Jump to content

55 година аеродрома „Никола Тесла“: Како смо „хендловали“ 25.000 навијача Ајакса и Јувентуса (ВИДЕО)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Изложба фотографија „Прича у 55 слика“ одржана је поводом обележавања 55 година од изградње Аеродрома „Никола Тесла“ у јавној зони Терминала 2. Манифестацији су присуствовали в.д. генералног директора Аеродрома Саша Влаисављевић, бивши генерални директор Љубомир Аћимовић и помоћник министра за ваздушни саобраћај Зоран Илић.

На изложеним архивским фотографијама премијерно су приказани значајни тренуци и историјске личности које су боравиле на Аеродрому од 1962. године до данас. Неке од фотографија бележе доласке Фидела Кастра, Краљице Елизабете Друге и Дејвида Рокфелера, као и посету Јосипа Броза Тита свечаном отварању „Тесле“.

55-godina-aerodroma-044-640x427.jpg
Аеродром је био домаћин значајним историјским догађајима и славним историјским личностима

– Ових 55 година колико је од отварања Аеродрома до данас прошло потврдило је нешто што смо ми тих првих година, када сам и ја као млади инжењер почињао овде да радим, већ тада знали и тврдили, а то је да је ова локација оптимална за оно што се зове услов за успешно пословање. Добра локација значи добре метео услове, добре ветровне услове, добро окружење са путном инфраструктуром и добар привредни амбијент. Ова добра локација би морала да се сачува и да се одбрани. – објаснио је бивши генерални директор Аћимовић, који је 40 година провео радећи и пратећи развојне токове на Аеродрому.

55-godina-aerodroma-040-640x427.jpg
Долазак фудбалера Јувентуса на финале купа Евроспких шампиона значајан тренутак за Аћимовића и Аеродром

Присутнима се обратио и в.д. генералног директора Саша Влаисављевић који је изнео своја очекивања у будућем раду „Тесле“ са посебним нагласком на очекивани број путника од 5,5 милиона до краја ове године.

Марта ЛУТОВАЦ, Танго Сикс-Т6

фото, Неда МОЈСИЛОВИЋ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...