Jump to content

Od sada će Nišlije Božiju milost plaćati po utvrđenom cenovniku

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, R2D2 рече

Mnogo se pise i govori o crkvenim i popovskim cenovnicima...

А највише о томе пишу и говоре они који не долазе у Цркву... ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Рапсоди рече

Ја лично да се питам увела бих званични десетак  за све чланове цркве. Срам нас бре било, на какве све глупости трошимо паре, а не можемо да дамо мало цркви. Како људи не схватају да због окорелости нашег срца постоје тарифе у црквама. Да међу нама  владају закони љубави , не би било потребе за тарифама.   :D

ни за десетцима :) 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Јелена011 рече

zasto je beogradski pop bolji recimo od onog u maloj krsni?

зато што је београдски :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, R2D2 рече

Ко у олтару служи нека од олтара и живи, каже Свети Апостол Павле.

Мени све више измиче аргументација која оправдава ове поступке.

Да ли ово сад значи да ће да живе од те "симболичне суме"? Да је нека несимболична сума па да и разговарамо о томе. А овако кажу "то је ништа",  а онда у другој реченици "мора и они од нечег да живе".  

Нешто ту не штима. 

Бесмислице.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Рапсоди рече

Да међу нама  владају закони љубави , не би било потребе за тарифама.   :D

Jos samo kad bi postojao neki nacin da se ljudi lako upoznaju sa putem ljubavi... uh... sta bi to moglo biti...hmmm... al nesto sto moze da da malo bolje rezultate, nemoj nesto sto ni 2000 godina ne uspeva u tome a tvrdi da jedino ume :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Ћириличар рече

Ископах неку стару тему са форума о свештеничким платама и приходима, и ево шта ми је запало за око:

Ево теме иначе. Ако је узрок тарифницима у нечему реченом овдје, онда... шта онда, заиста?

Sticem utisak da ljudi koji se skoluju za popove dve blage veze nemaju sta je to biti svesteno lice, kakav je posao, koja su ocekivanja, kakve su mogucnosti za napredovanje, kakva je plata, socijalno i penziono osigurnje... Nekako su svi poprilicno iznenadjeni kad pocnu da rade...

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, cloudking рече

Jos samo kad bi postojao neki nacin da se ljudi lako upoznaju sa putem ljubavi... uh... sta bi to moglo biti...hmmm... al nesto sto moze da da malo bolje rezultate, nemoj nesto sto ni 2000 godina ne uspeva u tome a tvrdi da jedino ume :D

Неће људи љубав , продају љубав за грех....:)))  И не постоји лако упознавање са љубави ЕЈ...лако се упознајеш са грехом, а љубав изискује мало подвига братееее клаудић. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Рапсоди рече

Неће људи љубав , продају љубав за грех....:)))  И не постоји лако упознавање са љубави ЕЈ...лако се упознајеш са грехом, а љубав изискује мало подвига братееее клаудић. 

Meni uspelo za manje od trijes godina a vi ne umete ni posle 2000 :D

Подели на овим сајтовима

On 16.3.2017. at 23:23, Grizzly Adams рече

Кад се православци усагласе око било чега и јасно дефинишу да знаш одма да је дошо крај света и бежи у планине... :)

a vala ga i ti preteruješ sa tom neprestanom opštepravoslavnom kritikom (uz prateći hor tome obradovanih ateista)

lepota je u različitosti, nije duhovnost kompjuterski program ili matematička formula, reč/pouka/stav koja je za nekoga neprimerena, za drugoga je lek, nema druge usaglašenosti osim u Hristu

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Vedran рече

Мени све више измиче аргументација која оправдава ове поступке.

Да ли ово сад значи да ће да живе од те "симболичне суме"? Да је нека несимболична сума па да и разговарамо о томе. А овако кажу "то је ништа",  а онда у другој реченици "мора и они од нечег да живе".  

Нешто ту не штима. 

Бесмислице.

Што Џуманџи каже - чопоративизам. Брани се своја страна. Види се по иступцима попут таквих логичких недослиједности или ставова:"Шта имаш ти критиковати, који ниси од нас?". Ништа ново. Ecce homo!

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Иван ♪♫ рече

lepota je u različitosti, nije duhovnost kompjuterski program ili matematička formula, reč/pouka/stav koja je za nekoga neprimerena, za drugoga je lek, nema druge usaglašenosti osim u Hristu

зато ваљда и каже да ће бити крај кад се усагласимо :D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Иван ♪♫ рече

a vala ga i ti preteruješ sa tom neprestanom opštepravoslavnom kritikom (uz prateći hor tome obradovanih ateista)

Нисмо се разумели брате, то није критика. То је наша предност, доказ да смо живи и аутентични.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Grizzly Adams рече

Нисмо се разумели брате, то није критика. То је наша предност, доказ да смо живи и аутентични.

Slažem se sa grizlijem.

ukoliko mi sami unutar Crkve nemamo zdravu kritiku (pa makar se i hor ateista radovao i naslađivao) onda ti isti ateisti ili ako vam je lakše i preciznije vancrkveni ljudi koji vole da vide svađu unutar Crkve koja ih kako sami kažu opšte ne zanima, onda će uvek imati argument za kritiku jer su oni jedini kritičari a kad je kritika opravdana onda im dajemo i beskonačni vetar u leđa upravo njihovom naslađivanju u kritikama nečega čega ih se opšte ne tiče po njihovim rečima.

Zdrava kritika unutar Crkve je uvek postojala srećom i nije se obazirala na to da li se neko naslađuje time ili ne, jer pravda je najslađa a rasprava se zaboravlja vremenom.

Da ovde sve pršti od zdrave unutar Crkvene kritike ateisti ne bi imali šta da traže na ovom forumu (na ovakvim temama) osim onih koje pravoslavlje iskreno interesuje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ако веру спуташ крутим правилима и униформношћу она умире. Где је вера жива, тамо је непрестана расправа, борба мишљења, несугласице... Па погледај историју Цркве. Чим се вера "стегне" она охлади, ено погледајте западне хришћане. То се примети чим уђеш у храм. Кад се Црква превише "организује" и охлади, то је крај...

Зато је и ово што Клаудкинг поставља добро, даје нам прилику да се преиспитамо, поправимо. Без обзира што је њему намера да нас мало дира. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Ако веру спуташ крутим правилима и униформношћу она умире. Где је вера жива, тамо је непрестана расправа, борба мишљења, несугласице... Па погледај историју Цркве. Чим се вера "стегне" она охлади, ено погледајте западне хришћане. То се примети чим уђеш у храм. Кад се Црква превише "организује" и охлади, то је крај...

Зато је и ово што Клаудкинг поставља добро, даје нам прилику да се преиспитамо, поправимо. Без обзира што је њему намера да нас мало дира. ;)

Da, naravno da se slažem ali je i istina da barem na ovom forumu mi postujemo 99% ovakvih tema, nedavno smo postovali naplaćivanje zvonjenja u Crkvi na groblju radi pomena i verovatno u istoriji ovog foruma (barem eto koliko smo nas dvojica ovde) možemo naći preko 50 ovakvih tema.

Kažem nisam reagovao što je klud ateista, nego što je rekao evo ja sam postavio ovu temu i ona me se apsolutno ne tiče ali sam hteo da vam pokažem da cenovnici postoje a vi ste me ubeđivali da ne postoje.

Jeste slažem se neko ga je sigurno ubeđivao da ne postoje cenovnici ali ne mi svi pravoslavni ovde na forumu i klud pored svega dobroga što u sebi ima prečesto koristi generalizaciju da bi dokazao svoje ubeđenje da u našoj zemlji danskoj nešto smrdi a da je to on davno već provalio, počev od bradatog čikice koji nas gleda sa neba. (eto kako on to doživjava a ja se prisećam)

Dakle sve može, može naravno i lična rasprava ali bez generalizacija i uvlačenja celog Tela u tako nešto.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...