Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Млађони рече

Subjektivna umetnost nije, opasna je ideja da ne postoje objektivne vrednosti. Objektivno lepo, objektivno ruzno, objektivno dobro, objektivno lose. 
Sam razmisli zasto je to opasno. 

Ko je rekao da ne postoje? Ne postoje apsolutne objektivne vrednosti... 

A naravno da postoje slike ili skulpture koje ce se dopasti vecem broju ljudi od ostalih, ali to one koje se dopadaju samo jednom jedinom coveku ne cini smecem...Osim ako je pojedinac u tom vasem kobajagi kapitalizmu totalno nebitan ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Svaki pravac koji tvrdi da jedno ili drugo ne postoji, posebno u umetnosti je opasan. 

A posto takvi pravci ne postoje znaci da samo kritikujete ideju koju ste ionako sami izmislili... E sad, ili je izmisljena da biste imali sta da kritikujete, iz dosade... ili da kroz kritiku te ideje nametnete politicki stav ili dva ;)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

A posto takvi pravci ne postoje znaci da samo kritikujete ideju koju ste ionako sami izmislili... 

Zanimljivo ja sa mbas tako razumeo postmodernu
https://hr.wikipedia.org/wiki/Postmoderna
Odnosi se načelno na kritiku apsolutnih istina, identiteta i glavnih vrednota ustanovljenih u modernosti, od prosvjetiteljstva naovamo, u filozofiji, umjetnosti, književnosti, arhitekturi, povijesti i kulturi. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Ne postoje apsolutne objektivne vrednosti... 

Postoje. Pravo na zivot je apsolutna objektivna vrednost. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo ja sa mbas tako razumeo postmodernu
https://hr.wikipedia.org/wiki/Postmoderna
Odnosi se načelno na kritiku apsolutnih istina, identiteta i glavnih vrednota ustanovljenih u modernosti, od prosvjetiteljstva naovamo, u filozofiji, umjetnosti, književnosti, arhitekturi, povijesti i kulturi. 

Lepo ti pise...

Подели на овим сајтовима

Postoje. Pravo na zivot je apsolutna objektivna vrednost. 

Subjektivna je do te mere da pjedinac moze sam da donese odluku o krsenju tog prava prem asamom sebi. Imas toga i u umetnosti. Marina ABramovic je imala performans gde je sedela na stolici, ispred nje astal sa nekoliko predmeta. Svaki posetilac je mogao da koristeci te predmete radi sta god zeli samoj autorki, neki su je golicali perom, neki su je vatali za sise... jedan od predmeta je bio i napunjen pistolj.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Hvala ti što si rekao i ilustrovao ono što sam pokušavao da kažem sve vreme o korenu problema :)

Dobra fora :D

Подели на овим сајтовима

@Аурор Daj turi opet neki neonaci mim da oznaci kraj ove jalove rasprave pa nastavite lepo tamo gde ste stali.

Подели на овим сајтовима

@Аурор Jel dozvoljeno da stavljam i ostale fotke i mimove sa fb stranice odakle preuzimas ove koje vec stavljas?

(FB stranica koju si i reklamirao na pocetku ove plemenite teme)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...