Jump to content

Занемаривање осећања као друштвено одобрен начин самоубиства

Препоручена порука

пре 27 минута, Grizzly Adams рече

Није то "мржња", него - по мом мишљењу - правилно схватање емоција и њиховог места у човековом животу.

E upravo to.

Samo je stvar gde je čemu mesto, a gde nije i šta jeste stvarna stvar, šta nije.

Подели на овим сајтовима

Da li sam shvatila Grizlija i Aurora: 'ideologija' koristite kao uvredljiv izraz za svaki skup ideja i stavova osim onaj koji sami imate? Onda je zbilja problem stvarno razgovarati o idejama i stavovima...

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Paradoksologija рече

Da li sam shvatila Grizlija i Aurora: 'ideologija' koristite kao uvredljiv izraz za svaki skup ideja i stavova osim onaj koji sami imate? Onda je zbilja problem stvarno razgovarati o idejama i stavovima...

Оће Хуан то да употреби пежоративно кад је емотиван... :smeh1:

Ево неких мојих размишљања у вези ове теме и мало шире:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Ево неких мојих размишљања у вези ове теме и мало шире:

Amin za konstruktivni odgovor, a temu gledam i dalje odgovaram malko kasnije, kad ne budem u prevozu na telefonu :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Paradoksologija рече

Da li sam shvatila Grizlija i Aurora: 'ideologija' koristite kao uvredljiv izraz za svaki skup ideja i stavova osim onaj koji sami imate?

Ideologija je neka pristrasnost, skoro religija... Ideološko mišljenje je u nekom smislu "bolest uma".

Ideološko mišljenje zapravo i nije mišljenje, nego suprotnost.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Аурор рече

Ideologija je kao neka pristrasnost, skoro religija... Ideološko mišljenje je u nekom smislu "bolest uma".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Аурор рече

Ideologija je neka pristrasnost, skoro religija... Ideološko mišljenje je u nekom smislu "bolest uma".

Па кад ти неко то каже у суштини значи да си затуцан, не размишљаш својом главом него следиш некакве ауторитете, некакав "култ".

Што овде заиста није случај...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, todor рече

јавно испољавање осећања је некултурно

...па то и јесте тема. :)))

То и јесте стављено у разматрање.

Шта је прихватљиво, а шта није?

Ето, рецимо, многи рекоше, није прихватљиво показивати емоције...

Људи их потискују и маскирају на све могуће начине...онда бум!

То је то, просто и једноставно.

Рећи ће неко: па био је баш културан и фин...ију, па шта му би?

...па ето, то му би !

Можда је покушао да искаже емоцију, ...или шта год, а онда, веома могуће, био " блокиран" од друштва, као непожељан за слушање.  

Можда је укапирао игру прихватања, научио да је игра и био прихваћен...али његове емоције су још увек биле у њему.

Можда су се увећале, запуштене, необађене....а онда је емоционални коров захватио цело биће, и ето...друштво је одобрило самоубиство , из културног занемаривања осећања.

Тако сам ја схватила ову тему.

Праштајте... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Grizzly Adams рече

Ово је велика увреда за све мушкарце... Поједностављивање веома озбиљне ствари.

Ај теби неко да скрати живот за десет година, а ја да кажем то је зато што ниси читала поезију.

Није лепо.

А зашто је то уопште увреда? Ово поређење не разумем, небитно. Пример: Када је мојој мајци и њеном брату умрла мајка, а тачно после годину дана отац, и то баш пред славу, мајка се испалкала и искукала, као и свако женско, мислим. А ујак није ни имао кад да плаче,  нити уме да плаче и да избаци то из себе. Одмах га стрефио висок притисак, хитна помоћ, држи-не дај... Мушкарци су, можда, више под стресом, са којим и срце слаби итд. Кад је жени тешко, она окрене, пријатељицу, сестру, мајку итд. изјада јој се, ислаче, док је код мушкараца, мислим, другачије. Кад мушки имају неки проблем, најчешће то гутају у себи, трпе, ћуте, само фркћу и дувају и праве се да је све ок. А то штети здравље. Ето, ја тако мислим, господине Гризли, немате разлог да се вређате. 

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, AnaLaz рече

Ето, ја тако мислим, господине Гризли, немате разлог да се вређате. 

Увреда је зато што осим високог притиска због потиснутих емоција има још милион различитих ствари због којих мушкарци живе краће. 99% жртава рата су мушкарци. 90% жртава незгода на послу. Раде најтеже и најопасније послове. Итд.

Значи, не може све да се сведе на "показивање емоција". Иди ти на фронт да се бијеш са непријатељем па показуј емоције да продужиш живот.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Аурор рече

У неке три најчешће дефиниције идеологије, твој систем идеја, онако како је изражен на овом форуму, такође спада у "идеологије" - али то није нужно ружна, већ описна реч.

Мсм, веганство, либертаријанство, веровање у урођене родне одлике и улоге, различити приступи васпитању деце, све су то мање или више разрађене идеологије. Јака ствар. Ниси неупрљан, ниси објективан, посматраш свет кроз одређену призму и тешко се можеш скроз извући сопственим интелектуалним напорима. Па шта? Христос је над-све, кренеш од Њега полако...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Grizzly Adams рече

Е овде си омашио. Мени је идеологија било који разрађени систем социјално-политичких идеја, не нужно негативан. Зар не рекох да се слажем са 90% твоје идеологије и заступам је и сам. :) 

Е сад, наравно да теби либертаријанизам није идеологија јер ти је све то очигледно, природно и једини исправан логички закључак ако само мало размислиш, али ја толко јаку вутру још нисам дувао. :) За мене је то идеологија, али добра, тј. добро решење за већину проблема. Значи чисто инжењерски/прагматични приступ. Није емоционални, али није ни философски као у твом случају.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...