Jump to content

Интелектуалци

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 26. 5. 2017. at 12:11, Natasa. рече

Ja vala sve što sam opipljivo dobila od ovih naših je kompleks niže vrednosti :smeh1:

Expand  

Знам, ја сам због њих и побегао из хемије. То је једино на чему им захваљујем. Слобода нема цену, а можда бих у супротном заглавио на некој катедри и био несрећан. Овако радим посао, диплома доктора ме ич не занима, академска каријера још мање. Размишљам о компанији и планирам, а волео бих да се истраживачким радом бавим приватно у тој компанији. Тренутно сам у академији, а као да нисам јер ме боли уво. Певам свој блуз без намере битне. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 624
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 26. 5. 2017. at 12:15, Juanito рече

Знам, ја сам због њих и побегао из хемије. То је једино на чему им захваљујем. Слобода нема цену, а можда бих у супротном заглавио на некој катедри и био несрећан. Овако радим посао, диплома доктора ме ич не занима, академска каријера још мање. Размишљам о компанији и планирам, а волео бих да се истраживачким радом бавим приватно у тој компанији. Тренутно сам у академији, а као да нисам јер ме боли уво. Певам свој блуз без намере битне. 

Expand  

Bože me sačuvaj šta je meni sve ovo trebalo. Ajde nekako i da se domognem titule, 'la me ta 'rana titula, al ne bih sarađivala sa njima ni za milion dolara :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2017. at 12:21, Natasa. рече

Bože me sačuvaj šta je meni sve ovo trebalo. Ajde nekako i da se domognem titule, 'la me ta 'rana titula, al ne bih sarađivala sa njima ni za milion dolara :smeh1:

Expand  

Добро, гледај то с ведрије стране. Другари са пива ће те звати "докторе". :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2017. at 12:23, Juanito рече

Добро, гледај то с ведрије стране. Другари са пива ће те звати "докторе". :ani_biggrin:

Expand  

A ja ću kao Miroljub da pričam svima kako su to debilane :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Иначе, та докторска титула вам је поприлично смешна ствар (не и оно чиме се доктори баве, наравно). То вам је нешто слично као када би програмер или инжењер  након четири-пет година рада и два пројекта иза себе добили неке посебне дипломе. Истраживање треба да постане обичан пос'о, па да имаш џуниор и синиор истраживаче или тако нешто. Ово сад је смешно. Па још се овде брани ко у средњем веку, са све смешним одеждама и неком женском што се шета по дворани са скиптром пуним звончића, лупа о под и мрмља нешто на латинском. А члановима комисије мораш да се обратиш неким холандским фразама типа "мој часни противниче, бла бла". Имаш и двојицу ађутаната (зову их паранимфе) који ти ваљда придржавају неко имагинарно оружје и клањају се комисији заједно с тобом. Лудило бре. :)

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2017. at 12:29, Natasa. рече

A ja ću kao Miroljub da pričam svima kako su to debilane :smeh1:

Expand  

То за школе дебилане је једна од ретких ствари у којима се потпуно слажем с њим. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2017. at 12:33, Juanito рече

То за школе дебилане је једна од ретких ствари у којима се потпуно слажем с њим. :smeh1:

Expand  

Jes' sad kad smo ih završili, pa i možemo da pljujemo po sistemu. Al da imamo dva razreda osnovne škole, delovali bismo kao oniu iritantni likovi koji se u sve razumeju :smeh1:, čist kompleks. Ima i toga koliko hoćeš.

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2017. at 7:21, Natasa. рече

Ne volim elitistički pristup informacijama i obrazovanju.

Znanje i obrazovanje treba svima da bude dostupno.

Šta vi mislite o tome?

Expand  

Па то је врло просто. Што се финансира од новца пореских обвезника би морало да буде доступно тим истим обвезницима. Тачка. А чисто сумњам да би порески обвезници земаља у којима се дата наука ради то затворили само за своју земљу (осим можда Енглеза) јер би тиме и сами пропали, за напредак је кључан слободан и лако доступан проток информација.

Иначе, иде се полако ка томе, ова мафија је заостатак из времена кад је све морало да се штампа. Не ради се ту о елитизму, него о најобичнијим лаким парама којих мафија не жели да се одрекне, а државе из неког разлога штите мафију. Мој универзитет има правило да се сваки рад мора учинити доступним у јавној електронској архиви након што се објави. Има ваљда нека рупа у тим законима која то омогућава.

За потпуно приватна истраживања нека одлуче они који дају паре, али нешто ми говори да се и већина тога данас објављује. Ако је у питању неки комерцијални производ, просто га патентирају, али само знање најчешће објаве јер је то свима у интересу, па и њима. Говорим о истраживању унутар индустрије, наравно да се не објављују ствари које се раде чисто пословно. Мајкрософт, на пример, има неколико сјајних истраживачких центара и све објављују јавно, а гомила тих ствари су завршиле у комерцијалним производима. 

Подели на овим сајтовима

Мене су од детињства дресирали и товили за академску каријеру. Док нисам дошао на факс и видео како то изгледа... Па реко - само тетки да однесем лек. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2017. at 13:13, Grizzly Adams рече

Мене су од детињства дресирали и товили за академску каријеру. Док нисам дошао на факс и видео како то изгледа... Па реко - само тетки да однесем лек. :)

Expand  

'Teli da se ponose tobom, vidi sina direktora čkole profesor post'o :smeh1:.

Na čeze da te stave, selom da se ponose :smeh1:.

Ja ako se ikad domognem ove titule, ima kao vladika Nikolaj da je zakačim na neku budalu da se šeta dok ja gledam 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

@Juanito, @Natasa.

Како сте се изборили са чињеницом да сте уложили време, рад, труд учећи нешто годинама, а да се на крају не бавите тиме.

Многи би то схватили као пораз, упали у депресију, али онај ко успе да "пезупчи" то и "прешалта" се на нешто друго, ново, по мени је далеко од промашаја.

:skidamkapu:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2017. at 14:19, Снежана рече

@Juanito, @Natasa.

Како сте се изборили са чињеницом да сте уложили време, рад, труд учећи нешто годинама, а да се на крају не бавите тиме.

Многи би то схватили као пораз, упали у депресију, али онај ко успе да "пезупчи" то и "прешалта" се на нешто друго, ново, по мени је далеко од промашаја.

Expand  

Šta ja znam, još uvek se time bavim, bar preko postdiplomskih. Ako ih ikad završim i ne budem se time bavila, onda ću videti kako i šta.

Zasad sam ok jer vežbam jezik i imam osećaj napretka.

Mislim da dok god budem imala osećaj napretka, da ću biti ok.

Živi bili pa videli šta će budućnost da donese :pivo:

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2017. at 14:19, Снежана рече

@Juanito, @Natasa.

Expand  

Лако. Нису испариле вештине, само се не бавим конкретном тематиком. Математички апстрактни начин размишљања, решавање конкретних проблема итд. су когнитивне вештине заједничке свим природним наукама и инжењерингу/програмирању.

Штавише, лично мислим да је губљење времена студирање програмирања. Далеко је боље, по мом мишљењу, студирати (ако неко то жели) физику или математику или рачунарску хемију/биологију, а програмирање научити сам. Бавећи се споменутим наукама научиш да апстрактно размишљаш и после то можеш да примениш у великом броју области, само научиш нове алате. Теоријске физичаре добро плаћају да примене једначине физике на неке финансијске ствари од чега се дебели с томпусима добро опаре. Исти (физичари, не дебели с томпусима) су врло често јако добри програмери (кад доуче шта им већ треба). С друге стране, данашњи универзитетски програми који покушавају да одшколују програмере изгледа да углавном дебело негде маше, уз покоји изузетак ту и тамо. Ови моји студенти немају појма, благо речено, и то је јако тужно гледати. Пише им на екрану "синтакстичка грешка на линији 22, фали то и то" и они те бело гледају кад им кажеш да прочитају. Не могу ни да прогуглају, све хоће да им се да на тацни. А третирају их буквално као мале бебе, па се после жале на оцене врло дрско и безобразно, а ниједан пројекат нису урадили ни близу како ваља (иако су могли да прочитају у лог фајлу шта тачно не ваља и шта треба да исправе). Али наставник на курсу је Рус, код њега то не пролази, а ни код мене.

Поред тога, нема баш много људи на свету са овим конкретним пакетом вештина кога поседујем, што може бити изразита компетитивна предност у неким ситуацијама. Чудна је то дефиниција пораза...

У суштини, оно што волим да радим је решавање проблема и загонетки. А која конретно област, то ми је потпуно небитно. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...