Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

PUTOKAZ ZA CARSTVO NEBESKO-sveti Inokentije Moskovski-Apostol Amerike i Sibira

1312_womens

U knjizi su opisani zitije i misionarski podvizi ovog zaista velikog ruskog podviznika koji je iako je njegovo delo vezano za 19 vek tek 1994 proglasen za svetitelja.Interesantni su njegovi susreti sa raznim domorodackim plemenima i njihovo pokrstavanje,zatim surova klima hladnih predela kojima je bio izlozen i njegovo neprestano putovanje i obilazak svoje pastve po vecitom snegu i ledu....On je po smrti svoje supruge primio monaski postig na kraju zivota postao je i mitropolit moskovski.Imao je cetvoro dece od toga jednu cerku monahinju i jednog sina svestenika....Upokojio se 1879 tihom hriscanskom smrcu uz reci NEKA BUDE VOLJA BOZIJA!...Preporucujem zaista poucno i interesantno stivo!Saznacete s kojom ljubavlju su ga primili divlja plemena Aleuta,Kolosa i drugih....

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Подели на овим сајтовима

???? ???????????? ?????...?????? ?? ??????????.

?????? ?? ????? ??????? :smiley:

Dopalo mi se  0104_cheesy Mojoj raji nije jer nisam se "gasila"  0202_238

sada sam presla na Josifa Flavija pomalo... pa cu onda da vidim  0104_cheesy

Marko kad prica, ja uvijek nekako izvucem neku preporuku za citanje  0104_cheesy

tek si poceo, i? dopada ti se?

sta ces poslije citati?

Подели на овим сајтовима

Негдје сам на половини,тренутно. Дјело је врло интересантно, а Предговор који је написао др Владета Јеротић(налази се у овом издању које имам) ми је заиста много помогао да разумијем неке ствари из ове студије-ипак, потребно је имати неко предзнање, јер има доста стручних термина и сл. А нама који се не бавимо природним наукама, то није баш једноставно за разумијети. :smiley:

Иначе, ово дјело ми је показало да,данас, многе закључке и ставове у вези људског понашања износимо тако нападно, искључиво, а да нисмо ни свјени колико је људска свијест-психа сложена и неистражена...

Хм,..након овога,надам се, читам једну обимну студију о Језутима(Исусовцима), коју сам купио у Загребу прије мјесец дана. :smiley:

Подели на овим сајтовима

?????? ??? ?? ????????,????????. ????? ?? ???? ????????????, ? ????????? ???? ?? ??????? ?? ??????? ???????(?????? ?? ? ???? ?????? ???? ????) ?? ?? ?????? ????? ??????? ?? ????????? ???? ?????? ?? ??? ???????-????, ???????? ?? ????? ???? ?????????, ??? ??? ????? ???????? ??????? ? ??. ? ???? ???? ?? ?? ?????? ????????? ???????, ?? ???? ??? ??????????? ?? ??????????. :smiley:

?????, ??? ????? ?? ?? ???????? ??,?????, ????? ???????? ? ??????? ? ???? ??????? ???????? ???????? ???? ???????, ?????????, ? ?? ????? ?? ?????? ?????? ?? ?????? ???????-????? ??????? ? ???????????...

??,..????? ?????,????? ??, ????? ????? ?????? ??????? ? ????????(??????????), ???? ??? ????? ? ??????? ????? ?????? ????. :smiley:

0202_238

ajde na kafu druze, da grebemo po policama  0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

Читам и никако да дочитам књигу амеирчког писца Вилијема Јанга "Колиба". Читам је на захтев једног пријатеља да дам своје мишљење. Некако скупљам снаге да је ишчитам до краја јер је књига толико инфантилна да је то само амерички ум могао смислити.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

??? ?? ???? ???????? ????? ???? ???????? ??????????? ?? ??? ????!

?? ????? ??????, ??? ??????? ????? ???????????? ???????? ? ????? ? ???? ???? ?????? ?? ?????? , ???????????, ??????? ? ??... ??? ?? ?????? ? ??????. ??? ???? ??????? ???? ? ??? ???????. ?? ????? ?? ???????????? ?? ?? ??????? ???? ?????. ??????? ?? ??????. ? ?????? ???? ? ????? ??????.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...