Jump to content

Sto je Bog spojio covek da ne razdvaja

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 18 минута, Juanito рече

Јер ако изузмемо заљубљеност или ”варнице”

И шта бива по теби, када варнице престану, а ти си у браку из варница илити заљубљености, шта се дешава у случају када варнице не прерасту у љубав, када схватите да су ипак биле само варнице које су изварничиле па престале. Хоћеш ли рећи жени, ајде здраво, довиђења, више не варничиш и више ми ниси занимљива, одох да тражим другу која ће да ми варничи. Шта ћеш да урадиш Јуанито...? Да се не лажемо, не можете варничити једно другоме довека.

Брак из варница ....:))   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рапсоди рече

И шта бива по теби, када варнице престану, а ти си у браку из варница илити заљубљености, шта се дешава у случају када варнице не прерасту у љубав, када схватите да су ипак биле само варнице које су изварничиле па престале. Хоћеш ли рећи жени, ајде здраво, довиђења, више не варничиш и више ми ниси занимљива, одох да тражим другу која ће да ми варничи. Шта ћеш да урадиш Јуанито...? Да се не лажемо, не можете варничити једно другоме довека.

Kad varnice prestanu, zoveš električara:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Рапсоди рече

A sad ozbiljno, brak iz varnica je podjednako blesava ideja kao i brak bez varnica.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Али ја нигде нисам рекао да су варнице довољан услов за брак/озбиљну везу, него да су потребан услов. Наравно, подразумева се да говорим из личног угла, не интересује ме да ли други људи воле да варниче или сијају или пак мраче, сваком нека је слободно и широко. Конкретно, сећање на првобитне варнице ти може помоћи у ситуацијама у којима варница нема више или нема довољно. ”Ово је она жена што сам ономад, кад сам је први пут видео, за њом потпуно полудео!” А ако варница није било, једино сећање је: ”Ово је она жена, ни по чему ми посебна, коју сам, ни сам не знам зашто, насумично одабрао за заједнички живот међу стотинама истих које сам срео.” Варнице су део градивног материјала и што су јаче на почетку, дуже ће трајати. Не верујем у везу која не отпочне страствено. Што не значи да за неке друге људе таква веза не може да буде одлична. Сви смо различити.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Кад муж није кући, жене зовну електричара, тотално стереотипна прича. :)))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Све су то глупости душо, само желиш да ме се решиш...;)

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

Напротив. Ево већ 15 година нисам заљубљен у своју жену. Волим је и сваким даном налазимо нешто ново чиме потврђујемо своју љубав. 

Ja sam sa svojim mužem evo sedamnaestu godinu, od toga u braku trošimo dvanaestu, i varnice su svuda jer ga stalno dodatno upoznajem jer je ličnost čoveka neiscrpna i razvija se i otkriva i često se iznova baš zaljubljujem u njega - kad ga vidim kako svira, kako igra fudbal, kako peca, kako se smeje sa drugarima, kako se igra, juri, golica sa našom decom... i nije to samo opšta ljubav kakvu osećam prema prijateljima, ni ljubav intimne bliskosti koju osećam prema deci, već baš varniči. 

A hrišćanska ljubav koju pominje Pavle - ne bih smela to ni povezivati sa osećanjem, to je delatni odnos, prvo odnos Boga prema nama, a onda, ako smo tom odnosu otvoreni, daj Bože i naš prema drugima.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Paradoksologija рече

A sad ozbiljno, brak iz varnica je podjednako blesava ideja kao i brak bez varnica.

Стоји, немам ништа против.Али ја питам, шта се дешава када варнице престану, а електричара нема .....:) преостаје нам једино да научимо  основе електрике....

Подели на овим сајтовима

Занимљива тема, помогла ми је да речима искажем оно што већ дуго осећам. Постојана светлост ми је досадна, мрак ми је ужасан. Варнице су ми у сваком аспекту живота права мера. Хвала @Lady Godiva. :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Све су то глупости душо, само желиш да ме се решиш...;)

Jao, znaaaš :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Za nas sa jeftinijim kartama objašnjenje ..."varnice"=hemija, sexualna privlačnost..."ono"?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драшко рече

Za nas sa jeftinijim kartama objašnjenje ..."varnice"=hemija, sexualna privlačnost..."ono"?

I to, ali ne samo to... privlačnost može biti deo zaljubljenosti, ali zaljubljenost može postojati i bez ikakve želje za seksualnim odnosom sa drugom osobom.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Драшко рече

Па тако реци да те сви разумеју , а не као Јуанито да завијаш у обланде  . :ani_biggrin:

Нису сви способни за она  " виша осећања ", неко никада не пређе меру варница....нажалост....:)))

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Juanito рече

Занимљива тема, помогла ми је да речима искажем оно што већ дуго осећам. Постојана светлост ми је досадна, мрак ми је ужасан. Варнице су ми у сваком аспекту живота права мера. Хвала @Lady Godiva. :)

Не, хвала теби што си овако лепо срочио. 

Не капирају сви да би неког та постојаност угушила.

Подели на овим сајтовима

Ja sam sa svojim mužem evo sedamnaestu godinu, od toga u braku trošimo dvanaestu, i varnice su svuda jer ga stalno dodatno upoznajem jer je ličnost čoveka neiscrpna i razvija se i otkriva i često se iznova baš zaljubljujem u njega - kad ga vidim kako svira, kako igra fudbal, kako peca, kako se smeje sa drugarima, kako se igra, juri, golica sa našom decom... i nije to samo opšta ljubav kakvu osećam prema prijateljima, ni ljubav intimne bliskosti koju osećam prema deci, već baš varniči. 

A hrišćanska ljubav koju pominje Pavle - ne bih smela to ni povezivati sa osećanjem, to je delatni odnos, prvo odnos Boga prema nama, a onda, ako smo tom odnosu otvoreni, daj Bože i naš prema drugima.

Ни ја нисам рекао да нема варница. Само одвајам термине заљубљеност и љубав. У љубави може и те како да варничи, али не само да варничи. Ми рецимо често шмерцујемо :)))

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...