Jump to content

PROTEST U CENTRU GRADA , letele flase, jaja i banane

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

пре 30 минута, GeniusAtWork рече

Слажем се са целим постом, осим са овим делом. Њихов интерес је сада да се реши проблем Косова - читај да га признамо - и да се Србија и цели регион интегришу у НАТО, јер не желе да Русија има било какав утицај овде, и да евентуално служимо као одскочна даска Москве према Европи. Зато није баш да их тотално не интересујемо.

А Вучић све то одлично зна и зато је самог себе понудио Западу да буде њихов човек који ће све то да испуни, само ако му дају одрешене руке и не оптерећују се много његовом владавином у Србији. Оно, мало да скрену поглед и праве се блесави. И вук сит и овце на броју.

Баш смо вечерас пили и причали свашта, Срби хемичари и ја бивши хемичар. Један од њих ради код овогодишњег Нобеловца у екипи, те се прича углавном вртела око Вучића и Нобела. Е сад, шта може да повеже Вучића и Нобела? Нобелова награда. За мир. Кад призна Косово. Сад тачно нешто мислим да ће то да нам ураде...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

@GeniusAtWork

Zaboravio si Bajdena, on je u ono vreme govorio svašta o nama i o onoj situaciji - da se na Kosovu praktično odvija holokaust, da Amerikanci treba da šalju kopnenu vojsku na nas itd. :)

Тај Бајден само што није имао јавно истакнут ценовник... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Па одговор је био на твоју тезу да је њихова интервенција била мотивисана и са "вишим интересима" од тога што би било само лобирање.

Зар ти стварно верујеш у то да се читава НАТО машинерија покреће због лобирања неке утицајне фирме из Вашингтона. То ми звучи прилично фантастично. Лобирање може да доведе до тога да се ствари разматрају и да се то разматрање усмерава у одређеном правцу, али за покретање НАТО-а потребно је много, много више него неко тамо лобирање неких тамо интересних група. Потребна је јасно разрађена стратегија са јасно дефинисаним циљевима (интересима), а не зато што се неко споља залаже за то. И то се дефинише унутра, у НАТО структурама (или структурама Влада), а не споља у тинк-тенковима и слично. 

Па наравно да им није био циљ свргавања Милошевића. То су нама причали (да нам помогну да се ослободимо диктатуре и слично). Њима Милошевић у том периоду већ више није сметао ни мало, јер је већ било јасно да се неће дуго одржати на власти. Али није њих било брига ни за војни конфликт. Па чињенице да су многе ствари исцениране да би се направила медијска халабука о наводном геноциду на КиМ ти говори то да није њима било до заустављања конфликта него до тога да се створи перцепција да они заустављају конфликт, успостављају мир и слично. То је било неопходно због медијске слике. Јер у то време су ове методе интервенција у суверене земље још биле у повоју. Било је непходно пратити све то са позитивном медијском причом о "успостављању мира и стабилности". Данас је већ то мање битно, јер се шаљу дронови који елиминишу неподобне (у потпуном медијском мраку, то јест није потребно неко медијско оправдање) или се просто измисли прича о "оружју масовног уништења" па се интервенише.

• Волим 1

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

@Vedran

Па све то тако иде кад се покрене машинерија, само што ништа од тога не би било да ми нисмо имали највећег кретена у историји Србије на власти.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Па све то тако иде кад се покрене машинерија, само што ништа од тога не би било да ми нисмо имали највећег кретена у историји Србије на власти.

Ми смо сви колективно испали тешки наивци у читавом том периоду распада Југославије. Нисмо могли да схватимо те интересе запада. Ми нисмо ни веровали да постоје неки интереси. Мало смо се заносили савезништвом из претходног периода, мало у еуфорији ослобођења од комунизма идеализовали запад, мало у тој истој еуфорији је било и мегаломанија разних врста. итд. итд. Нама уопште није улазило у главу да модел међународних односа из западне перспективе се заснива на односу интереса. Ми смо сматрали да се заснива на пријатељству.

Гледао сам један Британски документарац о Русима који живе у Лондону (обично тајкуни који школују децу тамо), па мајке једне девојчице прича о томе како се навикла на живот тамо. Једна од потешкоћа, каже, било јој је то да разуме људе. Каже, сви су пријатни и сви вам се насмеше и љубазни су, и она је то схватала као пријатељство, јер код Руса, као и код нас, не смешка ти се нико ако те стварно не симпатише. Међутим, после се много збуњивала јер је схватила да то нису пријатељски поздрави и љубазност, него проста куртоазија која не подразумева никакво пријатељство и симпатисање и слично. Ето такав некакав је био и наш однос са западом, ми смо се одушевљавали на сваки "смешак" и на сваку куртоазију и у њу учитавали више него што је. 

Наивност, са мегаломанијом нас је скупо коштала.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Филозоф рече

Aj da pitam sad vas sve koji ste satro libertarijanci i to kako mozes da podrzavas proteste gde je velika vecina oduslevljena ce gevarom i prokomunisticki orijentisana? Ne kazem ima raznih, ali pola izgleda kao da je krenulo u hipi komunu. RAzvijen transparent kod konja je samo dokaz za to. Jedini slucaj u kome treba podrzati Vucica je ukoliko sa druge strane ima neokomunjare. NAzalost, opozicija ili ne zna ili ne shvata da dok krezuba sirotinja i nacionalisti kojih se tako gnusaju ne dodju kao i 2000 bagerima nema nista od tog lupanja u dobos i zvizdanja

Ne smatram se bas nesto libertarijankom iako su mi mnoge njihove ideje jako bliske  a i forumasi me tako dozivljavaju, pa evo da pokusam da odgovorim...

Ima brate tu normalne i zdrave dece koliko hoces ali ne umeju. Nase skole nas upravo uce sve suprotno.

Ovi mladi ljudi su se potrudili i izasli na ulicu da se bore protiv nepravdi koje vide i osecaju svakodnevno. I bore se kako najbolje znaju i umeju, isto kao sto smo se i mi borili. Medjutim, slabo ko od njih razume npr. da pravda i jednakost (u materijalnom smislu) nikako ne idu zajedno. Da posteni i dosledno primenjeni kriterijumi bez korupcije dovode upravo do suprotnog-do nejednakosti, razlicitosti i da je to sasvim OK. I da mehanizam koji odredjuje nekakve vrednosti treba da bude trziste a ne neki tamo predsednik ili premijer ili ministar itd itd...  Ja prosto, poznajuci tamosnji sistem obrazovanja, ne mogu da ocekujem od bilo koga da to razume a kamoli da se za to bori. 

Medjutim, u ovoj njihovoj borbi vidim neki potencijal da se do toga polako (na)dodje. Eto, otuda mogu da podrzavam ovu decu sa slikama Ce-a iako za samog Ce-a opet smatram da je bio zlikovac...Sta da se radi, radimo sta mozemo i koliko mozemo, mora edukacija "usput" i sto je jos vaznije "kroz praksu". 

Moje misljenje je npr. da se to najbolje i najbrze moze postici kroz zahteve za redistribuciju novca tj. vracanje otetih para (od drzave!) onima koji su te pare napravili/zaradili. Odnosno, smanjenje svih poreza i to pod hitno! Kada ljudi dobiju ono sto su zaradili a vlast (ko god bio tamo!) to isto izgubi, pocece polako da zive "libertarijanske" ideje bez obzira sto ce verovatno i dalje neko vreme nositi Ce-ove majce. I to je ono sto je vazno za sada! Tako ce i najbrze otkriti ko je u stvari bio Ce...

Pogledaj i sam. Ko bolje zna i razume kakvo je zlo komunizam, stanovnici Severne Koreje ili SAD-a? 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Vedran рече

Нама уопште није улазило у главу да модел међународних односа из западне перспективе се заснива на односу интереса. Ми смо сматрали да се заснива на пријатељству.

Ovako je iz svake perspektive milenijumima unazad. :)

Neshvatanje ovoga je potpuna nezrelost, ko ovo ne razume nema nikakvog posla da vodi državu...

Čak ni bombardovanje nije bilo jer nas mrze, i to isto treba imati u vidu.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Vedran рече

Ми смо сви колективно испали тешки наивци у читавом том периоду распада Југославије. Нисмо могли да схватимо те интересе запада. Ми нисмо ни веровали да постоје неки интереси. Мало смо се заносили савезништвом из претходног периода, мало у еуфорији ослобођења од комунизма идеализовали запад, мало у тој истој еуфорији је било и мегаломанија разних врста. итд. итд. Нама уопште није улазило у главу да модел међународних односа из западне перспективе се заснива на односу интереса. Ми смо сматрали да се заснива на пријатељству.

Па мало смо и слали тенкове да поруше Вуковар, па онда мало по Дубровнику... Такве ствари ни савезници и пријатељи баш не воле.

Како било, ми смо своје прилике протраћили. Сад ови нови клинци да ли ће нешто направити остаје да се види. Бојим се да смо им оставили претежак задатак.

Мој савет је само оно што сам рекао - да буду веома лукави и играју медијску игру преко западних медија, ако могу икако. Ту треба овог идиота представити као корумпираног мафијаша и зликовца (што није тешко...) па можда нешто буде. Ено Бели је показао да може - појавио се човек на CNN-у. Тако треба. Само јако. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...