Светлана Пецин-Сарагуда Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 Помаже Бог Двоје Грка, поп и попадија, желе да посете после Васкрса манастире Ћелије и Лелић. Питају ме где могу да преспавају, како могу да стигну до манастира кад се нађу у Србији, одакле и којим путевима, којим данима су посете дозвољене итд. Ја много година већ нисам била у Србији и не знам да им одговорим, па рекох - можда можете ви на форуму помоћи око информација. Хвала. Riznica najrazličitijih tekstova: http://beautifulworld.freeforums.org/index.php Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 12 минута, Светлана Пецин-Сарагуда рече Помаже Бог Двоје Грка, поп и попадија, желе да посете после Васкрса манастире Ћелије и Лелић. Питају ме где могу да преспавају, како могу да стигну до манастира кад се нађу у Србији, одакле и којим путевима, којим данима су посете дозвољене итд. Ја много година већ нисам била у Србији и не знам да им одговорим, па рекох - можда можете ви на форуму помоћи око информација. Хвала. Posete su dozvoljene uvek, ima samo u Celijama odredjena satnica kad je zakljucana crkva, ali uvek mogu da odu tamo. Iz Beograda ibarskom magistralom do Valjeva, u Valjevu vec ima na svakom koraku putokaz prema manastirima. Pretpostavljam da u Valjevu mogu naci brzo i lako smestaj da prespavaju i da im ne bi bio problem, a manastiri su od centra Valjeva udaljeni 10tak kilometara, tacnije Lelic, a Celije su 5 km udaljeni od centra Valjeva. Данче*, emilija, Светлана Пецин-Сарагуда and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана Пецин-Сарагуда Написано Март 10, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2017 На жалост, неће имати ауто. Доћи ће авионом до Београда. Од Ваљева да ли могу да се превезу до манастира неким локалним аутобусом или таксијем? Како све то извести у истом дану? Значи, ићи ће аутобусом од Београда до Ваљева, мислим да им је то једноставније него возом, с обзиром да су сами, без водича. И не знају српски језик. Предложићу им да изнајме ауто у Београду, али ако не боље је аутобусом, зар не? Ми смо раније као група ишли возом до Ћелија, али смо силазили на једној пустој станици изнад манастира, враћали смо се мало кроз тунел пешака и пењали се до манастира кроз шуму. Али, нисмо се питали око преноћишта у манастиру, било је за нас увек места, с обзиром да нас је водио отац Атанасије. Ипак, мислим, ако се добро сећам, преко радне недеље манастир није био отворен за посете, а мислим ни у току поста, нисам сигурна сад, давно сам била. И није било питање дана за нас тако, не сећам се да ли смо уопште водили рачуна око дана, није било до нас то. Али, они ће доћи сами. Кад идете из Београда за Ћелије и Лелић без аута, чиме идете? И да ли преспавате у Ваљеву или се враћате истог дана за Београд? Riznica najrazličitijih tekstova: http://beautifulworld.freeforums.org/index.php Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 2 часа, Светлана Пецин-Сарагуда рече Кад идете из Београда за Ћелије и Лелић без аута, чиме идете? једино организованим поклоничким путовањем...али до манастира Ћелије само пешице доле и горе...а није мало... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 ево сајта Ваљева...можда се добију неке информације... http://www.valjevozavas.net/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=49 и манастира Ћелије http://www.celije.org.rs/kontakt.htm Светлана Пецин-Сарагуда је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 пре 3 часа, Светлана Пецин-Сарагуда рече На жалост, неће имати ауто. Доћи ће авионом до Београда. Од Ваљева да ли могу да се превезу до манастира неким локалним аутобусом или таксијем? Како све то извести у истом дану? Значи, ићи ће аутобусом од Београда до Ваљева, мислим да им је то једноставније него возом, с обзиром да су сами, без водича. И не знају српски језик. Предложићу им да изнајме ауто у Београду, али ако не боље је аутобусом, зар не? Ми смо раније као група ишли возом до Ћелија, али смо силазили на једној пустој станици изнад манастира, враћали смо се мало кроз тунел пешака и пењали се до манастира кроз шуму. Али, нисмо се питали око преноћишта у манастиру, било је за нас увек места, с обзиром да нас је водио отац Атанасије. Ипак, мислим, ако се добро сећам, преко радне недеље манастир није био отворен за посете, а мислим ни у току поста, нисам сигурна сад, давно сам била. И није било питање дана за нас тако, не сећам се да ли смо уопште водили рачуна око дана, није било до нас то. Али, они ће доћи сами. Кад идете из Београда за Ћелије и Лелић без аута, чиме идете? И да ли преспавате у Ваљеву или се враћате истог дана за Београд? Ima autobus ili voz do Valjeva iz Beograda, onda mogu u Valjevu da uzmu taksi koji ce ih odvesti do manastira (i pride nije nesto skup taksi, mnogo jeftiniji u odnosu na BG) Od Beograda do Valjeva ima u najgorem slucaju sat i po do dva voznje busom (kolima manje), tako da hipoteticki mogu izvesti da odu npr ujutru rano i vrate se poslepodne u Beograd a da obidju obe svetinje. (krenu busom u VA tipa u 7,8h oni su u Valjevu do 10 sati, taksi uzmu tamo i u Celijama su za 10 minuta, a u Lelic za 15, tamo budu koliko zele i vrate se u Beograd poslepodne, znaci moze da se stigne) Puno puta sam bio u Celijama i nikad do sad nisam zatekao da je zatvoren, ima samo par sati tokom dana kada je zakljucana crkva, sa druge strane Lelic je uvek otvoren za posetioce. Светлана Пецин-Сарагуда је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Март 10, 2017 Пријави Подели Написано Март 10, 2017 Kao dete cale me je cesto vodio u Celije vozom. Stanica je bila pre nekog kratkog tunela (kroz koji smo prolazili peske) iza kog su Celije bile veoma blizu. Treba proveriti, moguce da ta opcija i dalje postoji Светлана Пецин-Сарагуда је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана Пецин-Сарагуда Написано Март 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 11, 2017 пре 17 часа, uros рече Kao dete cale me je cesto vodio u Celije vozom. Stanica je bila pre nekog kratkog tunela (kroz koji smo prolazili peske) iza kog su Celije bile veoma blizu. Treba proveriti, moguce da ta opcija i dalje postoji Да, о томе сам и ја написала, баш та станица. Али, чини ми се компликовано за објашњавање странцима који нису никад били до сад и иду сами. Једном нас је затекао следећи воз док је доста велик део наше групе био још увек у тунелу. Али, било нам је објашњено од раније да у таквом случају треба да се приљубимо телом и лицем уза зид тунела, избегавамо да гледамо ка возу и да сачекамо док воз прође. Riznica najrazličitijih tekstova: http://beautifulworld.freeforums.org/index.php Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 On 10/03/2017 at 13:09, Светлана Пецин-Сарагуда рече Помаже Бог Двоје Грка, поп и попадија, желе да посете после Васкрса манастире Ћелије и Лелић. Питају ме где могу да преспавају, како могу да стигну до манастира кад се нађу у Србији, одакле и којим путевима, којим данима су посете дозвољене итд. Ја много година већ нисам била у Србији и не знам да им одговорим, па рекох - можда можете ви на форуму помоћи око информација. Хвала. Питајте ЖДУ. То нам је специјално одељење за ванредне ситуације. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Март 11, 2017 Пријави Подели Написано Март 11, 2017 Доброчинство: Благовести у манастиру Ћелије https://dobrocinstvo.rs/tours/blagovesti-u-manastiru-celije/ Чунга Лунга and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука