Jump to content

Суморна лица Београда

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Вилер Текс рече

А пет цркава рачунајућу онај параклис у Студењаку и цркву Св. Апостола Томе на бежанијском гробљу, мало је...

Пардон, шест.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Има када се заузме једна трака коловоза :D

Па није баш тако ;)

1000.jpg.564f5488062bbf44600c4fd0c2b656f6.jpg

пре 13 минута, Вилер Текс рече

Поред Све су само блокови од 70А до 45

Да, а мени из 61. треба четири минута више да стигнем до Саве од овог из блока 45 :smeh1:. НБгд је на две реке, то нема везе са тим што је то мој крај и што га волим.

Концепција живота једни други на главама је таква, то је град, ко не жели да има неког на глави тај не живи у граду или се обогати па купи неку кућу у елитном крају и огради је и има тај неки свој мир. С тим што ти мање људи седи на глави што зграда има више спратова, а и мање ти седе на главама у блоку него негде где живиш у кући а комшије ти завиркују преко тарабе колико ти је бео веш који простреш да се суши. То можда звучи чудно али тако је.

Индустријски гето, нехуман, бетонски итд, то су само митови и предрасуде. Ја сам се са својом породицом од како сам у браку, ево 24 године, селила 17 пута и то буквално по целом Београду, и периферно и централно :) и нема везе то што сам од 1976. на Нбгд, он је тада био стварно као тиха патња, а не део града, али сада тако нешто причати о НБгд је стварно неосновано.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, АлександраВ рече

Па није баш тако ;)

1000.jpg.564f5488062bbf44600c4fd0c2b656f6.jpg

Да, а мени из 61. треба четири минута више да стигнем до Саве од овог из блока 45 :smeh1:. НБгд је на две реке, то нема везе са тим што је то мој крај и што га волим.

Концепција живота једни други на главама је таква, то је град, ко не жели да има неког на глави тај не живи у граду или се обогати па купи неку кућу у елитном крају и огради је и има тај неки свој мир. С тим што ти мање људи седи на глави што зграда има више спратова, а и мање ти седе на главама у блоку него негде где живиш у кући а комшије ти завиркују преко тарабе колико ти је бео веш који простреш да се суши. То можда звучи чудно али тако је.

Индустријски гето, нехуман, бетонски итд, то су само митови и предрасуде. Ја сам се са својом породицом од како сам у браку, ево 24 године, селила 17 пута и то буквално по целом Београду, и периферно и централно :) и нема везе то што сам од 1976. на Нбгд, он је тада био стварно као тиха патња, а не део града, али сада тако нешто причати о НБгд је стварно неосновано.

Е сад... ја сам се више пута возио кроз 61.62. блок и у 3 поподне и у 3 ујутро и и све је било пуно. А ова твоја слика сведочи о томе што сам рекао. Једна трака коловоза је заузета паркираним аутомобилима. То није вишак простора него мањак паркин места. Мислим ово је слика настала у одређеном моменту али мени се чини да вазда фали једна трака :)

Недостаје ту још позориште, биоскопи...

Нисам сигуран да Св Ђорђа зврји празна. 

Добро можда је то мој лични доживљај, не мора да значи да сам у праву.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, jedan čovjek рече

Да се ја питам, срушио би га одма. И направио нови на планину тамо негдје у Пештанску Висораван гдје је измјерена најнижа темп. у европу. Па да видите како се нормално живи, и неосвојиво :D

Спам те било, човече ли један из Пештерску Висораван  :)....ејјјјјј да рушиш град који је посвећен Богородици, који је престоним градом учинио Свети Стефан Високи....е не  дамо.:0414_feel: А шта би болан Црногорци радили да нема Београда....:)   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Сваки град и свако место на свету  и осећај  у тим истим градовима зависи искључиво од нас. И  свако месту  на  свету без обзира на све пратеће елементе који  градови са собом носе  може бити место сивила и натмурености  или место  радости и осмеха. На нама је да бирамо.

Јер ко би подно послодаваца шибе, руге,

неправде моћника и злоставе умишљених 

и обест Вучкове владе,  па онда геј параде 

понижења данас кроз  инагурацију брн бич кеее :ani_biggrin:

па  Славију на води  пинк боје 

па силиконске лепотице 

којима силикони не стоје :ani_biggrin:

Ко би вукао товар  под

градским превозом Бгд-а стењући 

и знојећи се у  бусевима, 

без климе и животу без риме,

Да није, да није...  недељних богослужења

византијске боје, Авале дивне зелене боје.

Да није, да није  осмеха једног 

злата вредног.

Да није, да није  прозора једног

у душама нашим, са којег се виде

неописиве лепоте и душа красоте.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

За Београд не знам али где ја живим људи су исти као и раније.Народ је солидаран у већини случајева. 

Јуче сам видео како народ помаже једној жени којој се смучило на овом сунцу. 

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, jedan čovjek рече

Београд, Биоград или Бијелиград је симбол нашег страдања, чистећи њега од гријеха чистимо сами себе.

To jedino može Miroljub da odradi,da dobrano izbičuje svakog beograđanina a ko bude i dalje grešio ima dve opcije ekonomska klasa u jednom pravcu za Holandiju ili pod mač i kraj priče.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Иван ♪♫ рече

Да ли сте приметили исто, и шта мислите зашто је то тако?

Ne.

https://youtu.be/E9opVZHK4xU

Подели на овим сајтовима

Допуна, није баш да нема места у три поподне. Има. Али да није једна трака претворена у паркинг било би као на Дорћолу или Врачару.Признајем:D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...