Jump to content

Optimistički fundamentalisti - Virus pozitivnog razmišljanja

Препоручена порука

пре 3 часа, Grizzly Adams рече

Код њих има пуно те "селф хелп" литературе, у књижарама постоје читави одељци за то.

Ахаха, глупи Амариканци, они верују у којешта.

А мени је баба причала да ако пред спавање нешто силно пожелиш и замислиш како ти се то остварује ондак ће се то сигурно десити најдуже за две до две и по године!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жељко рече

Ахаха, глупи Амариканци, они верују у којешта.

А мени је баба причала да ако пред спавање нешто силно пожелиш и замислиш како ти се то остварује ондак ће се то сигурно десити најдуже за две до две и по године!

Из авијона се види да ти је Вучић баба, повуко си мало на њу је л да? 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Снежана рече

Из авијона се види да ти је Вучић баба, повуко си мало на њу је л да? 

Вучић је легално изабрани представник народа, вољом већине бирача који су изашли на гласање и као такав се има сматрати миропомазаним краљем!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Жељко рече

миропомазаним краљем!

Udarila vrucina Zeljko, citam miropoLIZANIM kraljem :D pa reko jes vala ko da ga je krava lizala...

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Кратос рече

Koji si ti pozitivni fundamentalista...:D

Neka Bog tvoje zamisli pretvori u realnost.

Hvala. Stigli kuci, sve proslo dobro. Slava Bogu! Idemo dalje :)

Inace, dok sam cekala, oko 3-4h da se sve zavrsi bas sam razmisljala koliko su ljudi (i moj muz naravno) hrabri. Potpuna anestezija, 40 minuta operacije, malo da nam objasne kako da se neguje i koje tablete za bolove i cao-ides kuci. Imaju politiku da te moraju odvesti kolicima do izlaza, verovatno da se ne bi srusio u bolnici nego van nje :)

Подели на овим сајтовима

Ово је само једна полуистина која је гора и од лажи. 

Пошто сам пчелар, направи ћу овако поређење:

Сваки дан је изузетно корисно узети до 100 грама меда дневно, али ако се претера може да се заврши и болницом и доживотном алергијом на мед.

Сваки дан је лепо и здраво користити петнаестак капи прополиса, али ако се претера постаје отров.

Истина је да све потиче из главе, али било ста да је превише, није добро, па макар то био и оптимизам. Увек се треба трудити да реално посматраш себе и све око себе.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, florenntina рече

Hvala. Stigli kuci, sve proslo dobro. Slava Bogu! Idemo dalje :)

Inace, dok sam cekala, oko 3-4h da se sve zavrsi bas sam razmisljala koliko su ljudi (i moj muz naravno) hrabri. Potpuna anestezija, 40 minuta operacije, malo da nam objasne kako da se neguje i koje tablete za bolove i cao-ides kuci. Imaju politiku da te moraju odvesti kolicima do izlaza, verovatno da se ne bi srusio u bolnici nego van nje :)

После тоталне анестезије пусте човека да иде кући? Па то ни у Србији нема, хвала Богу да је добро.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Снежана рече

После тоталне анестезије пусте човека да иде кући? Па то ни у Србији нема, хвала Богу да је добро.

Samo da odgovorim, pa necu vise da spamujem temu.

Da, bas tako. Rekli su samo da ne vozi i ne potpusuje dokumente narednih 24h i da se u slucaju veceg krvarenja javi najblizoj hitnoj pomoci.

Medjutim, ono sto me iznenadilo jeste da to ljudi prosto prihvate i stvarno su na neku foru ok. Niko ne panici, ne buni se, ne oseca se nesto uskracen ili ostecen. Doktori i osoblje ljubazni, posao odradjen profesionalno... Sve u svemu, jako pozitivno iskustvo, ako tako mogu reci.

Sad ne znam je li to stvar ove "amerikanske" psihologije ili vere ili smo mi u Srbiji manje hrabri ili razmazeni, nemam pojma. Cini mi se da sam ja jedina od svih pratilaca i pacijenata koji su prosli kroz cekaonicu za ta 3-4h bila vidno zabrinuta, isla gore dole, izlazila po kafe... Sinoc se srusila u krevet u 9 i sad ustala u sred noci :)

Ovi brate 'ladni k'o spricer ukljucujuci i mog muza koga nekako nagovorih da bar jedan dan ostane kuci i ne ide na posao posto je doktor rekao da moze sutra odmah ako ne radi fizicki posao. 

Ne znam sta da mislim, ali ovo na neku foru radi i to dobro. Eto, to me jako iznenadilo pa sam morala da podelim utiske.

Подели на овим сајтовима

Flo, izvini, ali koja operacija je bila u pitanju?

Nije svaka anestezija ista, mislim ne mogu da zamislim situaciju da nekom otvore stomak il izvrse operaciju na srcu i posle dva sata kuci.

Ima i ovde tih fora pogotovo ako se radi nesto u kratkotrajnoj opstoj anesteziji. Ali mi je skroz cudno da sama operacija traje cetri sata i da te puste. Ako je to cetri sata ukljucujuci i pripremu i posle budjenje i dva sata pracenja onda ok. Onda se to svede na kratkotrajnu anesteziju, ali cetri sata operacije ne da nije naivno nego mi deluje potpuno suludo. Gde je posle budjenje, pracenje, dreniranje, skidanje katetera, blablabla :D

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Јелена011 рече

Flo, izvini, ali koja operacija je bila u pitanju?

Nije svaka anestezija ista, mislim ne mogu da zamislim situaciju da nekom otvore stomak il izvrse operaciju na srcu i posle dva sata kuci.

Ima i ovde tih fora pogotovo ako se radi nesto u kratkotrajnoj opstoj anesteziji. Ali mi je skroz cudno da sama operacija traje cetri sata i da te puste. Ako je to cetri sata ukljucujuci i pripremu i posle budjenje i dva sata pracenja onda ok. Onda se to svede na kratkotrajnu anesteziju, ali cetri sata operacije ne da nije naivno nego mi deluje potpuno suludo. Gde je posle budjenje, pracenje, dreniranje, skidanje katetera, blablabla :D

Da, u pravu si. Pisala sam, mozda nisi videla. Sama operacija je trajala oko 40-ak minuta. Inace, u pitanju je operacija vena. Kazu da je to rutinska operacija ali ja se stvarno ne razumem pa mi je mozda zato svaka hirurska intervencija ozbiljna...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, florenntina рече

Da, u pravu si. Pisala sam, mozda nisi videla. Sama operacija je trajala oko 40-ak minuta. Inace, u pitanju je operacija vena. Kazu da je to rutinska operacija ali ja se stvarno ne razumem.

Nisam videla izvini :)

A dobro je :) taman sam pomislila da su tu postali kompletni idioti i vec razvila u glavi scenario sta nas ovde ceka kad i to dodje kod nas :)

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Јелена011 рече

Nisam videla izvini :)

A dobro je :) taman sam pomislila da su tu postali kompletni idioti i vec razvila u glavi scenario sta nas ovde ceka kad i to dodje kod nas :)

Ma kakvi bre idioti. Ne mozes da verujes kako to sve nekako lepo ide. Ja sad ne znam sta su drugi operisali, ali svi mirni, cute. Nikakve frke, stresa. Kazem ti, jedino sam ja setkala i bas sam pomislila "Boze, kolika li je vera ovih ljudi", ja sam "levo smetalo" :)

E da, videla sam jednu mladu zenu i cinilo mi se da se moli. Ona je bila pacijent, vec obucena i cekala operaciju. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, florenntina рече

Ma kakvi bre idioti. Ne mozes da verujes kako to sve nekako lepo ide. Ja sad ne znam sta su drugi operisali, ali svi mirni, cute. Nikakve frke, stresa. Kazem ti, jedino sam ja setkala i bas sam pomislila "Boze, kolika li je vera ovih ljudi", ja sam "levo smetalo" :)

E da, videla sam jednu mladu zenu i cinilo mi se da se moli. Ona je bila pacijent, vec obucena i cekala operaciju. 

Pa dobro tako je i ovde, zavisi od toga sta radis, sta ti rade, gde i kako. A i kako si navikao :D

Mozda se do sad niste susretali sa time, ali posle par godina vezbanja, sve bude opusteno :D

Ovde ima negde i toga, da ti lepo zakazu operaciju, da dodjes dan ranije da ti izvade krv, porazgovaras sa anesteziologom, sredis sve, vodis se da si u bolnici a nisi i ujutru dodjes i op na sto, budes posle intervencije jelte sad se to tako zove, malo tamo na posmatranju, sacekas da ti otkucaju otpusnu listu i ides kuci :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...