Jump to content

Dobacivanje, nasrtljivost i vređanje od sutra krivična dela

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

пре 25 минута, Paradoksologija рече

Tako nekako se gleda, Avocado može da me ispravi - ako je muž sticao dok je žena obavljala sve poslove oko domaćinstva i dece i njegovih poslovnih košulja i ručka i večere i svega što mu je omogućavalo da bez opterećenja stiče, onda se zajednički stečena imovina po difoltu deli 50-50. 

Ништа ту један не "омогућава" другом, него свако ради посао који је одабрао.

Поштено би било да се израчуна колика је цена кућне помоћнице па да се исплати колико то кошта.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Ништа ту један не "омогућава" другом, него свако ради посао који је одабрао.

Поштено би било да се израчуна колика је цена кућне помоћнице па да се исплати колико то кошта.

Ako se tokom razvoda pokaže (recimo, ajmo u stereotipne uloge) da muž nije nametanjem krivice (sram te bilo, i ti si neka majka - ostavićeš bebu od 3 meseca samu 10 sati dnevno?! Zar želiš da naš sin bude autističan i emotivno osakaćen? Ja naravno da ne mogu da se brinem o njemu - ti si majka a ja malkice više zarađujem, pa je logično da ja budem taj koji će da nastavi da radi) ubedio ženu da uzme ulogu kućne pomoćnice + dadilje, a zatim je samo odbacio nakon podrazumevanog obećanja da će za svoje napore biti bar obezbeđena, onda je sasvim OK da se izračuna cena kućne pomoćnice + dadilje za sve godine braka i od toga oduzme bazična cena izdržavanja (to ako se dokaže da žena nije imala slobodu da troši i stiče, odnosno da nivo izdržavanja nije bio nužno posledica nene slobodne volje). 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Или да свако има свој рачун, па се кућни послови плаћају ономе ко их обавља. На крају само имаш два рачуна и колико је ко зарадио. Нема потребе да се нешто расправља.

Кад би ми правили закон чуда би била... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Снежана рече

добро, хајде да погледамо и лепшу страну овог закона, мислим да ће се романтизам, те благоглагољивост као израз(да не кажем благосеривост) вратити на велика врата.:)

:1319_womens:

1306_womens ,.....

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Grizzly Adams рече

Или да свако има свој рачун, па се кућни послови плаћају ономе ко их обавља. На крају само имаш два рачуна и колико је ко зарадио. Нема потребе да се нешто расправља.

Кад би ми правили закон чуда би била... :smeh1:

To ni izdaleka nije sasvim loša ideja.

Ali da se unapred dogovori. Razdvojeni računi. Naknada za celodnevno čuvanje dece + druge kućne poslove po potrebi 24/7 po dogovoru unapred (dogovor se menja svakih 6 meseci, jer neće isti dokument potpisati visokokvalifikovana i radno sposobna i voljna majka bespomoćnog dojenog novorođenčeta u državi bez porodiljskog odsustva i majka puzeće i sedeće velike bebe). Sasvim u redu.

Nego, ko bste to 'vi'? Jer sam i 'ja' samo za pravdu, bukvalno ni milimetar više ili manje... 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Неко се овде ишчуђавао како неко колима и сиреном може да се узнемирава особа, па сам се сетила овога.

Моја другарица, средња школа смо биле, 16-17 год, враћа се са неке журке, иде на ноћни бус, нигде живе душе. Пролази ауто, успорава, враћа се у рикверц. Унутра четири момка, сваки дупло већи од ње, урађени. Добацују, свирају, "удељују комплименте", нуде вожњу и добар провод... Она се наравно одузела, почела да бежи.. истраумирала се.

До сада ово није било кривично дело. Да су је увукли у кола, силовали или убили тек би онда неко реаговао. 

Замислите само да неко може овако да се понаша и да то не буде кажњиво. Ужас.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Lady Godiva рече

Meni se isto desilo pre par godina. Bila sam sa rodjakom i njenom drugaricom i trcale smo kroz park, posto tuda nisu mogli da prodju kolima (trojica ih je bilo). :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Lady Godiva рече

Моја другарица, средња школа смо биле, 16-17 год, враћа се са неке журке, иде на ноћни бус, нигде живе душе.

Овде стани па размисли.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Lady Godiva рече

Неко се овде ишчуђавао како неко колима и сиреном може да се узнемирава особа, па сам се сетила овога.

Моја другарица, средња школа смо биле, 16-17 год, враћа се са неке журке, иде на ноћни бус, нигде живе душе. Пролази ауто, успорава, враћа се у рикверц. Унутра четири момка, сваки дупло већи од ње, урађени. Добацују, свирају, "удељују комплименте", нуде вожњу и добар провод... Она се наравно одузела, почела да бежи.. истраумирала се.

До сада ово није било кривично дело. Да су је увукли у кола, силовали или убили тек би онда неко реаговао. 

Замислите само да неко може овако да се понаша и да то не буде кажњиво. Ужас.

Sad će Grizli da ti objasni da je to samo njen problem ako nije bilo nasilja i da nije fer da ti momci odgovaraju ako na primer ne odgovaraju 4 ateiste koji stanu sa kolima i počnu njemu da dobacuju, sviraju i zovu ga na sastanak Ateista Srbije...  ;) :P

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Paradoksologija рече

To ni izdaleka nije sasvim loša ideja.

Ali da se unapred dogovori. Razdvojeni računi. Naknada za celodnevno čuvanje dece + druge kućne poslove po potrebi 24/7 po dogovoru unapred (dogovor se menja svakih 6 meseci, jer neće isti dokument potpisati visokokvalifikovana i radno sposobna i voljna majka bespomoćnog dojenog novorođenčeta u državi bez porodiljskog odsustva i majka puzeće i sedeće velike bebe). Sasvim u redu.

Договорено! :)

пре 22 минута, Paradoksologija рече

Nego, ko bste to 'vi'?

Па ти и ја. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Lady Godiva рече

А хмб ли га откуд идеја да је свако ко девојци нешто добаци манијак, силоватељ и убица.

Да нисмо мало параноични?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Па видиш да се добро слажемо... никад се не зна...

Све у оквиру закона, наравно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...