Jump to content

Dobacivanje, nasrtljivost i vređanje od sutra krivična dela

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Mislim, Grizli, Juanito, ostali romantičari, kada bi vam devojka koja vam se sviđa uručila pečatirani dokument u kome se umoljavate da prestanete da je proganjate, da li biste i dalje mislili da treba još samo malo biti uporan i predomisliće se ona?

O.o

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Paradoksologija рече

Mislim, Grizli, Juanito, ostali romantičari, kada bi vam devojka koja vam se sviđa uručila pečatirani dokument u kome se umoljavate da prestanete da je proganjate, da li biste i dalje mislili da treba još samo malo biti uporan i predomisliće se ona?

У таквој ситуацији бих побегао од параноидне лујке. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Срђан Шијакињић рече

али мени је у Србији ово прилично алармантно стање, да око 30 жена сваке године буде убијено од мужева/партнера, и тако годинама уназад. Тако да се нешто мора предузети у сваком случају...

Кажњавати убиства и наношење повреда строжије, рецимо... Не видим како ће се спречити насиље у породици ако се изгласа закон којим ће се неко казнити ако пијан покуша да стартује девојку.

Ово је мени као онај плакат који се вртео по превозу једно време. 

619630_da-ne-bude-kasno-vizual_iff.jpg

Као да пријављено оружје, на које се плаћа порез, не убија.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Pa baš tako. Naravno da ne bi. I zato ovakav mehanizam sigurno ne bi ganjao normalne ljude, već isključivo proganjače.

Pitanje mi je bilo bizarno, zato sam stavio...

Koja devojka je ikad nekom ko joj se nabacivao "uručila pečatirani dokument u kojem se moli da prestane da je proganja"? Pa one uživaju u pažnji, čak i kada nisu zainteresovane. :)

Подели на овим сајтовима

Ma razumeš li ti da mi do sada nismo uopšte imali nikakav mehanizam odbrane od proganjanja i maltretiranja? Neko da ti se nakači i mesecima pokušava da te ubedi da baš on treba da bude tvoj knjigovođa, lupam, jer je nebitna ovde motivacija i muško-ženski odnosi - dolazi ti na vrata, vreba pred kućom, presreće na ulici tebe i porodicu, zivka, šalje stotine poruka sa raznih naloga - nisi imao mehanizam da to zaustaviš.

Ма то је ОК, вероватно је већ постојао неки закон против тога. Ово иде бре пуно даље.

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Razlika između romantičnog udvaranja i proganjanja jeste u tome kako se predmet te pažnje oseća.

:smeh1:

Е па то не може да буде разлика. Јер "како се неко осећа" не може да се измери нити да се докаже на суду.

пре 5 минута, Paradoksologija рече

Neke žene su izgubile poslove jer su im se nakačeni likovi pojavljivali svaki dan i pravili probleme, morale da se sele, menjaju brojeve telefona - je l' to dečaci do pete godine nauče da je no big deal, oni bi to trpeli? Pa ne bi, nego im se ne dešava pa ih zato zabole.

Види овако ситуацију. Беше лето, на базену са другарима и неким цурицама седимо, мало свирамо, певамо и шта већ иде. Наиђе неки дебил за којег сам после сазнао да је ментално ударен, био у КП дому итд. Поче нешто да добацује, ко што мајмуни то већ раде... Да скратим причу - ја се ту покачим са њим, буде без крви, ал су се потезали ножеви и сл. Срећа да је било пуно људи иначе можда не би био са вама данас.

Елем, неколико месеци након тога нисам излазио сам уопште, већ само са другарима. Јер је дебил имао банду истих таквих лудака који су сви и изгледали као лудаци, имали опекотине од опушака, посечене руке, стаж у КП дому итд. Да се престравиш само кад их видиш. А кад знаш да те чекају у неком улазу уопште није пријатно.

Елем, прегурах некако тих пар месеци, после одох у војску, па на факс и остадох жив.

Чисто као илустрација како се то нама "не дешава".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

У таквој ситуацији бих побегао од параноидне лујке. 

A neki mamlaz koji devojku ozbiljno proganja i maltretira pa mu se zato pripreti tužbom vrlo verovatno ne bi, već bi pomislio da se ona samo poigrava sa njim i samo što nije pristala... Eto, u tome je razlika.

пре 1 минут, Аурор рече

Pitanje mi je bilo bizarno, zato sam stavio...

Koja devojka je ikad nekom ko joj se nabacivao "uručila pečatirani dokument u kojem se moli da prestane da je proganja"? Pa one uživaju u pažnji, čak i kada nisu zainteresovane. :)

Pa o tome mi ovde pričamo. Ovo nije zakon protiv nabacivanja već proganjanja. Žena koja uživa u pažnji normalnog čoveka koji joj se nabacuje neće uručivati ovakav zahtev. Žena koju progoni manijak će učiniti sve da to prestane i neće joj biti teško da se bakće sa policijom samo da se oslobodi.

I to je jedno racionalno rešenje, a ne onemogućiti ženi koju progoni manijak da ima zaštitu da ne bi slučajno to bilo zloupotrebljeno...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Nije to ništa, znaš li kako izgleda kad si žensko i neko ti se udvara

E to je strašno, bato...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Pa one uživaju u pažnji, čak i kada nisu zainteresovane. :)

Све и да је тако, сигурно не уживају у ликовима који их бесомучно стартују идиотским форама, иако им је више пута лепо речено да одустану. Е када такво понашање постане толико озбиљно, да се почне са праћањем, бламирањем пред другим људима, и претњама, онда то сасвим треба да буде зрело за новчану казну, па на даље.

Не могу да замислим безазлене шепртље које Гризли помиње, које би биле спремне да иду оволико далеко.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Мислим да превише гледате у разне крајности по белом свету, а не на хаос око нас.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Таша рече

Otisao si predaleko. Ti bas neces da ukapiras?  Npr. razlog zasto su nebezbedne?! Zbog brze voznje ili vozaca siledzija koji su recimo muskarci?!  Vi muskarci trebate da se promenite a ne stoperke tj. zene. Ali dobro sad je tu zakon da vas malo dovede u red. 

Мени се чини да ти нећеш да разумеш. Зашто у свакој поруци користиш друго уместо трећег лица множине када говориш о овим барабама?

Знам пример када је девојка села на скутер са непознатим момком и отишла на отворено море. 

Овај је хтео исто што и шофер из твоје приче. Нису важни детаљи, извукла се некако, после дужег убеђивања он се сажалио и вратио је на обалу.

По твојој логици, она ништа ту није крива, него сви мушкарци овога света који треба да се промене, а ако неће, онда је ту закон.

Ваљда сама треба да се чува. Знаш колико је психопате брига за закон.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Ма то је ОК, вероватно је већ постојао неки закон против тога. Ово иде бре пуно даље.

Е па то не може да буде разлика. Јер "како се неко осећа" не може да се измери нити да се докаже на суду.

Види овако ситуацију. Беше лето, на базену са другарима и неким цурицама седимо, мало свирамо, певамо и шта већ иде. Наиђе неки дебил за којег сам после сазнао да је ментално ударен, био у КП дому итд. Поче нешто да добацује, ко што мајмуни то већ раде... Да скратим причу - ја се ту покачим са њим, буде без крви, ал су се потезали ножеви и сл. Срећа да је било пуно људи иначе можда не би био са вама данас.

Елем, неколико месеци након тога нисам излазио сам уопште, већ само са другарима. Јер је дебил имао банду истих таквих лудака који су сви и изгледали као лудаци, имали опекотине од опушака, посечене руке, стаж у КП дому итд. Да се престравиш само кад их видиш. А кад знаш да те чекају у неком улазу уопште није пријатно.

Елем, прегурах некако тих пар месеци, после одох у војску, па на факс и остадох жив.

Ne, pričaš napamet, nije postojao zakon.

Može da se dokaže da je proganjana osoba uputila zahtev proganjaču da prestane da je proganja i da to nije bilo 'playing hard to get'.

A to čega si se plašio bilo je zabranjeno zakonom - proganjanje do sada nije.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ovo nije zakon protiv nabacivanja već proganjanja.

Pa ja ne znam baš da li je zaista tako.

Zakoni ovakve vrste retko i deluju, sprovođenje će da bude, kao što reče Grizli, tako što će da uhvate neke koji su dobacivali u prvoj kafani i to je to... Ili će komunalna da se iživljava po gradskom prevozu.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Paradoksologija рече

A to čega si se plašio bilo je zabranjeno zakonom - proganjanje do sada nije.

Pa zar to nije bilo proganjanje? 

Pa čekaj, možda su ti se nabacivali, @Grizzly Adams, a nisu znali kako drugačije da ti stave do znanja da im se dopadaš. :)  Ko se bije, taj se voli, na kraju krajeva...

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Таша рече

i muskarci trebate da se promenite a ne stoperke tj. zene.

Оћу, ево само тетки да однесем лек па ћу да се променим.

Искрено, ја овако са четничком брадом и сто кила никад не би ушао у камион са непознатим камионџијом. Девојка која то уради треба да поразговара са родитељима мало шта су је који купус учили у животу... Овај свет је бре опасан. Ви женске морате да схватите да не можете да направите то што оћете. Вековима сте живеле релативно изоловано и заштићено од највећих зала па вам сад није јасно откуд зло у свету. Ту је увек било. Тај свет какав ви замишљате не постоји. Имале сте га само зато што су вас у старо време мушкарци штитили и чували од зла и насиља колико су могли. Сад кад сте изашле из те своје безбедности чудите се одакле насиље и зло у свету. Па добродошле! Изволте осетите мало мушке "привилегије".

Само ћете уништити добре ствари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...