Danijela Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 Немачки ланац супермаркета Лидл тренутно се налази на мети критика након што су у фотошопу избрисали православни крст са паковања једног грчког производа. Kако кажу, урадили су то да би били “верски неутрални“. У понуди Лидла налазе се и грчки производи Ериданоус на којима се налази слика Санторинија и цркве Светог Анастасија. Ипак, на плавом крову православне цркве фали важан детаљ – хришћански крст. Kупци су буквално напали Фацебоок страницу супермаркета видно разочарани оним што су урадили. “Јако сам разочаран у вашу компанију која жели да се додвори одређеним људима. Зашто кријете историју? Сви учимо из ње, а брисање крста у фотошопу може учинити да само понављамо грешке из историје“, написао је Британац Данијел Новак. “Да се на неком производу налазе јеврејски или муслимански симболи, то ме не би спречило да купим тај производ“, гласио је још један од коментара. Прича је кренула да се шири даље од Велике Британије, па је Лидл почео да добија критике и из Белгије, али и Немачке. Није им преостало ништа друго него да се огласе. “Ериданоус је Лидлова марка и успешно продајемо ове производе преко 10 година, а паковање и његов дизајн су се мењали током година. Јако нам је жао ако смо некога увредили последњим издањем и уверавамо вас да то нисмо урадили намерно. Узећемо ваше критике у обзир при разматрању наредног дизајна“, написали су у саопштењу, али телевизији РТЛ су дали мало другачије објашњење – “Избегавамо да користимо верске симболе јер не желимо да искључимо ничија религијска уверења. Ми смо компанија која поштује различитост и управо то објашњава наше паковање“. http://vidovdan.org/2017/09/05/nemacki-trgovinski-lanac-lidl-izbrisao-pravoslavni-krst-da-se-kupci-ne-uvrede/ Млађони, -Владимир- and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 Млађони and александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 Juanito, Млађони, александар живаљев and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 александар живаљев and Млађони је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 Млађони and александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 У том Лидлу је толико дехуманизована куповина да је то страшно. Марта 2015. на путу за Егину, били смо заноћили у неком туристичком центру на Халкидикију. Ван сезоне све трговине мале су затворене, а ради Лидл. А у Лидлу не можете ништа да пронађете пола сата јер немате кога да питате, нема продаваца. Никада се не свађам са трговцима и келнерима али у том баш "грчком" Лидлу сам баш запјенушао на касирку. Нијесам знао да се толико добро свађам на енглеском Иначе ако хоће вјерску неутралност нека поруше све цркве и изграде шопинг молове. Отац Игнатије Шестаков, уредник православие.ру, је фино писао да су ти шопинг молови знак антилитургијског свијета. У Москви су зато започели изградњу 200 нових цркава у "спалним регионима", насељима из доба комунизма, те цркве су окружене дечјим игралиштима итд. Било је протеста због заштите паркова итд (о чему су Поуке писале), али је до сада изграђено већ више од 40 цркава. Искуство подијељено на посљедњем засиједању Савјета за изградњу тих цркава (воде га патријарх Кирил и градоначелник Москве) показало је да су доста мале за интерес вјерника за присуствовање службама, па је патријарх издао наредбу да цркве које се граде за убудуће буду пројектоване тако да могу да приме најмање 500 вјерника. А, можда, треба размишљати и другачије. Код нас у Борчи на мјесту гдје је по урбанистичком плану требало да се зида Саборна црква (Борча је сад насељенија и од Ваљева и Пожаревца, заједно) подигнут је шопинг мол са неизбјежним Лидлом. Каже ми друг, историчар, др Станоје Бојанин, па зашто не изградите цркву код шопинг мола. Његово размишљање је супротно оном од Шестакова. Он каже да први хришћани по добијању слободе нијесу хтјели да користе паганске храмове већ су праавили базилике управо на просторима пијаца-тргова, на којима се скупљало највише народа. ronin, коЖељ њацИ , ana čarnojević and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 Глупост нема границе... као да фотка није могла бити нека друга или бар из другог угла тог препознатљивог места... Сконтаће неко да се неки баш плаше крста Да не увреде купце увредили купце... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 mladjoni: "masovno migracije muslimana ce praviti politicke, pravne i drustvene probleme" коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 пре 12 минута, Млађони рече mladjoni: "masovno migracije muslimana ce praviti politicke, pravne i drustvene probleme" Kapitalizam bato. Njihovo pravo da koriste trgovinsku taktiku koja im donosi najveci profit. Nego cuti pa se ovo desilo sad... da se desilo pre 5 godina sad bi svi drvlje i kamenje po ateistima... tako da- ua migranti, sve zivo pokvarise! коЖељ њацИ and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 пре 1 минут, cloudking рече Kapitalizam bato. Njihovo pravo da koriste trgovinsku taktiku koja im donosi najveci profit. Ma slazem se sa pravom kompanije da radi sta oce, samo me zanima dokle ce da teraju povredjene emocije osecanja. Oce li da promovisu zabranu slobode govora i karikature muhameda? Zanima me koliko ce muslimana na kraju da kaze "ok svako ima pravo da crta sta hoce" koliko njih ce da kaze "ovo moramo da zabranimo zakonom" a koliko njih ce da kaze "treba neko da uzme puske i izreseta te koji nam vredjaju proroka". Koje su tvoje procene? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 пре 6 минута, Млађони рече Ma slazem se sa pravom kompanije da radi sta oce, samo me zanima dokle ce da teraju povredjene emocije osecanja. Oce li da promovisu zabranu slobode govora i karikature muhameda? Zanima me koliko ce muslimana na kraju da kaze "ok svako ima pravo da crta sta hoce" koliko njih ce da kaze "ovo moramo da zabranimo zakonom" a koliko njih ce da kaze "treba neko da uzme puske i izreseta te koji nam vredjaju proroka". Koje su tvoje procene? Ma boli lidl uvo za osecanja... videli ljudi da im ide slabije prodaja pa im palo na pamet da ce ide bolje ako sklone verske simbole. Ja nemam nista protiv. A nemam nista protiv ni da budu verski simboli na ambalazi. Ima na onoj aurorovoj temi jedan mim (nisam hteo da ga stavljam tamo, da ne sirim vec siroku i besmislenu temu) neki isecak iz ankete gde cura ocigledno muslimanka, iz Irana kaze kako joj se svidja Malme jer se ne razlikuje od bilo kog arapskog grada. E sad, branitelji Evrope su odmah skocili da se izjasne kako je to zbog toga sto ima previse migranata i islamske kulture pa zato Malme lici na Teheran... Jer takvi likovi muslmanske zemlje uglavnom zamisljaju kao šatorska plemena po pustinjama... Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 пре 2 минута, cloudking рече Ima na onoj aurorovoj temi jedan mim (nisam hteo da ga stavljam tamo, da ne sirim vec siroku i besmislenu temu) neki isecak iz ankete gde cura ocigledno muslimanka, iz Irana kaze kako joj se svidja Malme jer se ne razlikuje od bilo kog arapskog grada. E sad, branitelji Evrope su odmah skocili da se izjasne kako je to zbog toga sto ima previse migranata i islamske kulture pa zato Malme lici na Teheran... Jer takvi likovi muslmanske zemlje uglavnom zamisljaju kao šatorska plemena po pustinjama... Je l znas da su svi jevreji pobegli iz Malme zbog muslimanskog nasilja nad njima? https://www.timesofisrael.com/facing-death-chants-and-hate-crimes-swedens-jews-live-in-a-climate-of-fear/http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/sweden/7278532/Jews-leave-Swedish-city-after-sharp-rise-in-anti-Semitic-hate-crimes.htmlhttp://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/96146/swedens-damn-jew-problem E sad, ja mislim da je to zbog migranata oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 Evo jos malo o nekim stvarima koje nisu kapitalizam a koje su jako opasne posledice masovnoh migracija iz arapskih zemalja: http://www.cbc.ca/news/world/anti-semitism-in-malmö-reveals-flaws-in-swedish-immigration-system-1.3080484 http://www.haaretz.com/opinion/.premium-1.656301https://www.gatestoneinstitute.org/8695/sweden-jews-islamization mene samo zanima kada ce to da stane i hoce li uopste da stane? sta je sledece, porez hriscanima? Kaznjavanje za karikaturu muhameda? Sta ce sledece da rade i traze. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2017 пре 2 часа, Danijela рече Немачки ланац супермаркета Лидл тренутно се налази на мети критика након што су у фотошопу избрисали православни крст са паковања једног грчког производа. Kако кажу, урадили су то да би били “верски неутрални“. Politkorektnost je de facto najogavnija metastaza licemerja u istoriji sveta, i guraju je i propagiraju samo najgrdji olosi i beskicmenjaci. Em sto jos munjevito dovodi do bunila i gubitka najelementarnije razboritosti, tako da od takvog coveka na kraju ostane samo obicna slina. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука