Jump to content

dr Vladimir Đurić: Ne morate da vakcinišete svu svoju decu…već samo onu koju želite da zadržite!

Препоручена порука

Управо сада, МилошБГ рече

1. Снимак сигурно није окачио професор, него неко ко је нашао неку његову фотку и направио снимак са том сликом.

2. Професор се залаже за неке вакцине које нису обавезне и које су данас у Србији предмет препоруке, дакле професор није против вакцина,него против одређених или одређене, штавише није ни против ни те, него приступа проблему са одређеном дозом опреза.

А са друге стране ми обичан народ, који немамо појма о томе смо присиљени и под присилом да ту вакцину о којој дакле уважени представници медицине постављају питање дамо својој деци или у супротном плаћаш баснословну казну или идеш у затвор.

И још једно питање... Ево неко од поборника вакцина нека ми каже, држава је дакле увела ко плати 150.000 динара тај може да одбије вакцину да да свом детету, просто питање да ли дакле постоји цена ако тврдите као што тврдите да смо у огромном паду, да је епидемија разних болести пред вратима, да је очајно стање по том питању...дакле вакцинација мора и под обавезно је у супротном страшно, али платиш и онда ти кажу е сад је ок, сад није обавезно, занима ме у сваком смислу како је могуће да се прави таква подела и које је оправдање томе.

То је као не смеш да запалиш комшијину кућу, али ако платиш унапред држави, онда слободно...или ја грешим

Ок. Нисам ни мислио да је он поставио. Мсм, неко рече да је поставила Велков Слађана. Небитно. И за други део, тј. тачку 2., ок, видех у међувремену. За остатак коментара-нисам ни размишљао. Просто, када је ВМА послала позив да се моја деца вакцинишу, ја сам их одвео и вакцинисао све вакцине по програму и нисам се оптерећивао овим чиме се данас људи оптерећују....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милан Ракић рече

Ок. Нисам ни мислио да је он поставио. Мсм, неко рече да је поставила Велков Слађана. Небитно. И за други део, тј. тачку 2., ок, видех у међувремену. За остатак коментара-нисам ни размишљао. Просто, када је ВМА послала позив да се моја деца вакцинишу, ја сам их одвео и вакцинисао све вакцине по програму и нисам се оптерећивао овим чиме се данас људи оптерећују....

Имај на  уму да није сво то оптерећивање од неке доколице, него да на терену заиста имаш све више оболеле деце што од аутизма што од осталих болести, које су до пре 10так година биле минорне.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Branka62 рече

Ne grešiš, i to je i za mene najveća glupost. Cilj je valjda zaštita stanovništva a ne kazna. 

Zapravo cilj je zastita budzeta(moje misljenje), isto kao kod zelenog svetla(tvog poredjenja). Za gradjane ih boli uvo, bitno im je da imaju manje troskove u javnom zdrastvu. 
Uzmimo naprimer smanjenje brzine na 50. Imas studije koje pokazuju da je pri sudarima od 50 mnogo manja steta u smislu povreda nego kada se predje 50. Skontali politicari da ce to da im ustedi pare u bolnicama, pa resili da prepisu da nam 50 bude maksimalna brzina. 

ja mislim da politicarima u 80-90 % slucajeva kada sprovode zakone prica za javnost je "da nas stite" a stvarni motiv "kako moze da napunimo budzet"

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

Znam ja odlicno zasto oni to rade. Ono sto zaboravljas ja mislim da je samo to sto me je drzava prisilila da budem njen zdrastveni osiguranih ozbiljno narusavanje mojih prava. I molim te nemoj da mi kazes da me istorija demantuje jer imam bar 3 privatna/polu-privatna zdrastvena sistema koja odlicno funkcionisu. (nemacka polu privatni, biras osiguranje, svajcarska 100 % privatni i usa 100 % privatni). 

Inace imas neka zanimljiva istrazivanja kao sto su : http://www.research-in-germany.org/en/research-landscape/research-areas/automotive-and-traffic-technology/research-projects/efficiency-without-rules-in-road-traffic.html

Ovo sto si ispricao za svajcarski i americki nije tacno, a za nemacki nemam pojma iskr tako da to ne mogu da komentarisem. 

I da te nije prisilila na zdravstveno opet bi imalo smisla to kaznjivanje jer ugrozavas i bezbednost drugih, a ne samo svoju. Ko sto ti rekoh gledas previse povrsno

Подели на овим сајтовима

Управо сада, МилошБГ рече

него да на терену заиста имаш све више оболеле деце што од аутизма што од осталих болести, 

To je tacno a da ti dam jedan drugarski savet, ako hoces da me poslusas.
preispitaj dve sledece teorije
1. Uzrok veceg broja obolelih je zbog boljeg dijagnoziranja?
2. Da li skok obolelih ima direktnu koleraciju  sa vakcinama. 
3. Da li postoje neki drugi uzroci, naprimer, ishrana. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Филозоф рече

Ovo sto si ispricao za svajcarski i americki nije tacno, a za nemacki nemam pojma iskr tako da to ne mogu da komentarisem. 

I da te nije prisilila na zdravstveno opet bi imalo smisla to kaznjivanje jer ugrozavas i bezbednost drugih, a ne samo svoju. Ko sto ti rekoh gledas previse povrsno

Svajcarska: 
Healthcare in Switzerland is universal[3] and is regulated by the Swiss Federal Law on Health Insurance. There are no free state-provided health services, but private health insurance is compulsory for all persons residing in Switzerland (within three months of taking up residence or being born in the country).[4][5][6] 

United states: 
Health care in the United States is provided by many distinct organizations.[1] Health care facilities are largely owned and operated by private sector businesses.

U nemackoj imas da biras hoces li drzavno ili privatno. Ukoliko izaberes privatno osiguranje oslobodjen si dela poreza za heltcare, to jest dela poreza koji se odnosi na zdrastveno osiguranje. 

Dok nekog ne povredim svojim delima nemas dokaza da moje ponasanje ugrozava bezbednost drugih. Samo da su vece sanse da ugrozim bezbednost drugih. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Branka62 рече

Zapravo nisam bila precizna. Za mene je cilj.....

To je onda druga prica. E sad sto ja mislim da time proizvodis kontra efekat i gomilu nezeljenih posledica, to je nesto o cemu ce tek da pricamo, kako vidim. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Млађони рече

To je tacno a da ti dam jedan drugarski savet, ako hoces da me poslusas.
preispitaj dve sledece teorije
1. Uzrok veceg broja obolelih je zbog boljeg dijagnoziranja?
2. Da li skok obolelih ima direktnu koleraciju  sa vakcinama. 
3. Da li postoje neki drugi uzroci, naprimer, ishrana. 

1. Причамо о раздобљу од 20 год, ако се не варам ММР вакцина је уведена 90тих, нисам сто посто сигуран да је данас медицина толико надмоћнија у односу на медицину од пре 20 и кусур година па да то повежемо са тиме, због бољег дијагнозирања. Пре ће бити да је боље дијагнозирање због учесталости болести, па више није тешко знати, али и очекивати шта је тачно проблем.

2. Ја то не знам, надам се да није, али чињеница је да постоји неког дима, а док дим постоји, онда не сме нико да те присиљава ни на шта.

3. Исхрана, не знам, колико знам аутизам се открива око друге године, а познато је да деца до тог раздобља нису сигурно подложна џанк фуду и другим лошим стварима у исхрани.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, МилошБГ рече

1. Причамо о раздобљу од 20 год, ако се не варам ММР вакцина је уведена 90тих, нисам сто посто сигуран да је данас медицина толико надмоћнија у односу на медицину од пре 20 и кусур година па да то повежемо са тиме, због бољег дијагнозирања. Пре ће бити да је боље дијагнозирање због учесталости болести, па више није тешко знати, али и очекивати шта је тачно проблем.

ali pazi autizam je mlada bolest, cesto su autisticnu decu mesali sa debilima, ili sa cudnima il isa sta ti ja znam.
Ja recimo znam za klinca koji je 100000000 % autistican on je od naseg skolskog sistema tretiran kao zaostao u razvoju. 

Mnogo smo naucili o autizmu poslednjih 20 godina, nisi svestan koliko se nista nije znalo o tom autizmu do pre recimo 50 godina..... 

Zato kazem, dete koje su nekad otpisivali kao "Debil" ili "cudno" ili "zaostalo" je zapravo mozda samo bilo autisticno a nismo imali znanja i termina da ustanovimo da je to autizam, koja vrsta autizma i slicno.

Po nekim modernijim merenjima autizma postoji velika sansa da sam ja autistican.... posto sam iskazivao mnoga ponasanja vezana za jednu vrstu autizma.... 

( a nisam primio mmr :P ) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Branka62 рече

Mislim da nećemo o tome da pričamo. Ako je "to" ova priča na koju skrećeš. Baš zato sam i dala ispravku.

E pa onda da se ispravim, pricacemo o tome ako zelis da pricamo o tome. A ako neces necemo. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Млађони рече

Svajcarska: 
Healthcare in Switzerland is universal[3] and is regulated by the Swiss Federal Law on Health Insurance. There are no free state-provided health services, but private health insurance is compulsory for all persons residing in Switzerland (within three months of taking up residence or being born in the country).[4][5][6] 

United states: 
Health care in the United States is provided by many distinct organizations.[1] Health care facilities are largely owned and operated by private sector businesses.

U nemackoj imas da biras hoces li drzavno ili privatno. Ukoliko izaberes privatno osiguranje oslobodjen si dela poreza za heltcare, to jest dela poreza koji se odnosi na zdrastveno osiguranje. 

Jel citas ti to sto posaljes ili? Aj lepo udji sad na ove linkove i iscitaj sta pise. Ovo zaplavljeno sa brojevima iznad. Za svajcarsku ti je dovoljno i da kliknes na onu trojcicu iznad universal

пре 19 минута, Млађони рече

Dok nekog ne povredim svojim delima nemas dokaza da moje ponasanje ugrozava bezbednost drugih. Samo da su vece sanse da ugrozim bezbednost drugih. 

ovo je toliko glupo da nemam komentar uopste. Upravo to i jeste poenta da odredjeno ponasanje koje je iz jasnih razloga okarekterisano kao moguce opasno po tvoju i bezbednost ostalih sankcionise kako bi te odvratilo od dovodjenja sebe i drugih u opasnost

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ana čarnojević рече

Justine to je sada druga krajnost.

Nisi jedini od koga sam cula da relativizuje ono sto pedijatri kazu na pregledu...A u tome bas prednjace roditelji koji nisu vakcinisali decu. Tako sam od zene koja nije vakcinisala dvoje dece cula da ona vise nece da vodi dete kod lekara, oni su svi glupi i nemaju pojma...evo bas ceka da sinu jos malo poraste kosa pa da ih vodi kod nekog lika da im cupa krajnike. Nekako ih uhvati za kosu i cupa krajnik. Zena je vaspitacica. Cuva neciju decu.

Vakcinisala sam dvoje dece. Jedno nema jedno ima autizam. Ne mislim da je od vakcine. Pre mislim da je okidac za autizam zagadjenje u kome zivimo, avioni kamioni bombe i ostalo.

Da se zna uzrok nasao bi se lek. Tacka.

Nisi ti mene dobro razumjela. Ja ne tvrdim da doktori nista ne znaju niti da treba djecu kloniti vakcina, niti da ih ne treba voditi doktoru. Sacuvaj Boze. Prosto navodim primjere da neko ako je doktor ne naznaci da odmah zna svoj posao, kao sto ako je neko nacelnik neke klinike i ugledna je osoba ne znaci da zna o uticaju vakcina samo zato jer je takav, a nema nikakva istrazivanja iza sebe, nadovezujuci se na MilosBG tvrdnje da to ima neke tezine sto je nacelnik jedne klinike izjavio da vakcine izazivaju autizam sto je potpuno netacno i vec sto puta objasnjeno. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, МилошБГ рече

Prvo ja sa profesorom Nestorovicem sam imao kontakt, video sam koliko ga uvazavaju i koje znanje ima, dakle licno sam video da je neko ko nije sarlatan, posto se obicno pripisuje da svako ko je protiv vakcinacije ili pak ko stavlja neki znak ? na vakcine sarlatan i nemac pojma. Zato njega i spomenuh.

Kazem nije bitno koliko je uvazen i sta sve zna, ne moze svako biti doktor za sve. Medicina je siroka oblast i postoje specijalisti, a s druge strane ne znaju ni medicinari sve nego mnogo toga ima da kaze nauka prije doktori nesto primjene u praksi, tj univerzitetske klinike sirom svijeta koja vrse istrazivanja i koja imaju konkretne dokaze i rezultate da vakcine ne izazivaju autizam. Autizam je genetski poremecaj izazvan vjerovatno vec samim zacecem, a mozda ima i neke epigenticke asocijacije u prenatalnom periodu, ali tvrdnja kako vakcina izaziva autizam znaci da je vakcina izazvala mutaciju na genu vec formirane bebe sto je naravno neistina.  

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...