Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

sputnik_ljubav.jpg

Не знам да ли неко чита и воли Муракамија, али човек је геније!

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

"Сапутници на путу за Дамаск" владике Јована Шаховскоја су код мене дневно актуелни, пошто се цела књижица прочита за 20 минута. Ко воли Дела Апостолска, ово је једно занимљиво тумачење. Владика Јован Шаховској је био човек који се потпуно предао Цркви, и то се види. На страну то што је имао добре односе са нама Србима и што је једно време провео лутајући по српским земљама са тадашњом Руском Заграничном Црквом, а и сахрањен је на нашем гробљу у Санта Барбари, у Калифорнији. Књижица, пре свега, одмара. Није захтевно штиво!

И ако Бог да, данас завршавам књигу владике Јована Пурића - "Тајна о Пресветој Богородици", у издању манастира Хиландара. Сјајан богослов, сјајан владика, сјајно дело... У књизи је обухватио све што је могао, има 4 поднаслова, тачније 4 засебне целине:

1. Предвечна тајна

2. Оваплоћење Бога Логоса од Дјеве Марије као откривење тајне домостроја спасења

3. Улога Пресвете Богородице у тајни Богопознања и спасења људског рода

4. Библијско - богослужбени аспект Богородичиних празника.

Ко воли, нек изволи. Моја скромна препорука је дата.

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Читам Сабрана дела, тј. беседе Светог Григорија Богослова и размишљам... Да ли ће ико надмашити његову лепоту изражавања и стриктност у објашњавању компликованих богословских термина? Онај ко то буде урадио, заслужиће да уз своје име добије и име Богослов, као и овај Свети отац, који заслугом доби име по дивном Апостолу.

Још раније сам прочитао књигу ТРИ БЕСЕДЕ О ЕПИСКОПИМА, које је превео владика Атанасије, а издало Братство Светог Симеона Мироточивог. И ту ме је погодила Опроштајна реч Епископима, коју је Свети изговорио као Архиепископ Цариградски пред народом и 150 Епископа, своје сабраће, учесника Другог Васељенског Сабора.

А сад читам Сабрана дела у издању Хришћансје мисли. Ту посебно издвајам беседу на Богојављење и беседу на јевљења Божија, на Свету Пасху, на Свету Педесетницу... Које богатство!

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Gde ima da se kupi ova knjiga?

Narucio sam od coveka koji je i postavio tu knjigu.Poslao sam mu podatke na pp i knjiga mi je stigla za tri dana ( poslato u petak a stigla u ponedeljak ). Sa sve postarinaom izaslo mi je oko 900 din.

Knjiga je ekstra a jeftina. Naruci brate i neces se pokajati, garantujem.

Подели на овим сајтовима

Да. Хвала, брате... Пошто је Образ Светачки, сигурно је има и у храму Светог Александра Невског. Али, ова опција поручивања није лоша. Можда то брату више одговара пошто је из Смедерева.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Тигар покрај реке - Рави Шанкар Етет

Једног ведрог јутра кад Делхи изгледа као умивен монсунском кишом, Свати Варма, последњи краљ маленог и удаљеног Панајура, губи у саобраћајној несрећи жену и још нерођено дете. Скршен, Свати се враћа у земљу својих отаца, да преда пепео вољене светим водама реке Папанасини.Хиљадама километара од Панајура Вел, Сватијев брат од стрица за кога Свати и не зна, полази у потрагу за истином о својој породици, која ће га из Америке, преко Лондона и Берлина, коначно довести у Панајур.За обојицу принчева ту почиње необично путовање које ће их вратити кроз окрутну, живописну и митовима испуњену историју краљева Панајура до легенде што почива у њеном срцу - предања о тигру покрај реке.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Креирај ново...