Jump to content

Конзервативци новог таласа

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

пре 10 минута, Ћириличар рече

И мислим да је Ђинђић био тога свјестан, али је гурао свеједно напријед

Не знам како је било на почетку, али на крају тешко да је био западни слуга. Заправо је очекивао да запад испуни свој део обећања (између осталог и у вези Косова). Кад је схватио да су га изиграли, окренуо је мало карту што се најбоље види у последњем интервјуу. Зато су га вероватно Амери и уклонили. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Не знам како је било на почетку, али на крају тешко да је био западни слуга. Заправо је очекивао да запад испуни свој део обећања. Кад је схватио да су га изиграли, окренуо је мало карту што се најбоље види у последњем интервјуу. Зато су га вероватно Амери и уклонили. 

Ја мислим да је он хтјео да их надигра и искористи. Макијавелиста човјек, али превише самоувјерен. Сјећам се Мићуновића како је причао да му је Ђинђић говорио да би требали ући у владу са Милошевићем јер ће моћи изнутра да му роваре и да га надиграју. Мићун, као искуснији и старији, знао је да су они у СПС-у друга лига лоповлука и одвратио га је од тога. Али то показује колико је Ђинђић био самоувјерен. И то га је на крају убило, није био довољно опрезан.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ћириличар рече

Вала ово је на мени радило кад сам као мали гледао партизанске филмове. Живјео одмах до цркве, а био партизанчина. А онда сам кренуо у школу... и остао партизанчина 

Знам, и мене је. И многе моје другове. Само, моји су баштинили четничку традицију, па сам од њих мало више сазнао о томе, те нисам био без резерве ,,партизанчина" што би ти реко.  У ствари, моја породица је сперцифична, са татине стране су ,,четници" и то задрти, а са мајчине су ,,партизани". А и једни и други гласали за радикале, сад види ти тог бунила ко ће то да похвата. :D

Него, да се вратимо на тему- управо на том примеру видиш како су комунисти, иако интернационалисти, прихватали националистичку логику и служили се њоме. То се види и у ономе ,,проклет био издајица наше домовине". У ствари, чини ми се да су комунисти, док нису дошлчи на власт, били интернационалисти, а кад су дошли на власт, преузели су државу, одустали од интернационализма и суштински прихватили национализам, иако су званично форсирали неку ,,интернационалистичку" причу. Кажу да је то Хитлер ,,предвидео", као ,,кад дођу на власт, комунисти ће пре или касније, постати национал-социјалисти".

пре 13 минута, Ћириличар рече

Апсолутно. И мислим да је Ђинђић био тога свјестан, али је гурао свеједно напријед - јер опет, је ли издаја народа користити га као пијуна у својим мегаломанским играма, као Милошевић, или радити против власти своје земље која то ради са народом и свађа га са свијетом чак и са страном силом? "Борба за свој народ" постоји у обије стране - или се држиш свог племена без обзира на све или се бориш за оно што мислиш да је боље за њега без обзира волио тебе твој народ или не. Оба поступка имају савршено разрађене разлоге

Слажем се. И није Ђинђић увек био неки антинационалиста, сви знамо његове ,,националне испаде", од сликања са Караџићем на Палама, до залагања за уједињењу државу Србије, РС и Црне Горе. Да, и један и други су се боерили за народ  његов интерес, само су на другачији начин тумачили ту ,,борбу за народ".

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Православни Србин рече

Него, да се вратимо на тему- управо на том примеру видиш како су комунисти, иако интернационалисти, прихватали националистичку логику и служили се њоме. То се види и у ономе ,,проклет био издајица наше домовине". У ствари, чини ми се да су комунисти, док нису дошлчи на власт, били интернационалисти, а кад су дошли на власт, преузели су државу, одустали од интернационализма и суштински прихватили национализам, иако су званично форсирали неку ,,интернационалистичку" причу. Кажу да је то Хитлер ,,предвидео", као ,,кад дођу на власт, комунисти ће пре или касније, постати национал-социјалисти".

Да, јер су били паметни и увидјели су да не могу форсирати наднационалност јер је нереално. Људи хиљадама година живе у групама и лагано праве шире и веће групе, од хорди и племена до данашњих нација, и не можеш присилити народ да прескочи нацију и плус ко зна колико нас корака у будућности чека до глобалног друштва, само јер мислиш да "тако треба". То је у основи и био сукоб Стаљина и Троцког, национализма и интернационализма.

Слажем се. И није Ђинђић увек био неки антинационалиста, сви знамо његове ,,националне испаде", од сликања са Караџићем на Палама, до залагања за уједињењу државу Србије, РС и Црне Горе. Да, и један и други су се боерили за народ  његов интерес, само су на другачији начин тумачили ту ,,борбу за народ".

Немој да те Радикал неки чује...

Знам, и мене је. И многе моје другове. Само, моји су баштинили четничку традицију, па сам од њих мало више сазнао о томе, те нисам био без резерве ,,партизанчина" што би ти реко.  У ствари, моја породица је сперцифична, са татине стране су ,,четници" и то задрти, а са мајчине су ,,партизани". А и једни и други гласали за радикале, сад види ти тог бунила ко ће то да похвата

А ја из црвеног дијела фамилије. Дјед ми је први пут у животу у цркву ушао деведесетих :D Ал џабе, остане ти из дјетињства опет неки утицај свега тога, подсвјесно. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ћириличар рече

Макијавелиста човјек

I to je najbolja ocena njega kao političara,koketirao je on sa svim i svačim čak i sa anarhizmom pa tako i nacionalizmom iz čisto pragamatično-političkih razloga,pridobijanja srpskih rodoljuba za svoje političke ciljeve.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ћириличар рече

Да, јер су били паметни и увидјели су да не могу форсирати наднационалност јер је нереално. Људи хиљадама година живе у групама и лагано праве шире и веће групе, од хорди и племена до данашњих нација, и не можеш присилити народ да прескочи нацију и плус ко зна колико нас корака у будућности чека до глобалног друштва, само јер мислиш да "тако треба". То је у основи и био сукоб Стаљина и Троцког, национализма и интернационализма.

Тачно. То јесте суштина сукоба Стаљин-Троцки. Како је приметио историчар Тојнби, у Стаљиновом марксизму много је више ,,руског, него марксистичког". Наравно да је немогуће тек тако избрисати нацију и национално, зарад интернационалног. То комунисти и јесу схватили кад су дошли на власт. Они који нису схватили, постали су губитници. Зато је Стаљин рат и назвао ,,Велики отаџбински рат" и почео да се позива на руску националну историју, симболику и традицију. Јер, ко би се борио у рату да је рат назван ,,Велики пролетерски рат" или нешто слично. Људи се пре боре за националне, него за наднационалне циљеве.

пре 14 минута, Ћириличар рече

Немој да те Радикал неки чује...

:D

пре 14 минута, Ћириличар рече

Ал џабе, остане ти из дјетињства опет неки утицај свега тога, подсвјесно. 

Јесте. Ја и сад волим да погледам неки филм с партизанском тематиком, Отписани рецимо.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Muramasa рече

A šta ćeš ako narod svesno bira na vlast izdajnika koji ga urniše i moralno i ekonomski, pa često i fizički i onda se nekome smuči i ode od takvog naroda? Ko je onda tu izdajnik?

Па то су сад тешка питања. Не знам. Али, ако следимо ову логику, мислим да тај коме се смучи. Ако си националиста, не сме народ никад да ти се смучи, а напуштање њега и државе је издаја, ма колико год ти се не свиђала власт. Нема ту, не смеш да будеш против државе и народа, без обзира на власт. Јер, онда си издајник. Па пази, РОА и козаци, који су се борили на страни Немаца у Другом светском рату, су имали циљ да скину ,,диктатора и убицу Стаљина". Али џабе, ишли су на њега са туђом војском и они су издајници. И то се неће променити, без обзира да ли су им циљеви били исправни, племенити, итд. Остали су издајници.

И Вучић то зна, зато и игра на ту карту у свом рату против опозиције.

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...
пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Ja sam procitao na internetima da je to neka zla konzervativka. 

Hoce da umiru ljudi od gladi, i podrzava alt rajt rasiste.. 
Cak je bila gost kod poznatog desnicarskog fasiste Rubena.

Evo da procitate vise o ovoj izdajici crnog identiteta i progresivizma:
https://www.salon.com/2017/09/25/candace-owens-red-pill-black-youtube/

Candace Owens of Red Pill Black, the toxic right’s newest African-American star

The clickable young black conservative thinks that switching political parties will cure racism — it never has

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Креирај ново...