Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Аурор рече

Moram njegov opus da pregledam ceo, nisam još...

Соларис обавезно и Сталкера.Претпостављам да си гледао А Рубњова. Од осталих може и глава да те заболи...:) Али ако налетиш одгледај Иваново детињство, то му је први филм, можда чак и матурски рад. Један од пет најбољих ратних филмова које сам гледао, а нема ни један једини испаљен метак у сцени. Видећеш.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Давор73 рече

Соларис обавезно и Сталкера.Претпостављам да си гледао А Рубњова. Од осталих може и глава да те заболи...:) Али ако налетиш одгледај Иваново детињство, то му је први филм, можда чак и матурски рад. Један од пет најбољих ратних филмова које сам гледао, а нема ни један једини испаљен метак у сцени. Видећеш.

Važi, hvala na preporuci :)

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Давор73 рече

Нема да се греши..:)

Разлије се, ал добро увек можеш да кажеш да си баш хтео Rorschachov тест да направиш :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

Разлије се, ал добро увек можеш да кажеш да си баш хтео Rorschachov тест да направиш

И свако  да види шта пожели..свима лепо..)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Давор73 рече

И свако  да види шта пожели..свима лепо..)

Па макар не мораш да објашњаваш "шта је писац хтео да каже" :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Не знам дал није офтопик теме, али ово је једна од најјачих модерних обрада традиционалне западне композиције коју сам ја икад чуо 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Иваново детињство, на званичном каналу "Мосфилма" (са преводом)

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Иља Репин, Одговор Запорошких козака турском султану (1880)

Ilya-Repin-Reply-of-the-Zaporozhian-Coss

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...