Jump to content

Заборављени митинг: Како су Американци славили Хитлера

RYLAH

Препоручена порука

Zaboravljeni miting: Kako su Amerikanci slavili Hitlera 

Na internetu se pojavio snimak gotovo zaboravljenog "proameričkog mitinga", organizovanog u Njujorku 20. februara 1939. na kom je 20.000 ljudi izvodilo nacistički pozdrav ispred zastave SAD i slike Džordža Vašingtona okićene kukastim krstovima.

DAILY MAIL PONEDELJAK, 16.10.2017. | 09:16
Foto: YouTube Screenshot

Foto: YouTube Screenshot

Lider mitinga Fric Kun, Amerikanac nemačkog porekla, se tokom zakletve zastavi odrekao "jevrejskih medija" i pozvao da se "Amerika vrati američkom narodu..." i postane "bela". 

Sedmominutni klip koji je režirao Oskarom nagrađen dokumentarista Maršal Kari zapravo je spoj više fragmenata snimljenih u Medison Skver Gardenu. Miting je prekinut kada je Isador Grinbaum, 26-godišnji Jevrej iz Bruklina istrčao na scenu. 

On je tada bačen u masu i pretučen, pre nego što je policija stigla. Kao da to nije bilo dovoljno, kažnjen je za nedolično ponašanje novčanom kaznom u iznosu od 25 dolara (današnjih 431).

"Deo Kunovog govora koji nije prikazan u filmu, ističe oca Kolina, čije su radio emisije hvalile Hitlera i Musolinija i imale publiku od oko 30 miliona ljudi", kaže autor filma. 

"Henri Ford i Čarls Lindberg izrazili su svoja antisemitska uverenja, a medijski mogul Vilijam Rendolf Herst je izjavio: 'Kad god čujete da je neki istaknuti Amerikanac nazvan fašistom, zapravo je reč o lojalnom građaninu koji se zalaže za amerikanizam". 

Možda je imajući to u vidu, Kari istakao izjavu novinara "New York Times"-a iz tog vremena Halforda E. Lakoka, koji je rekao: "Kad fašizam dođe u Ameriku, neće biti označen kao 'Made in Germany'; neće imati obeležja svastike; neće se zvati fašizmom. Zvaće se, naravno, amerikanizmom". 

"Za mene je najstrašniji deo filma reakcija gomile. Dvadeset hiljada Njujorčana koji vole svoju decu i verovatno su fine komšije, došlo je s posla tog dana, obuklo odela i suknje i otšlo da aplaudira, smeje se i peva, dok je govornik dehumanizovao ljude koji će u narednih nekoliko godina biti ubijani. Ovo nije toliko pokazatelj loših stvari koje su Amerikanci radili u prošlosti, kao upozoravajuća priča o tome šta bismo mogli da uradimo u budućnosti".

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2017&mm=10&dd=16&nav_id=1314556

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Алт рајт прије алт рајта.

Занимљиво како се позива на "право да критикује тренутно стање". Увијек овакве змије се позивају на слободу говора када су у мањини, а када дођу на власт немају појма шта је то.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Ћириличар рече

Занимљиво како се позива на "право да критикује тренутно стање". Увијек овакве змије се позивају на слободу говора када су у мањини, а када дођу на власт немају појма шта је то.

Зато сам и затамнио ове делове доле. Потпуно иста реторика, скоро да је чак и потпуно исти контекст, и иста оправдања за све. 

И она реченица која ме је посебно померила: Dvadeset hiljada Njujorčana koji vole svoju decu i verovatno su fine komšije, došlo je s posla tog dana, obuklo odela i suknje i otšlo da aplaudira, smeje se i peva, dok je govornik dehumanizovao ljude koji će u narednih nekoliko godina biti ubijani.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Зато сам и затамнио ове делове доле. Потпуно иста реторика, скоро да је чак и потпуно исти контекст, и иста оправдања за све. 

И она реченица која ме је посебно померила: Dvadeset hiljada Njujorčana koji vole svoju decu i verovatno su fine komšije, došlo je s posla tog dana, obuklo odela i suknje i otšlo da aplaudira, smeje se i peva, dok je govornik dehumanizovao ljude koji će u narednih nekoliko godina biti ubijani.

Само што има једна ситна разлика овдје. Овај говорник је поријеклом Нијемац и тада је у Америци још била свјежа њемачка свијест па је ово такође производ те чињенице, док је данас скоро па нестала ( јер се народ толико измијешао да више нема смисла фурати етнију ), док је садашњи алтрајт баш "чисто амерички" ( ако под тим подразумијевамо само Спенсера и Тејлора ) и није догматски само анти-есмитски ( има их и неутралних ка Јеврејима, колико мало не знам ), социјалистички итд ( чак имају јаку либертаријанску економску линију ) итд итд. 

Но то су ситнице. Суштина им је иста, иако су двије засебне јединке.

Иначе, ако те занима како звучи префињени алтрајт па ако би да упоређујеш са овиме, Тејлор има свој канал на Јућубету American Reneissance.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ћириличар рече

Иначе, ако те занима како звучи префињени алтрајт па ако би да упоређујеш са овиме, Тејлор има свој канал на Јућубету American Reneissance.

Ма де префињенији, овај одма у чело и о раси :)) 

Ово је само упаковано у неки квази интелектуализам. Ово ти је ко Пет Бјукенон, само за три степеника глупље. Ридрс Дајџест верзија за Јућуб (без обзира шта ја мислио о Бјукенону, далеко од тога да лик није паметан и да не зна да пише и упакује расизам у неку интелектуалну обланду; ово је смешно, једино што је матор и што носи одело) :))) 

Подели на овим сајтовима

Али пази му позадину :)):)):)):)) Књиге, тањири, лобања, реплика античке вазе и неке маторе фотографије са Нета што је скинуо и урамио :)):)) Какав шабан мораш да будеш да се ложиш на овакве пајсере :)) :)):)) 

Подели на овим сајтовима

Pola sveta u to doba slavilo Hitlera i ideologiju koju je zastupao.Bio i na naslovnoj strani Time kao ličnost godine...

Rezultat slika za Hitler time

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Ма де префињенији, овај одма у чело и о раси :)) 

Ово је само упаковано у неки квази интелектуализам. Ово ти је ко Пет Бјукенон, само за три степеника глупље. Ридрс Дајџест верзија за Јућуб (без обзира шта ја мислио о Бјукенону, далеко од тога да лик није паметан и да не зна да пише и упакује расизам у неку интелектуалну обланду; ово је смешно, једино што је матор и што носи одело) :))) 

Па хеј, користио сам компаратив, а не позитив :smeh1: Гледао сам само апр његових видеа, између осталог и интервју са Саргоном ( који га је пустио да се расприча и лагано открио логичке недослиједности и скокове које Тејлор прави, за 40 и нешта минута само срушивши читаву му идеологију а да није ни ушао у директну конфронтацију. Сун Цу би био поносан ).

Додуше, што се тиче интернет окружења - Тејлор је дингоспо. ОДрадиће фајнл солушн, али ће макар бити углађен док то ради. Можда ће чак носити одијела марке Хуго Бос :ani_biggrin: А не неке флафичасте капице и хипстер наочаре...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

лобања,

Имају неку фасцинацију лобањама. Није једини:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ћириличар рече

Имају неку фасцинацију лобањама. Није једини:

Ма шабани бре. Трипују се са једне стране да им то даје неки мачо бедес изглед, а са друге стране подсећа на Хамлета па оно... Нисам ја шабан расиста, ја префињен, хрррк.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

Ма шабани бре. Трипују се са једне стране да им то даје неки мачо бедес изглед, а са друге стране подсећа на Хамлета па оно... Нисам ја шабан расиста, ја префињен, хрррк.

Ијао, и ја имам једног Јорика на библиотеци, купила га себи још са 16 година... Идем да се забринем и преиспитујем :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Видиш колико би се зла избјегло у свијету када би жене мало спустиле стандарде? ( добро... мало више.... баш више... ) :D

Ал ово ме подсјети на један пост у теми о феминизму мислим да је био, чланак неког нашег националсите из петхиљадите нове србске организације и у чланку његова слика па све иде шаблонски, к'о са овима - застава Србије преко пола зида, на столу слика неког руског аутократе ( Николаја или Путина ), иконе посвуда, а за столом борац за нацију који личи на све осим на борца за нацију.

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Paradoksologija рече

Ијао, и ја имам једног Јорика на библиотеци, купила га себи још са 16 година... Идем да се забринем и преиспитујем :D

Сад ме подсети на кафић у библиотеци Texas A&M универзитета. Ах, колико смо романтичних сати нас двоје овде провели. :smeh1:

xYecsbT.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ћириличар рече

TakoE kad dođem na vlas sve ću vas poslati u konc lagere da tucate kamen temeljac za novu državu!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...