Jump to content

Учење програмирања, појања, језика итд... преко форума?

Оцени ову тему

--  

18 члановâ је гласало

1. 1. --

• Да, одлична идеја!
      16
    • Не, не свиђа ми се.
      0
    • Нисам сигуран.
      2

Препоручена порука

пре 16 минута, Paradoksologija рече

Prijavite se i ako biste kurseve engleskog na raznim nivoima :)

Енглески је предуслов за програмирање. Не на супер-високом нивоу, али неко елементарно познавање језика је апсолутно неопходно.

Значи, ко не зна језик, прво код другарице учитељице... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

Ти ћеш да учиш функционалне језике (F#, Haskell...) који се последњих година доста користе у финансијском и банкарском сектору за рачунање свих тих ствари којима се бавиш. 

Из моје групе је 5 експерата за компајлере у последњих неколико година отишло у банку Standard Chartered. Та банка има свој компајлер за језик Haskell и плаћају те стручњаке нешто ненормално, типа за пет година зараде као просечан Холанђанин за цео живот.

A ja taman htedoh da ugrabim priliku i pobegnem iz finansija. Kao, preselili se, novi zivot, ovo ono, sto da ne i novo zanimanje :)

Salim se, ovo zvuci super, bas ti hvala za predlog.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Grizzly Adams рече

Не тражи се предзнање, само добра воља.

Ok, ako profa tako kaze. Ja sam in, narocito sto nemate mogucnost da se glasno smejete mojim pitanjima :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Аурор рече

Млађо не жели да има никакав контакт ни са ким са Поука, тако да можемо да заборавимо на њега... :)

Bas steta, izgleda da samo ja tu vidim mogucnost obostrane koristi :(

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

Енглески је предуслов за програмирање. Не на супер-високом нивоу, али неко елементарно познавање језика је апсолутно неопходно.

Значи, ко не зна језик, прво код другарице учитељице... :)

@Paradoksologija

Већ видим који део C# 7 ће другарици учитељици бити омиљен. :ani_biggrin:

Цитат

Deconstruction

Another way to consume tuples is to deconstruct them. A deconstructing declaration is a syntax for splitting a tuple (or other value) into its parts and assigning those parts individually to fresh variables.

https://blogs.msdn.microsoft.com/dotnet/2016/08/24/whats-new-in-csharp-7-0/

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Paradoksologija рече

Ako ima interesenata, to bih rado radila :)

Па био бих један од њих, али тренутно учим око нечег за шта је имао много еуфемизама, од којих је један био nothing... ;)

Кад будем завршио са овим, требало би да ме буде на течајевима код Гризлија и тебе.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Аурор рече

Не помињи ми га, баш сам се био изнервирао...

'Ajde, 'ajde, polako, cuvaj zivce, trebace nam.  Meni se cini da ovaj Grizli ima poprilicno ambiciozne planove glede brzine naseg napretka pa nam valja "stici, uteci i na strasnom mestu postojati" :)

Btw. Jesi li i ti super pocetnik ili si vec u programerskoj prici?

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, florenntina рече

Meni se cini da ovaj Grizli ima poprilicno ambiciozne planove glede brzine naseg napretka pa nam valja "stici, uteci i na strasnom mestu postojati" :)

Поклони се и почни:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Аурор рече

Па био бих један од њих, али тренутно учим око нечег за шта је имао много еуфемизама, од којих је један био nothing... ;)

Кад будем завршио са овим, требало би да ме буде на течајевима код Гризлија и тебе.

Sjajno, objavila sam dva rada na temu tog njegovog nothing... U svim smislovima :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Paradoksologija рече

Sjajno, objavila sam dva rada na temu tog njegovog nothing... U svim smislovima :D

- Де си Парадоксална, нема те сто година! Шта си радила све ово време?

- Ништа.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...