Jump to content

Da li je Isus konzervativac?

Џуманџи

Препоручена порука

пре 2 минута, Muramasa рече

Sav sukob je bio oko dogme i toga ko je verski autoritet.

Ма ни то, него она друга екипа није хтела да пусти квазивласт и квазимоћ, ејкејеј - друштвени статус својих ега (не и њих самих). :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Muramasa рече

Šta misliš da bi rekao o ovim progresivnim, LBGTQP i ostalim bludnim pojavama.

А шта ти мислиш да би рекао и на основу чега мислиш да би то рекао?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Ko pogleda ženu..

Па да, просто им суптилно каже да сви они чине прељубу доста пута дневно. :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

Ko pogleda ženu...

preljubočincima,... muželožnicima... udeo u...

Doduše, ovo drugo nije lično rekao, ali je nadahnuo.

Писао је о. Зоран о томе већ, превод би требало да гласи ко "гледа" жену, у смислу ко би желео и ради на томе да буде са њом.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Срђан Шијакињић рече

Писао је о. Зоран о томе већ, превод би требало да гласи ко "гледа" жену, у смислу ко би желео и ради на томе да буде са њом.

Nije samo to, nego isto tako i onaj koji sa (ne njegovom) zenom bludi i u mislima. Dakle, nije samo na delu, nego i u mislima.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Muramasa рече

Oki. Onda bih predložio da se moje i Džumandžino spamovanje odvoji u temu "Da li je Isus bio konzervativac?".

Splitovana tema. Bar meni deluje stvarno zanimljivo i obećavajuće.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Muramasa рече

"Naravno da je bukvalno. Postoje, na primer, ljudi kojima su samo zene u glavi i koji se na ulici stalno okrecu za zenama i u svojoj glavi zamisljaju svakakve perverzije. Isus kaze da je
bolje takvima, koji su nesposobni i slabici da izgradjuju karakter, dakle da je takvima bolje da su slepi, pa da se spasu, nego da imaju oci (velike potencijale) koje ce ih odvesti u propast. Sta je tu alegorijski? Tu nema nista elgorijski. "

Ко је ово рекао? Океј ми је, зар није пакао живети у сталној чежњи за задовољењем пуког нагона, у немоћи да нађемо потпун смисао ван парења...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Muramasa рече

Novotarac u dogmatskom smislu, ali nije promovisao degeneraciju.

Cak nije bio novotarac ni u dogmatskom smislu.

Jer, u SZ se otkriva NZ i sam Hristos. Ista vera i dogme su i u SZ i NZ. :citac:

Tako da, ispada de je Isus konzervativac u svakom smislu.

Подели на овим сајтовима

Углавном је био конзервативан, а са обзиром на то како је говорио, ови данашњи либер-ршћани би рекли да је протестант, јер стално чита и цитира Стари Завет, и то прилично буквално. =)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...