Jump to content

Вучић припрема народ за признавање Косова и Метохије

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Ћириличар рече

Јер они немају шта да се питају, иза њих су највеће силе и јавно мњење Запада.

Ми имамо, јер ми немамо ту подршку, па тиме ни могућност да се не питамо.

Да, али нема коначног статуса, док не рече Бог, треба се надати и трпети до тога. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ћириличар рече

Јер они немају шта да се питају, иза њих су највеће силе и јавно мњење Запада.

Ми имамо, јер ми немамо ту подршку, па тиме ни могућност да се не питамо.

Немој да си толико сигуран. То је прво. А друго, све се мења, па и то. Ајде да једном будемо паметни и не ломимо ништа преко колена.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жељко рече

То је увек најбољи показатељ политике врха странке

I plus na koga još računaju čisto da se unapred zna kad zajednički pobede da ne bude zabune prilikom razračunavanja kasnije pobedničkih struja. Ipak je Srpsko ime slatko ko bi se toga odricao opšte.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, RYLAH рече

север КиМ

To nije bilo u sastavu AP Kosovo za vreme SFRJ, nego je izvesna komunjara Petar Stambolić u jednom trenutku to tako ucrtao na mapi...

Mislim da je bio stric onog Ivana Stambolića.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Немој да си толико сигуран. То је прво. А друго, све се мења, па и то. Ајде да једном будемо паметни и не ломимо ништа преко колена.

За сада је тако. Шта ће биди убудуће, не знамо. Зато сам и рекао да када би била ситуација да се РС успјешно отцијепи и Бошњаци не могну и не смједну да наметну суверенитет БиХ над нама, били би у нашој ситуацији па би се питали исплати ли им се. Тренутно је то питање више на нашој страни ( мада мислим да и код њих има кругова који се плаше превише задирања прста у око РС-у. Не маше Додо референдумом за џаба када не би имало ефекта. Но то се не види на површини ).

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ћириличар рече

Није иста суштина. Србију смо изгубили 1915. године страној сили, а Косово његовом становништву. Уопште нису исте ситуације.

Околности су другачије, суштина је иста. Дефетизам значи да си на пола већ изгубио, животни дух значи да си напола победио.

И на Косову и Метохији и даље живе Срби. Једном су га наши претци ослободили када су се прилике промениле, зашто се то не би поновило када буде време за то? И да те подсетим када се Србија ослобађала од Турака, многи су је Турци напустили. Нисмо ми били само под званичном управом на даљински из Цариграда, него су Турци и живели овде.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Жељко рече

То је увек најбољи показатељ политике врха странке

А мене занима ако Вучића саветују Радун и Анђелковић како они који у јавност излазе са ставом "Косово је срце Србије", схватају овај и њихов пораз? Или ће нам сутра објашњавати на пинку како је у ствари пораз победа јер смо ми доакали шиптарима признавајући им њихову вештачку творевину

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ћириличар рече

За сада је тако. Шта ће биди убудуће, не знамо. 

Управо то сви причамо. Зато се не залетати са било чиме. Ни исхитреним признањима ни неким глупостима са друге стране типа референдуми и слично.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, елТорнеро рече

Да, али нема коначног статуса, док не рече Бог, треба се надати и трпети до тога. 

Поштено.

Само настаје проблем када се томе супротставе овземаљске и прагматичне користи. Онда аргументација не може остати на том нивоу, него мора се понудити прагматичан противаргумент.

Мени је први одувијек био нестабилност Србије због Санџака и Војводине, како у кратком тако и у дугом року. Још к томе би се повећала неизвјесност у БиХ, јер бисмо ми одмах узавријели да се отцјепљујемо ( то јест, још више него што смо сада :smeh1: ). А онда би се и Хрвати мало унервозили, а то значи да можда и Хрватска се умијеша.

Има и та страна да је Косово шверцерски и терористички чвор којег нико не контролише. То нам у одређеном контексту може ићи на руку, а може и против нас ( типа "шта ће нам земља пуна дроге и терора?" ).

Подели на овим сајтовима

Управо сада, МилошБГ рече

А мене занима ако Вучића саветују Радун и Анђелковић како они који у јавност излазе са ставом "Косово је срце Србије", схватају овај и њихов пораз? Или ће нам сутра објашњавати на пинку како је у ствари пораз победа јер смо ми доакали шиптарима признавајући им њихову вештачку творевину

Hoće, kad se budu raskusuravali sa dvoglavim patkama.

Tad će im Srpsko ime biti trofej koji pokazuje nadmoć.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, GeniusAtWork рече

Шта ти је, то су обични грађани и посетиоци овог портала који само изражавају снажну подршку одлучној политици нашег председника....

Цитат

Bravo predsednice! Priznati Kosovo odmah i uci u EU i NATO. Dosovci nisu imali hrabrosti, lagali su 12 godina gradjane da je ' Kosovo Srbija'. Nas narod je dosta propatio zbog nekoliko hiljada Srba sa Kosova, onih iz Krajine i BiH, ne misleci na sebe. Vecina clanova i simpatizera SNS-a, narocito penzionera razmislja kao predsednik i zelimo u EU zarad buducnosti nase dece. Ovo je drzavničko razmisljanje, puna podrska predsedniku Vucicu.
(penzioner, 24. jul 2017 09:40) 

Preporučujem (+729)                                                                                                                Ne preporučujem (-582)

"Већина пензионера је за улазак у ЕУ..."

:))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))

Ово није СНС бот

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, МилошБГ рече

"Косово је срце Србије"

То им је превентива, јер може бити и да се ствар окрене против њихових апетита. Ваља имати кеца у рукаву, за касније, а и негују халуцинацију да су родољуби.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жељко рече

Ово није СНС бот

E pa to je tragedija tek. (prmetili smo svi)

Jer kako god okreneš bot će biti u pravu.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Вилер Текс рече

Околности су другачије, суштина је иста. Дефетизам значи да си на пола већ изгубио, животни дух значи да си напола победио.

И на Косову и Метохији и даље живе Срби. Једном су га наши претци ослободили када су се прилике промениле, зашто се то не би поновило када буде време за то? И да те подсетим када се Србија ослобађала од Турака, многи су је Турци напустили. Нисмо ми били само под званичном управом на даљински из Цариграда, него су Турци и живели овде.

Није ни суштина иста. Србија је била 90% српска под страном окупацијом. Косово је 80-90% албанско.

Неје исто. Са и без дефетизма, неје исто. Признање тог факта ниеј чак дефетизам.... него признање да су те двије ситуације неупоредиве.

1 hour ago, RYLAH рече

Управо то сви причамо. Зато се не залетати са било чиме. Ни исхитреним признањима ни неким глупостима са друге стране типа референдуми и слично.

Наравно, али опет аргументи за признање лебде у ваздуху без добро презентованих противаргумената. То је далеко већа опасност него било шта данас гледе (не)признања Косова. Може Вучић позивати на дијалог и индиректно признавање, али може то окачити мачку о реп ако постоји добро развијен наратив, логичан, дослиједан и добро структуриран против признања. А тренутно у јавном дискурсу га нема, већ доминира другосрбијанска струја. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...