Jump to content

Sto je Bog spojio covek da ne razdvaja

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Ana Bjelan рече

Kako Bog spaja dvoje za brak, kako se oni pronalaze i dopunjuju, da li je muskarac uvek jaci? Ima raznih slucajeva...

И како тумачити развод и други брак у контексту теме ? 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Zavisi od toga sta covek tj zena traze ono ce im se i poslati...svakome se odredjuje terapija prema svome stanju i nastrojenju...Ako nema spremnosti na zrtvu sa obe strane sve je mnogo teze.

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Ana Bjelan рече

da li je muskarac uvek jaci?

Не баш увек. Има разних жена:D

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ana Bjelan рече

Kako Bog spaja dvoje za brak, kako se oni pronalaze i dopunjuju, da li je muskarac uvek jaci? Ima raznih slucajeva...

Брак није надметање у снази нити ситуација у којој једна особа треба о другој да се брине као о детету. Свако има периоде када му треба више подршке и када је спреман да даје више подршке.

Ако ти се неко заиста свиђа, имате сличне ставове о животу, желите заједнички живот и дељење свега до краја живота, довољно сте зрели за то, молите се да вам буде сасвим јасно да ли је та одлука добра, и нема препрека - онда се улази у ту авантуру. И ипак су одговорност и одлука наше, нисмо пиони у Божијим рукама.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Paradoksologija рече

Брак није надметање у снази нити ситуација у којој једна особа треба о другој да се брине као о детету. Свако има периоде када му треба више подршке и када је спреман да даје више подршке.

Ако ти се неко заиста свиђа, имате сличне ставове о животу, желите заједнички живот и дељење свега до краја живота, довољно сте зрели за то, молите се да вам буде сасвим јасно да ли је та одлука добра, нема препрека - онда се улази у ту авантуру. И ипак су одговорност и одлука наше, нисмо пиони у Божијим рукама.

Postoji toliko teorija o tome, jedan duhovnik je rekao da je zaljubljenost na primer potencijal od Boga, a da li ce se ona razviti u ljubav zavisi od oboje. Tu neko uvek mora malo vise da povuce, pa dok gledaju u istom pravcu dobro je, ali ne bih znala o tome mnogo, bolje da pricaju oni koji imaju iskustva u tome. Kako su se upoznali, da li su bili vernici, da li su bili zaljubljeni, da li im je na primer drugi brak bio srecniji i slicno...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ana Bjelan рече

Postoji toliko teorija o tome, jedan duhovnik je rekao da je zaljubljenost na primer potencijal od Boga, a da li ce se ona razviti u ljubav zavisi od oboje. Tu neko uvek mora malo vise da povuce, pa dok gledaju u istom pravcu dobro je

Звучи сасвим реално. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ana Bjelan рече

Postoji toliko teorija o tome, jedan duhovnik je rekao da je zaljubljenost na primer potencijal od Boga, a da li ce se ona razviti u ljubav zavisi od oboje. Tu neko uvek mora malo vise da povuce, pa dok gledaju u istom pravcu dobro je, ali ne bih znala o tome mnogo, bolje da pricaju oni koji imaju iskustva u tome. Kako su se upoznali, da li su bili vernici, da li su bili zaljubljeni, da li im je na primer drugi brak bio srecniji i slicno...

С друге стране о. Тадеј је говорио негативно о заљубљености. Каже отприлике ако се добро сећам :" Заљуби се девојка у момка а њени јој не дају да се уда за њега, и она оде и убије се. Каква је то љубав кад се неко убије због ње ? То није љубав. " И на то сам наишао још код неких светих отаца. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, -Владимир- рече

С друге стране о. Тадеј је говорио негативно о заљубљености. Каже отприлике ако се добро сећам :" Заљуби се девојка у момка а њени јој не дају да се уда за њега, и она оде и убије се. Каква је то љубав кад се неко убије због ње ? То није љубав. " И на то сам наишао још код неких светих отаца. 

Pa nije se zbog zaljubljenosti ubila nego sto joj ne daju da bude s njime. Ubila se zbog zabrane. Oduzimanje slobode. Mislim da su se ranije mnogi roditelji tako ogresili o svoju decu. Mislim da na to ne treba niko da utice nego ako vec ne bude valjalo da budu tu za nju da je podrze a ne da brane. Kakva je to "ljubav" unesreciti sopstveno dete.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ana Bjelan рече

Kako Bog spaja dvoje za brak,

Рекла бих да је промисао Божија у питању :)

kako se oni pronalaze i dopunjuju

Можда није лоше за почетак :)

МОЛИТВА ЗА УДАЈУ

Господе, Боже Вечни, Ти Си растављено довео до јединства и установио међусобну нераскидиву везу мушкарца и жене. Од Тебе бива да се жена сједињује са мужем ради помоћи и продужења људског рода, зато дај и мени, Господе, да се сретнем и здружим са човеком који ме разуме и ком бих могла све рећи. Сједини ме са таквим који би ме искрено, супружански љубио целог живота. Дај Господе да ме пронађе онај који разликује љубав од страсти и похотљивости. Даруј ми Господе женика који ће увек искати и тражити моју душу и моје срце, а не само моје тело. Ти сам Господе Спаситељу на свети начин изврши тајанствени и чисти брак међу нама да будемо сложни духом и телом, да међусобно обогаћујемо свој брачни живот, да једно друго не оставимо осиромашене и упоропаштене, већ да као супружници будемо побожни, једнодушни и задовољно срећни. Преславни Господе, још Ти се молим да ономе кога тражи душа моја и мени, дарујеш да у наш живот унесемо радост и Твој мир, да нађемо непролазну љубав којом нас Ти љубиш и да уживамо у здравој и доброј деци. Амин!

da li je muskarac uvek jaci?

Јачи у чему? Дизању тегова? :) Јачи је онај ко је спреман више да воли и да се преда.

Добродошла Ана :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Кад се каже "што је Бог спојио,човек да не раздваја" мисли се на свету тајну брака, а за проналазак и изабир партнера,мораш сам(а) да се потрудиш,милим да се ту Бог не меша и нема намеру да проводаџише...уосталом зар нам није слобода највећи Божији дар,те тако и наш избор мора бити заснован на том принципу...

Заљубити се и заволети особу, није исто,заљубљивање је почетак,први поглед,често заснован на маштарењима,физичком изгледу и сличним триповима, за ово друго требе мало више времена.

А да си на добром путу, може се закључити, ако веза није сморена разним стрепњама, бригама,цимањима,несугласицама, љубомором,а прожета поверењем,компромисима, пажњом, искреношћу...

И лично мислим да је заблуда да се супротности привлаче,напротив,што више заједничких интересовања, размишљања и сваке друге сличности,то боље...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Postoji toliko teorija o tome, jedan duhovnik je rekao da je zaljubljenost na primer potencijal od Boga, a da li ce se ona razviti u ljubav zavisi od oboje.

Па тако некако, заљубљеност и јесте клица, семе из које би требало да израсте љубав, у супротном, да нема заљубљености свако би (теоретски) сваком могао бити, сродна душа или супружник, а живот нам и те како показује да није баш тако.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Снежана рече

Па тако некако, заљубљеност и јесте клица, семе из које би требало да израсте љубав, у супротном, да нема заљубљености свако би (теоретски) сваком могао бити, сродна душа или супружник, а живот нам и те како показује да није баш тако.

Samo da se covjek previse ne zaljubi u izgled, pa onda pocne da idealizuje, odnosno, da ne bude neko GMO sjeme,naizgled fino, a posle ko zna sta izraste iz njega..

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Sasa Vojvoda рече

Samo da se covjek previse ne zaljubi u izgled, pa onda pocne da idealizuje, odnosno, da ne bude neko GMO sjeme,naizgled fino, a posle ko zna sta izraste iz njega..

Ја причам о клици, семену љубави око којег се обоје труди да израсте у дрво које плод доноси (када кажем плод, не мислим нужно на децу, да ме не разумете погрешно), ако се остане на нивоу заљубљености то је као да си семе на камен бацио, ако си површан, врло је лако жену/мужа заменити лепшом/лепшим, али вољену жену/мужа не мењаш, они су увек најлепши.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Живана рече

Pa nije se zbog zaljubljenosti ubila nego sto joj ne daju da bude s njime. Ubila se zbog zabrane. Oduzimanje slobode. Mislim da su se ranije mnogi roditelji tako ogresili o svoju decu. Mislim da na to ne treba niko da utice nego ako vec ne bude valjalo da budu tu za nju da je podrze a ne da brane. Kakva je to "ljubav" unesreciti sopstveno dete.

У праву је био. Из љубави се не извршава самоубиство, из љубави се живи. Јер коме није ограничена слобода на овом свету. И коју слободу стварно имамо. Не морају ни родитељи да забране, може да буде и остављање вољене особе или сто других ствари.

Иначе, увек ми је била интересантна молитва, "...дај ми љубав нелицемерну према Теби и ближњима " и питао сам се шта је то лицемерна љубав. Можда љубав која "тражи своје". 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...