Jump to content

PROTEST U CENTRU GRADA , letele flase, jaja i banane

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

пре 30 минута, Таша рече

A zasto bi to radili? Zar se vecina, kakva god bila, pre par dana nije izjasnila da je zadovoljna politikom SNS-a i Vucicem!?  Mada niko im ne osporava pravo da se ljute i bune, to je privilegija onih sto gube. 

Odlicno su znali da ce ne izlaskom na glasanje ucvrstiti vladavinu jos 4 -5 g.  Znaci vecina je zadovoljna,  prema tome nemoj da huskas tu manjinu nezadovoljnih elitista. :) 

Мене већина уопште не интересује. То код нас људи уопште не разумеју да демократски избори не значе "владавину већине".

Већина нема права да одлучује о животу мањине, нити било ког појединца. Није то никакав "елитизам", само елементарна људска слобода и достојанство. На изборима се не бира "владар", него само бирократа чији је посао да лупа печате на таксене марке.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Аурор рече

Čim se stvari stabilizuju, taj deo sveta prestaje da bude interesantan... To se ovde dogodilo krajem devedesetih.

Ма ни пре тога им није био интересантан. Да је Слоба завршио посао за три дана они не би ни интервенисали и он би био доживотни прецедник јединствене СФРЈ. Интервенисали су само зато што се клање одужило у недоглед.

Али, поред тога што је био луд, био је изузетно глуп...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Мене већина уопште не интересује. То код нас људи уопште не разумеју да демократски избори значе "владавину већине".

Већина нема права да одлучује о животу мањине, нити било ког појединца. Није то никакав "елитизам", само елементарна људска слобода и достојанство. На изборима не треба да се бира "владар", него само бирократа чији је посао да лупа печате на таксене марке.

Nismo jos politicki sazreli kao narod, treba nam vodja jer se do sada pokazalo da se ponasamo kao stado. A da se sve svodi na puko lupanje pecata za taksene marke ... nisam bas sigurna. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Па Запад нема неки посебан интерес код нас. Немамо нафту, немамо атомске бомбе, имамо један полу-исправан авион...

Па да имамо атомске, тада их не би их интересовали. :) Овако... Шалу на страну

Нисмо ништа од тога имали ни 90их, када се Југославија распадала, па смо били центар њиховог геополитичног интересовања. Зашто? Зато што су они желели мир у Југославији и да гледају лепе вести без упозорења о "disturbing images"? А колико је прилика и иницијатива за мир било 90их које су директно биле саботиране од стране тих који сеју мир на све стране?

Док су ми падале НАТО бомбе по глави нисам могао да схватим зашто нас бомбардују. Шта то хоће од нас? Кад сам причао са неким људима (из иностранства) нисам знао одговор на питање "а зашто би они вас бомбардовали", зашто би то чинили, "колатерална штета" не може да буде намерна, то су све биле случајне грешке, не би они то намерно. И мени су сва та питања и примедбе тада имале смисла, јер заиста ми разлог није био јасан. Па пошто нико не може да га артикулише, вероватно он и не постоји. Закључак је требао да буде "они нама желе демократију зато нас бомбардују". А то што ми разлог тада није био јасан не значи да га није било. А данас је све постало много јасније. Зато ми звучи изненађујуће објашњење "они немају интерес код нас". 

• Волим 1

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Прошла поноћ, почела трећа смена сендвичара и сендвичарки... ако, само јако!

Tan2016-3-6_112554839_4-1-890x395.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Таша рече

A zasto bi to radili? Zar se vecina, kakva god bila, pre par dana nije izjasnila da je zadovoljna politikom SNS-a i Vucicem!?  Mada niko im ne osporava pravo da se ljute i bune, to je privilegija onih sto gube. 

Odlicno su znali da ce ne izlaskom na glasanje ucvrstiti vladavinu jos 4 -5 g.  Znaci vecina je zadovoljna,  prema tome nemoj da huskas tu manjinu nezadovoljnih elitista. :) 

Ипак је већина изашла, 55%. Једва, али већина...

А то јеси у праву да је апстиненција огроман проблем. И изгледа да се нико из опозиције до сада није озбиљно позабавио тим питањем.

Подели на овим сајтовима

Aj da pitam sad vas sve koji ste satro libertarijanci i to kako mozes da podrzavas proteste gde je velika vecina oduslevljena ce gevarom i prokomunisticki orijentisana? Ne kazem ima raznih, ali pola izgleda kao da je krenulo u hipi komunu. RAzvijen transparent kod konja je samo dokaz za to. Jedini slucaj u kome treba podrzati Vucica je ukoliko sa druge strane ima neokomunjare. NAzalost, opozicija ili ne zna ili ne shvata da dok krezuba sirotinja i nacionalisti kojih se tako gnusaju ne dodju kao i 2000 bagerima nema nista od tog lupanja u dobos i zvizdanja

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Људи се и не буне против резултата избора, него против поквареног система због кога "изабрани" добијају власт да пљачкају и уништавају све око себе.

Добро речено, стари! :dobro:Звучи ко покварена плоча ово прозивање за резултате избора, нико апсолутно не протестује због тога, људи требају више да се информишу.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Vedran рече

Па да имамо атомске, тада их не би их интересовали. :) Овако... Шалу на страну

Нисмо ништа од тога имали ни 90их, када се Југославија распадала, па смо били центар њиховог геополитичног интересовања. Зашто? Зато што су они желели мир у Југославији и да гледају лепе вести без упозорења о "disturbing images"? А колико је прилика и иницијатива за мир било 90их које су директно биле саботиране од стране тих који сеју мир на све стране?

Док су ми падале НАТО бомбе по глави нисам могао да схватим зашто нас бомбардују. Шта то хоће од нас? Кад сам причао са неким људима (из иностранства) нисам знао одговор на питање "а зашто би они вас бомбардовали", зашто би то чинили, "колатерална штета" не може да буде намерна, то су све биле случајне грешке, не би они то намерно. И мени су сва та питања и примедбе тада имале смисла, јер заиста ми разлог није био јасан. Па пошто нико не може да га артикулише, вероватно он и не постоји. Закључак је требао да буде "они нама желе демократију зато нас бомбардују". А то што ми разлог тада није био јасан не значи да га није било. А данас је све постало много јасније. Зато ми звучи изненађујуће објашњење "они немају интерес код нас". 

Нисмо ми ни тада њима били "центар интересовања" брате, ми смо се сами наместили, да не кажем натр..... тј. наместио нас је наш ретардирани "велики вођа". Због његових упорних идиотских потеза су нас и бомбардовали.

А ту нису само у питању њихове жеље и ТВ програм, већ и лобирање, медијски утицај - све се то на Западу купује. Што су Словенци, Хрвати, Албанци и остали индијанци одлично разумели и знали. Имаш око Вашингтона те "тинк танкс" и "Пи-Ар фирмс" које лепо имају ценовник и само приложиш кинту за шта ти треба. А онда се тиме покрене политичка машинерија и све даље иде својим током.

И тако...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Филозоф рече

Aj da pitam sad vas sve koji ste satro libertarijanci i to kako mozes da podrzavas proteste gde je velika vecina oduslevljena ce gevarom i prokomunisticki orijentisana? Ne kazem ima raznih, ali pola izgleda kao da je krenulo u hipi komunu. RAzvijen transparent kod konja je samo dokaz za to. Jedini slucaj u kome treba podrzati Vucica je ukoliko sa druge strane ima neokomunjare. NAzalost, opozicija ili ne zna ili ne shvata da dok krezuba sirotinja i nacionalisti kojih se tako gnusaju ne dodju kao i 2000 bagerima nema nista od tog lupanja u dobos i zvizdanja

Пази, ја појма немам шта заступају ти људи појединачно - и наравно да не подржавам комуњаре и фанове масовних убица.

Само покушавам да разумем и артикулишем генерално сентимент тог народа што се буни. Мада вероватно ни они не знају да објасне, ал` можда прочитају форум па укапирају... ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Grizzly Adams рече

Јер њихов једини интерес сад је да им се не појављују опет слике грађанског рата на ТВ-у и ништа друго.

Слажем се са целим постом, осим са овим делом. Њихов интерес је сада да се реши проблем Косова - читај да га признамо - и да се Србија и цели регион интегришу у НАТО, јер не желе да Русија има било какав утицај овде, и да евентуално служимо као одскочна даска Москве према Европи. Зато није баш да их тотално не интересујемо.

А Вучић све то одлично зна и зато је самог себе понудио Западу да буде њихов човек који ће све то да испуни, само ако му дају одрешене руке и не оптерећују се много његовом владавином у Србији. Оно, мало да скрену поглед и праве се блесави. И вук сит и овце на броју.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Слажем се са целим постом, осим са овим делом. Њихов интерес је сада да се реши проблем Косова - читај да га признамо - и да се Србија и цели регион интегришу у НАТО, јер не желе да Русија има било какав утицај овде, и да евентуално служимо као одскочна даска Москве према Европи. Зато није баш да их тотално не интересујемо.

Па јесте, али то се своди на претходно речено - јер они то не желе зато што много воле Косово, него да би се коначно решио и затворио проблем.

Што се Русије тиче, и за нас је боље да немају никакав (политички) утицај јер од тога немамо никакве користи. Само можемо да имамо штету.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...