Jump to content

Vučić: Mislim da sam pravi čovek za rešavanje pitanja Kosova

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Sasa Vojvoda рече

Ми имамо план

И даље држим да је мој план бољи - послати Делије и Гробаре да пребију полицију, а Беге нарко босове да преотму читаву економију :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ћириличар рече

Мислиш на Лазарев завјет који позива да се сви ујединимо у борби за слободу? Десило се игром прилика да је судбоносно мјесто на Косову, а принцип би био исти и да се битка одиграла код Врања, Скопља, Охрида или гдје год. Опет - принцип је у питању који није везан нужно за земљу - ако си на ово мислио.

Косовски завет је опредељење за Небеско царство, а обухвата и све Немањиће. То је чојство и јунаштво, у доношењу одлука, у свакодневном животу.

Зашто је КиМ важно, то је зато што су ту цркве, манастири, што је ту Газиместан, Призрен, Пећ, Грачаница, Бањска,... КиМ је света земља србинова. И много је важно да србинова нога слободно хода светом земљом. Протерани смо са КиМ, и желимо да се вратимо. Ја (који нисам тамо живео) желим да одем у Призрен и да могу тамо слободно да живим, да могу слободно да шетам Шар планином.

Одрицање од Косовског завета, је одрицање од чојства и јунаштва, од Небеског царства. Да ли то означава признање Косова? По речима председника изгледа да значи.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ђорђе Р рече

Косовски завет је опредељење за Небеско царство, а обухвата и све Немањиће. То је чојство и јунаштво, у доношењу одлука, у свакодневном животу.

Зашто је КиМ важно, то је зато што су ту цркве, манастири, што је ту Газиместан, Призрен, Пећ, Грачаница, Бањска,... КиМ је света земља србинова. И много је важно да србинова нога слободно хода светом земљом. Протерани смо са КиМ, и желимо да се вратимо. Ја (који нисам тамо живео) желим да одем у Призрен и да могу тамо слободно да живим, да могу слободно да шетам Шар планином.

Одрицање од Косовског завета, је одрицање од чојства и јунаштва, од Небеског царства. Да ли то означава признање Косова? По речима председника изгледа да значи.

Е видиш, по мени си сда потпуно противрјечан. "Косовски завјет је чојство и јунаштво" - што нигдје не имплицира да нужно морамо држати неку територију, него да држимо одређене вриједности и да их испуњавамо. Зато не видим везу са КиМ као територијом.

Може се рећи да нас управо та начела усмјеравају да желимо да држимо ту територију, али пошто нигдје не стоји стриктно да су та начела везана за то да ли држимо или не држимо Косово, то је отворено за дебату. Чак штавише, та начела се могу тумачити и тако да будемо чојствени и да признамо да смо изгубили, да будемо свјесни шта је Србија радила Албанцима на Косову и да са том свијешћу "штитимо друге од себе", тј. Албанце од нас самих ( јер реално, можемо ладно улетјети и свашта порадити ).

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ћириличар рече

Не видим како је држање територије одговорност пред Богом? Никако нико да то објасни зашто. А чак и да јесте - нису сви Срби хришћани нити вјерници. Како њима то предочити? Како то предочити у геополитичке, економске и државне оквире?

Да ли хришћанство тражи држање неких територија као нужно? Нигдје нисам видјео то, па ако је Косовски мит примјењено хришћанство код Срба - онда је жеља за територијом нехришћански елемент.

Могу итекако, сам изградим нешто ново и то им оставим, ако то изгубљено је немогуће вратити. Боље то него да ми ђедови оставе само празну земљу без ичега и разлога и подстицаја да живим на њој. Сврха културе је да обезбиједи бољи живот потомству, а не да му потомство служи чак и када би му то штетило - јер култура наших отаца је слијепа за многе проблеме данашњице и ми морамо да јој отворимо очи за те ствари и да је прилагодимо.

Ништа није изгубљено. Мешаш појмове.Ово што говориш је суво манихејство. Ко се одрекне Косова и Метохије одрекао се Светог Кнеза Лазара а самим тиме и Христа. Признавање није опција и не желим даље да причам на ту тему.

Шта ме брига што нису сви Срби хришћани. Ту политичку коректност остави Вучићу, мене она не занима.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Ништа није изгубљено. Мешаш појмове.Ово што говориш је суво манихејство. Ко се одрекне Косова и Метохије одрекао се Светог Кнеза Лазара а самим тиме и Христа. Признавање није опција и не желим даље да причам на ту тему.

Шта ме брига што нису сви Срби хришћани. Ту политичку коректност остави Вучићу, мене она не занима.

На почетку 20. вијека Срби су били 40% становништва. данас их је између 10-15%. То свакако изледа као на губитак.

Које појмове мијешам? Објасни.

Ово није политичка коректност, него реалност. Нису сви Срби одређени као Срби због религије. Одвајкада било и биће.

#све што не волим је политичка коректност

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Ко се одрекне Косова и Метохије одрекао се Светог Кнеза Лазара а самим тиме и Христа.

Ајде...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ћириличар рече

Е видиш, по мени си сда потпуно противрјечан. "Косовски завјет је чојство и јунаштво" - што нигдје не имплицира да нужно морамо држати неку територију, него да држимо одређене вриједности и да их испуњавамо. Зато не видим везу са КиМ као територијом.

Може се рећи да нас управо та начела усмјеравају да желимо да држимо ту територију, али пошто нигдје не стоји стриктно да су та начела везана за то да ли држимо или не држимо Косово, то је отворено за дебату. Чак штавише, та начела се могу тумачити и тако да будемо чојствени и да признамо да смо изгубили, да будемо свјесни шта је Србија радила Албанцима на Косову и да са том свијешћу "штитимо друге од себе", тј. Албанце од нас самих ( јер реално, можемо ладно улетјети и свашта порадити ).

Ствар је мало компликованија. Да је тако, да не постоји резолуција УН, да је Косово у УН, онда би ОК било то што ти причаш. Али признање не значи да ми треба да признамо да је Косово држава, када би Косово било стварно држава. Косово је тренутно шта? Држава, територија? Пре делује да је нека територија на којој Србија нема суверенитет. Признавањем ми активно учествујемо у прављењу државе Косово, и то је проблем. Дакле да би Косово била држава, Србија треба да се одрекне КиМ, тих институција Србије које још постоје на КиМ. Ми смо то добрим делом урадили, и радимо. Чија је државна имовина на КиМ, државе Косово?

Признавање није само признавање фактичког стања, него активно прављење новог стања. Да ли је у интересу Србије да учествује у прављењу државе Косово?

Признавање Косова је издаја зато што то значи предавање Косова албанцима, прављење државе Косова.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Да јесте. Читај цео контекст.

Нешто се не сећам да је Христос био заинтересован за државе и територије.

У суштини је то злоупотреба хришћанства и стварно је доста било. Ко воли територије нека иде слободно да се бије и убија, али то са хришћанством никакве везе нема. И стварно би био ред да се више не развлачи тамо где му није место.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

У суштини је то злоупотреба хришћанства и стварно је доста било. Ко воли територије нека иде слободно да се бије и убија, али то са хришћанством никакве везе нема. И стварно би био ред да се више не развлачи тамо где му није место.

Уопште не капираш шта сам рекао. Ово није прича о територији... Али ако ја треба да ти цртам...Не могу. Мисли сам.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ђорђе Р рече

Ствар је мало компликованија. Да је тако, да не постоји резолуција УН, да је Косово у УН, онда би ОК било то што ти причаш. Али признање не значи да ми треба да признамо да је Косово држава, када би Косово било стварно држава. Косово је тренутно шта? Држава, територија? Пре делује да је нека територија на којој Србија нема суверенитет. Признавањем ми активно учествујемо у прављењу државе Косово, и то је проблем. Дакле да би Косово била држава, Србија треба да се одрекне КиМ, тих институција Србије које још постоје на КиМ. Ми смо то добрим делом урадили, и радимо. Чија је државна имовина на КиМ, државе Косово?

Признавање није само признавање фактичког стања, него активно прављење новог стања. Да ли је у интересу Србије да учествује у прављењу државе Косово?

Признавање Косова је издаја зато што то значи предавање Косова албанцима, прављење државе Косова.

Јесте, али је само мало компликованија ситуација, која опет на крају не негира чињеницу да Косово има суверенитет на својој територији, становништво које жели државу Косово и одређену територију. Јесте да Косово не контролише све, али преко 90% контролише - тако да је далеко од тога да ми призанњем и повлачењем са Косова градимо државу Косово. Само јој ниво комплетности подижемо са 90% на 100%. Дакле, тачно је у принципу што кажеш - али небитно и нетачно гледе посљедица које спомињеш.

Да ли је у итнересу Србије да прави дражву Косово? Добро питање. Шта ако нам јесте у интересу? АКо јесте, зашто би нам било у интересу?

Косово је већ албанско. Нема се шта предати осим сјевера, али то је само сјевер. Дакле...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Вилер Текс рече

Уопште не капираш шта сам рекао. Ово није прича о територији... Али ако ја треба да ти цртам...Не могу. Мисли сам.

Не мора бити одмах прича о територији, али посљедице те приче узрокују да је неопходно држати ту територију. У чему је онда разлика ако је територија дио приче или не, када ће свакако бити дио приче на крају крајева? Фактички као да јесте дио приче. То је проблем.

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Grizzly Adams рече

To je zato što si pink pravoslavac i ništa ne razumeš...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Grizzly Adams рече

У суштини је то злоупотреба хришћанства

Znači ti hoćeš da kaže da SPC zloupotrebljava hrišćanstvo?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Вилер Текс рече

To nema nikakve veze sa političkom korektnošću... kad ne razumeš da nisu svi Srbi hrišćani nisi politički nekorektan, nego si neobrazovan i/ili glup...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...