Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Isusovo magare рече

Pa ne mislis valjda da bi mogli utamanit,mene,Isusovo magare?!!??

Ма не, нико те неће утаманити, него ћеш липсати, до зелене траве. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 5 минута, Bokisd рече

Da, pokorio je sve pod noge Njegove i sada, ali, i u buducem. To buducem mi je malo nejasno.

Ali, ovde VSB, cini mi se, ima objasnjenje, sta i kako :

" 27  Јер све покори под ноге Његове. Али кад вели да је све Њему покорено, показује се да је осим Оног који Му покори све.

28   А кад Му све покори, онда ће се и сам Син покорити Оном који Му све покори, да буде Бог све у свему. " ( 1. Kor. 15, 27 - 28 ).

Нејасно ти је, а имао си прилику да ти буде јасно. Пре пар дана сам ти показивао да читава ова 15 глава поланице час говори из темпоралне час из атемпоралне перспективе сведочећи једну исту реалност. И управо ту Ап. Павле највише демантује твоје ставове. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Vedran рече

Нејасно ти је, а имао си прилику да ти буде јасно. Пре пар дана сам ти показивао да читава ова 15 глава поланице час говори из темпоралне час из атемпоралне перспективе сведочећи једну исту реалност. И управо ту Ап. Павле највише демантује твоје ставове. 

Ne. ( u vezi mojih stavova )

Jer, ovde je sasvim jasno, kako stoje stvari, i logicki i smisleno .

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Bokisd рече

Treba Sin da se pokori, da bi bilo....'da bude Bog sve u svemu'...da bi se ispunila ' punoca vremena'. Samo pokoravanje pod Njegove noge ( bez pokoravanja Sina ), nije jos zavrsetak svih stvari.

Зар се Син није покорио у молитви у врту гетсиманском и био послушан до смрти на крсту? Како замишљаш то покоравање Сина у вечности који седи са десне стране Оца, неразумем?

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Bokisd рече

" 27  Јер све покори под ноге Његове. Али кад вели да је све Њему покорено, показује се да је осим Оног који Му покори све.

28   А кад Му све покори, онда ће се и сам Син покорити Оном који Му све покори, да буде Бог све у свему. " ( 1. Kor. 15, 27 - 28 ).

Boki umoran sam.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Bokisd рече

Jer, ovde je sasvim jasno, kako stoje stvari, i logicki i smisleno .

Да знам :laie_14:

Али чуј и св Јована З, и њему је понешто јасно.

На 1Кор 15.25 " Јер он треба да царује док не положи све непријатеље под ноге своје." 

Вели Златоуст (слободан превод)  "Реч док је реч краја и ограничења, али у односу на Бога ово не постоји" Hom. 39 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Матусал рече

Зар се Син није покорио у молитви у врту гетсиманском и био послушан до смрти на крсту? Како замишљаш то покоравање Сина у вечности који седи са десне стране Оца, неразумем?

Nije jis ustao i vaskrsao. I toj vrsti pokoravanja se govori.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Матусал рече

Da si uz ovoi sin stavio i čovečiji moglo bi se reći da jeste ovako samo Sin nema nikakvo značenje. 

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ipostast Sina Božjeg ima Božansku i ljudksu prirodu neslivenu nedeljivu nerazlučnu.

Nema,Ipostas ima isključivo božansku prirodu dok je ljudska postala pričasnik božanske tako što ih Ipostas drži u neslivenoj i nerazlučnoj zajednici.

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

можеш ли мало образложити

Stvorena priroda u Hristu se pokorava  Bogu a ne božanska koja od prevečnosti po volji Boga Oca.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Vedran рече

Да знам :laie_14:

Али чуј и св Јована З, и њему је понешто јасно.

На 1Кор 15.25 " Јер он треба да царује док не положи све непријатеље под ноге своје." 

Вели Златоуст (слободан превод)  "Реч док је реч краја и ограничења, али у односу на Бога ово не постоји" Hom. 39 

Da , kontekst. :stadaradim:

To je, cini mi se,  ovo :

"потому что слово: «доколе» означает конец и предел, а этого нет в Боге. «Последний же враг истребится – смерть» (1Кор.15:26). Как последний? " ( Zlatoust  )

Ovde  koliko vidim, on objasnjava, da rec, 'dokle' ( dok ), po citanju, oznacava granicu ( necega ), ali, ne oznacava granicu za Boga. Ovo je rekao,  ( da neko ne bi pomislio ) da se pokoravanje nije jos desilo. Ovde je takodje slicno tumacenje reci ( 'dok' ) :

"«Доколе», – сказал он не в том смысле, чтобы означить конец царствования, но чтобы сделать сказанное несомненным и внушить надежду. " ( Zlatoust ).

Ova rec, ne oznacava nikakav kraj, nego, upravo suprotno, nadu u carstvovanje. itd.

Sustina je u objasnjavanju, da pokoravanje Njemu , ne znaci, da se nije desilo, zbog litelarnog znacenja reci 'dok'.

I , dalje,ide , ukidanje poslednjeg neprijatelja, smrt. I, dalje ,  ne vise pokoravanje, nego ce se i, ... sam Sin pokoriti , onome koji mu je sve pokorio....( 28, stih ).

Znaci, ima kod Hrista, dve vrste pokoravanja.  Njemu tokom vremena i i Njega na kraju vremena. itd.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Vedran рече

A kad Otac kaže Sinu sedi meni s desne strane dok ne pokorim sve neprijatelje tvoje iz koje perspektive tu On priča?Temporalne il atemporalne?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...