаташу и Лазару, па мислиш да овај из злобе неће да умочи прст у воду? Ниси нормалан, мајке ми. Nista mi nije jasno. Mislim, o cemu pricamo ? O crkvenim molitvama za duse upokojene u paklu, da im se Bog smulije. Da li je sasvim ocekivano i normalno, da ove molitve budu delotvorne ? Naravno, pa, tako smo svi nauceni u crkvi, to nam je vera i nada. Nazalost, ne mogu da budu delotvorne za sve takve duse. O tome je pricao i sv. Marko , kada se raspravljao sa rimokatolicima u vezi cistilista. Razlika je sto mi upucujemo molitve, a katolici uvode treci entitet ( osim neba i pakla ), u kojima se ciste duse od greha. Ne znam sta vise da kazem, o ovoj tako jasnoj stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Бхагавад Гита није духовна књига. Kako ste uspeli da mu prišlajpičite "Pesmu Gospodnju" ovde, svaka vi čas` Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Ne znam sta vise da kazem, o ovoj tako jasnoj stvari. Немој ништа, тако ти Алаха! Како сте ти и Видовита Зорка нечовеци (по твојој дефиницији, јер сте ампутирали ум), морам да вас бичујем прецизношћу: Наведи једну реченицу где Марко вели да душе из пакла могу прећи у рај. - Једну реченицу, не твоја булажњења. Тако сам зачепио безбожна уста и ВиГдовитој Зорци. Можда су вас неки до данас звали глупацима, али ја вам велим да сте од данас, официјално, онако екс катедра: Тоциљаши! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 5 минута, Iulianus рече Kako ste uspeli da mu prišlajpičite "Pesmu Gospodnju" ovde, svaka vi čas` Надахнуће Господње, шта да ти кажем... Ведран* and Iulianus је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Zato se i molimo Pravednom Sudiji, verujući u nerpikosnovenu odluku i sud, te tako i kao Telo učestvujemo u tome. Jer Sudija naš pravedni ima Telo Crkvu svoju i mi se podjednako od početka do kraja molimo i za žive i za mrtve ali ne kao pomagači ili spasioci, nego kao verujući Sudiji i učestvajući sa Njim molitveno nesumnjajući u Njegovu konačnu odluku. Ako se ti moliš da bi Bog promenio svoju odluku, onda se ti nisi ponizio pred Njegovom pravednošću nego sebe postavljaš u poziciju da Bog menja odluku. Ali pošto ti ne veruješ da je za Boga sve već preživljeno... Hristos se molio za sve nas Ocu i za žive i za mrtve tako se i mi molimo da bi učestvovali u pravednom Sudu Božjem a ne da bi ga promenili. Opet uvodjnje atemporaslnosti i u Bozije sudove ? Stvarno, VSB, dokle vise ta matrica da se koristi bez obizra na sve cinjenice koje postoje u vezi konacnog Suda ? Ne znam sta da kazem, mislio sam da svi verujemo u Drugi Hristov dolazak, vasksenje nasih truleznih tela, u konacan Sud i buduci zivot. Nemam ni nesto volje da pricam o ovome. VSB, da li ti verujes u poslednji Sud ? Mislim, kako verujes ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Zašto Hristos kritikuje apostole što spavaju a ne mole se sa Njim? Zato što ne učestvuju kao Telo Njegovo, jer ne moli se samo Glava nego i Telo. Čak i Hristos dok se moli Ocu da ga mimoiđe čaša ova, ne sumnja u Očevu pravednost i konačnu odluku, On je ne menja on je izvršava. Zato i Telo učestvuje u molitvi za žive i za upokojenje, ne da bi menjali ili pomagali Pravednom Sudiji,nego da učestvuju u toj pravednosti. Odgovor Boksidu: Ako sam ja ovako iz glave zapamtio rečeno je da ko veruje u Mene (Hrista) ne dolazi na sud već ima život večni. A ko je ovde presudio? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 On 2. 11. 2017 at 7:58, Isusovo magare рече Ne razumijem se u to dok vidim da je ovo staroslovenski Očenaš..ali poslije ove pjesme je Agni Pantere ne znam jeli to Ruska duhovna glazba cini mi se da je ali je PREDIVNO.. Partene, partenogeneza je djevičansko začece, olakšica za memorisanje, ne "pantere", to je divlja zvijer! A Aghni Partene je Prečista Djeva. Ti si kao onaj jedan djak s vjeronauka što je prekrstio sv. Leopolda Mandica u sv. Leoparda Mandica. Evo jedna lijepa snimka - ovdje je toga više: http://tinyurl.com/y8te3ccp i ovdje: http://tinyurl.com/ycc6clcs Najbolje posjetit moju FB grupu, tamo to sve ide zajedno: https://www.facebook.com/groups/slavlit/ Isusovo magare and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука