Jump to content

Шта тренутно читате?

Оцени ову тему

Препоручена порука

не читам у последње време ... додуше, гледам православне клипове - понекад ми целу књигу сажваћу за сат времена ...

Подели на овим сајтовима

Od Ljudmile Ulicke knjigu Danijel Stajn, prevodilac

Ulicka pise o mudroj starici koja zivi izmedju knjiga i cutanja, o vatrenoj komunistkinji koja tece svoje poslednje dane u izraelskom starackom domu. O cetrdesetogodisnjoj Amerikanki, naizgled zadovoljnoj, a zapravo opterecenoj bolnim uspomenama. O Nemici koja, da bi iskupila krivicu svoga naroda, radi u hriscanskoj opstini u okolini Haife. O katolickoj monahinji, danas pravoslavnoj popadiji, koja je nasla sebe u Svetoj Zemlji... Izraelski radikal, neuravnotezeni tinejdzer, tuzni Arapin - hriscanin, strucnjak za judaizam. Visoka politika i privatni zivot. SAD, Izrael, Poljska, Litvanija, Rusija. A u centru toga usitnjenog, a ipak ocajnicki jedinstvenog sveta - Jevrejin, bivsa "krtica" u Gestapou, bivsi partizan - danas katolicki svetenik... Covek koji objasnjava kako ljudska rasa jos zivi, kako se nije ugusila u mrznji i bolu. O coveku koji je do poslednjeg dana ostao milosrdni vojnik.

СВЕТИ СВЕШТЕНОМУЧЕНИЧЕ ТЕОДОРЕ ВРШАЧКИ И ПРЕПОДОБНИ ОЧЕ РАФАИЛО БАНАТСКИ, МОЛИТЕ БОГА ЗА НАС

Подели на овим сајтовима

Тренутно по мало почињем да читам "Господе ,ко је човек?" (писали Свети Григорије из Нисе,Немесије Емески, Митроп. Јеротеј Влахос , Георгије Манзаридис)  кад сам у елементу за такву литературу  :drugarstvo:

Али оно што сам хтела да препоручим је у ствари Лазарицина препорука "Мати пиринча" од Рани Мањике.

0102_laugh

Подели на овим сајтовима

не читам у последње време ... додуше, гледам православне клипове - понекад ми целу књигу сажваћу за сат времена ...

Јес` али књига је књига.

па некад се заситим књига а видео клипови су садржајнији - испричају далеко и потпуније више него књига. као и филм што је савршенији израз него књига.

једно је маштати и живети од тога, друго је заиста проживети.

сем тога што баш дуго већ нисам држао књигу у руци, све се своди на електронски формат код мене ... ем не бацам папир на посечено дрвеће, ем је исто.

чак и Нови Завет ретко читам из књиге ...

Подели на овим сајтовима

Добро. Али апсолутно се не слажем са тобом.

valjda sa medom...ja naginjem tvom stavu.... knjiga je zakon

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Јес` али књига је књига.

па некад се заситим књига а видео клипови су садржајнији - испричају далеко и потпуније више него књига. као и филм што је савршенији израз него књига.

једно је маштати и живети од тога, друго је заиста проживети.

сем тога што баш дуго већ нисам држао књигу у руци, све се своди на електронски формат код мене ... ем не бацам папир на посечено дрвеће, ем је исто.

чак и Нови Завет ретко читам из књиге ...

И да. Филм никако не може бити садржајнији од властитог доживљаја дјела.

Е свашта...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...