Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Avocado рече

ako to i prihvatim, skeptičan sam prema ideji da je moguće večno postojanje "u radosti"... 

Naravno da jeste nemoguce, u trenutnoj gresnoj paloj prirodi. Zato i Bog prasta tu gresnu palu prirodu. Zato ce biti moguce. 
Naravno sve to ako verujes da nam je priroda pala, da bog postoji i da ce da zivimo vecno. A posto ne verujes ovo je ostavljeno nekim drugim koji imaju slicne dileme.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 4 часа, Avocado рече

Mogućnost da živim večno u radosti sa onima koje volim naravno zvuči primamljivo, ali kao što rekoh, pored toga što ne verujem u večni "zagrobni život", ako to i prihvatim, 

Добро...не верујеш у загробни живот, покушај да верујеш у предгробни живот, ће ти буде лакше....:D ми (мислим ми одабрани :D) се враћамо у стање пре пада . 

пре 4 часа, Avocado рече

skeptičan sam prema ideji da je moguće večno postojanje "u radosti"..

Вечно постојање у радости напретка. 

Нешто као  најлепши тренутак, продужен у вечност. Е сад замисли то стање  лепоте неког земаљског тренутка ( мислим на узвишена стања :ani_biggrin:), продуженог у вееееееечност...

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рапсоди рече

Нешто као  најлепши тренутак, продужен у вечност

Kao naprimer seks?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kao naprimer seks?

Lepota sexa je u tome što je prolazan ali je cikličan.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kao naprimer seks?

Тога горе нема ....дај други пример. :)))

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Тога горе нема ....дај други пример. :)))

Tje popadamo svi u nihilizam ako toga nema.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Tje popadamo svi u nihilizam ako toga nema.

Мош одмах карту си купиш за доле....:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Branka62 рече

Volim seks i rado ga se sećam?

Ко ти брани да га волиш и да га се сећаш ? :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...