Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хришћанске вриједности и етос су универзално људски и хришћанство је прије свега једна племенита идеја и животна филозофија.

Филм као умјетничко дјело често исказује дубоко хришћанске поруке, иако можда сценарио и фабула нису експресивно везани за цркву или вјеру. 

Истакнимо такве филмове. 

Ево мојих приједлога.

Бергманова "Зимска свјетлост" https://www.youtube.com/watch?v=NZ6_0KlpK6I

"Кроз таласе" Ларс фон Трир http://www.onlinebioskop.co/load/strani_filmovi/drama/breaking_the_waves_1996/62-1-0-8204

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • 6 months later...

Gospodar Prstenova milijardu posto. Glavni lik bukvalno nosi tezak teret i pati svojevoljno da bi spasao svet i pobedio zlo. I nije samo neka prica o zmajevima i orkovima i tome slicno, nego su likovi stvarno dobro napisani i prosto ne mozes a da se ne izgubis u tom svetu. Tolkien je genije. Film je prepun simbolike iz novog zaveta i ocigledno se vidi uticaj strasti na coveka i kako pod tim uticajem gresi itd. itd....

Da ne kvarim dalje za svaki slucaj ako neko nije gledao, ali bih sto postotno rekao da jevandjeljska poruka bolje stize do ljudi, od nekih drugih samoprozvanih hriscanskih filmova. Nekako su mi filmovi tipa "Ostrvo" previse ozbiljni i nisu mi po ukusu.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Монах и бес овде можете преузети цео филм с титловима.

Руска Империја за време владавине цара Николаја I. У мушки манастир, негде у близини Тамбовске области, долази необични гост, монах Иван Семјонович. Али заједно с монахом у манастир стижу и тамне силе које се материјализују у лицу Легиона (тако се он представља Ивану). Легион је изабрао Ивана објектом своје ђаволске силе, како би га стављао на искушења и тако га уклонио с Божјег пута. Али што су искушења већа, то је Иванова вера јача.

monakh-i-bes-2016-01.jpg

monakh-i-bes-2016-02.jpg

monakh-i-bes-2016-03.jpg

Подели на овим сајтовима

Чуо сам да је добар Жртвоприношење од Андреја Тарковског.

А поред тога препоручљив је и ,, Forrest Gump ,, јаку поруку шаље. Као и Меланхолија (2011), само што је доста тежак.

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Ево доброг, поучног филма.
Треба погледати, вреди дати на њега сат и педесет минута.
Плус, глумци су добро одрадили посао!

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...