Jump to content

Vučić: Mislim da sam pravi čovek za rešavanje pitanja Kosova

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Џуманџи рече

Ne sumnjam da je nenamerno, ali ovako ubuduce da pricamo necemo. ;) 

Naprotiv, imam bliske rodjake koji zive 'dole'  i odavno imaju dokumenta Rep. Kosovo, u suprotnom ne bi ni kola hitne pomoci mogla da prodju.

У реду, само не знам шта сам ја нетачно рекао. Али ако једна држава призна независност дела своје земље, то је издаја.

Друго је имати неке документе, због практичносит. Имали су и наши "аусвајзе" и документа НДХ, документа окупационих власти за време Првог светског рата, али то нема везе са званични признањем независности.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Nego zdrav razum i očigledna stvarnost.

Здрав разум и стварност је довијање. Нажалост нема других опција. А испод жита може свашта да се подвали Шиптарима. Али се не сме признати независност. То је реалност.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Вилер Текс рече

У реду, само не знам шта сам ја нетачно рекао. Али ако једна држава призна независност дела своје земље, то је издаја.

Друго је имати неке документе, због практичносит. Имали су и наши "аусвајзе" и документа НДХ, документа окупационих власти за време Првог светског рата, али то нема везе са званични признањем независности.

Ok, ovde je ocigledno problem sto se naseg sporazumevanja tice. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Џуманџи рече

Institucije Republike Kosovo postoje godinama, nase su istisnute i to je to.

Наш апарат силе (војска, полиција, службе безбедности) није присутан доле. Ако су само то институције које сматраш релевантним, онда си у праву.

Али зато образовање, здравство, судство, пошта, култура, органи локалне самоуправе, сцојалне службе и још милион других институција постоје и раде. Далеко од тога да су то неки нормални услови рада, али постоје и раде.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

Наш апарат силе (војска, полиција, службе безбедности) није присутан доле. Ако су само то институције које сматраш релевантним, онда си у праву.

Али зато образовање, здравство, судство, пошта, култура, органи локалне самоуправе, сцојалне службе и још милион других институција постоје и раде. Далеко од тога да су то неки нормални услови рада, али постоје и раде.

...Rade zato i samo zato sto su gradjani republike Kosovo, makar to bilo iz - kako kaze Teks - iz praktocnosti.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Џуманџи рече

...Rade zato i samo zato sto su gradjani republike Kosovo, makar to bilo iz - kako kaze Teks - iz praktocnosti.

Ја причам о институцијама Републике Србије на КиМ за које си ти рекла да не постоје и да је то фактичко стање на терену. Не о било каквим лилчним документима.

Значи, институције чији је оснивач Република Србија, чији се запослени плаћају из буџета РЕпублике Србије, којима руководи Република Србија, поставља и смењује кадрове Република Србија...

Какве сад то има везе са било каквим личним документима?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Џуманџи рече

Ok, ovde je ocigledno problem sto se naseg sporazumevanja tice. :)

Мислим да је јако битно да знамо шта причамо и правимо разлике када говоримо. Птопуно су друге ствари лични документи а потпуно друго признавање независности.

Сећам се када нас је један професор на факултету учио да не говоримо да ми имамо енклаве на Косову и Метохији, јер енклава значи земља једне државе окружена земљом друге. То на Косову и Метохији није случај. То што ими имамо се зове гето.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Џуманџи рече

Не знам зашто инсистриша на том имену, "република Косово"?

За мене је тужно да било који Србин то тако ладно констатује.  

Заиста није на месту говорити за ону накараду да је република. То је мафијашка злочиначка хунта. Каква res publica,какво опште добро?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, RYLAH рече

Какве сад то има везе са било каквим личним документима?

Nisam pravno pismena da bih umela da objasnim. :/ A vec sam lose izrazila sa nepostojanjem institucija, pa da ne petljam dalje.

пре 5 минута, Вилер Текс рече

За мене је тужно

Aj sad da pricamo o tome sta je kome tuzno, kao da ja skacem od radosti.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, RYLAH рече

Koje u vecini slucajev nazalost sluze samo za izvlacenje para

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Џуманџи рече

Aj sad da pricamo o tome sta je kome tuzno, kao da ja skacem od radosti.

Не кажем да скачеш од радости. Кажем да ако нам је до нечег стало требало би да о томе нешто и научимо пре него што изнесемо неки став. Исто ако што ми је тужно да смо потпуно заборавили Крајину...

Није ово лична прозивка.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Филозоф рече

Деца која иду у основне и средње школе, студенти који студирају на Универзитету, људи који раде у општинама, судовима, комуналним предузећима, поштама, се не би сложили са тобом. Не би се сложили ни људи из Грачанице рецимо, чији Културни центар има много више активности од других сличних институција у централној Србији, и од оних у доста већим местима (концерти, представе, књижевне вечери, филмске премијере...). 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Филозоф рече

А о томе смо причали на другој теми. Па зар  да дигнемо руке од Косова и Метохије јер разни политичко-криминални типуси искоришћавају несрећу сопственог народа?

А ово што каже Риле заборавих да напишем. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Вилер Текс рече

Брате, да ти ниси нека врста "националног манихејца"?

Какав је сад па то термин? О.о Шта ти је то?

пре 2 часа, Џуманџи рече

Cuti, toga se i plasim. ;(

Немаш се шта плашити. И послије Косова биће Косово ;) Највећи проблем који видим гледе Косова јесте нереалност наше лијевице и деснице. На Пешчанику је 4-5 текстова изашло о "Косовском дијалогу" и могу се сажети у двије реченице - "Косово није наше" и "Вучић је покренуо дијалог и стога не треба у њему учествовати јер је дијалог недемократски" ( остаје ми само схватити како то позив на дијалог о неком кључном питању на нивоу нације од стране предсједника државе може бити... недемократски? ). Са друге стране, националисти и даље живе у фантазији да се "нешто може урадити" и вриште на издају - потпуно одбацујући било какве прагматичне противаргументе са друге стране. Лијевица негира могуће проблеме на Балкану ако Срби и Србија признају Косово ( у том тренутку се веома оправдано може поставити питање Републике Српске - а БиХ је довољно климава и овако како сад ствари стоје, те још и санџачки и војвођански сепаратизам или још јаче аутономаштво као корак ка сепаратизму - али њих за то забоље јер они хоће "србијанску Србију" а не "српску Србију" па им се фућка за БиХ, а ако се остали желе отцијепити није им криво... ). Националисти су спремни жртвовати све зарад Косова ( макар тако причају ), а све што се такло Косова је или корумпирано, или шверц, или пропаст за нас...

Нико нигдје не спомиње предности и мане признавања и непризнавања. Како бисмо могли се геополитички поставити? Да ли бисмо могли економски неутралисати независност Косова и фактички га везати за нас? Да ли бисмо могли преко Косова направити неки дил са Албанцима зарад неког дугорочнијег циља?

Овако са једне стране имамо "то је наше!" ( било па више није а опет може бити - дакле небитан узвик ), "они су нас протјеривали!" ( и ми смо друге, па не будимо лицимјери - зарад наших геополитичких интереса ), "нисмо ваљда луди да га признамо!?" ( прво се треба објаснити зашто би било лудо признати Косово а не понашати се као да је то општепозната ствар и играти на некакву "моралну дужност ка нацији" и кривњом прићуткивати било какав другачији поглед као љуцкоправаши - иронично ); а са друге "то није наше!" ( па јесте историјски и тај контекст се мора поштовати. Срж идентитета нам је везан за Косово, иако можемо преживјети идентитетски као Срби и без њега, у питању је основно поштовање и љубав према свом народу и држави... ах да, неки ни тога немају јер су космополите ) и инфантилно одбацивање дијалога јер га је покренуо Вучић ( само још дубље потврђујући мој став да је Вучић наш Трамп, Божја казна за нашу глупост ).

С обзиром на овакво стање, не мислим да ће до ичега реално доћи, тапкаћемо у мјесту, а Вучић ће можда нешто на своју руку покренути што му се може обити о главу. А можда и не.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...