Jump to content

BORA STJEPANOVIĆ UDARIO NA KUSTU: Njemu treba psihijatar koji nije Karadžić

Оцени ову тему

Страле

Препоручена порука

Boro Stjepanović, Foto Damir Dervišagić, Emir Kusturica, Foto Zorana Jevtić, Rad

Boro Stjepanović, glumac, reditelj, autor mnogih filmskih, televizijskih i teatarskih kreacija, tvorac "Audicije" i bivši dekan i profesor na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu, rekao je da ne želi da analizira svog bivšeg sadarnika Emira Kusturicu i da bi to trebalo da uradi psihijatar, ali da nije Radovan Karadžić.

"Mislim da ja ne mogu napraviti tu dijagnozu, može samo psihijatar ako je pošten. Pod uslovom da taj psihijatar ne bude Karadžić. To je za psihijatra, dalje nemam ništa da dodam. Strašno, nekidan ga gledam, slušam kako petlja o veri i o Bogu, o slavljenju Božića, to su besmislice", to su baljezgarije, to su budalaštine, kako je Bog najveća ideja koju je čovek smislio i zato on mora verovati u tu ideju". Pa zašto onda veruješ u Pravoslavlje? To je samo jedan rep u dlaci, dlaka za dlaku, što kaže narod. Šta znači krstiti se ovako ili onako, slaviti Svetog Savu ili ne znam koga, to je prepisano, kao što je Stari zavet ili Knjiga postanja prepisana od Sumera, Babilonaca... Zašto bih ja sada verovao u to?! Isto kao da ja sada verujem da na nebu postoji neki Hamlet koji je Bog osvete. To je literatura, to je mašta, to je budalaština. Ja ne kažem da to nije velika istina i velika ideja, jest, da postoji nešto iznad nas, u nama svima, što nas je stvorilo, ali to nipošto nije ovaj Bog. Taj čovjek sa sedom bradom koji sedi na oblaku i ispija kafu, kako gledamo u reklami, a pored njega Sveti Petar s ključevima o pojasu, dajte molim vas. Sad on pokušava da opravda sebe pored Badnjaka i nekog založenog kamina, da opravda svoje bogatstvo koje je stekao pričajući o socijalnoj pravdi i jednakosti", rekao je Bora.

Foto Aleksandar Jovanović

Извор: http://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/bora-stjepanovic-udario-na-kustu-njemu-treba-psihijatar-koji-nije-karadzic-clanak-2658765

Подели на овим сајтовима

Ju ju

Mislim da Bora nije baš upućen u pojam vere, uopšte

Plus ne svrbi ga Kustino verovanje već mi se čini da je nešto drugo posrijedi

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Nalupa se covek dok trepnes. Al` dobro, sve to ide u rok sluzbe...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Драшко рече

Plus ne svrbi ga Kustino verovanje već mi se čini da je nešto drugo posrijedi

A svak` se cese `de ga svrbi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Samo gledam dokle ću da se trujem nepotrebnim informacijama. I proklinjem što sam pogledao ovu temu.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Milan Nikolic рече

Samo gledam dokle ću da se trujem nepotrebnim informacijama. I proklinjem što sam pogledao ovu temu.

Свима нам је потребан пост од информација.

Подели на овим сајтовима

После прочитаног уводног поста, могу само да изјавим : " Њему ( Не Кусти ) треба психијатар који није милогорац ". :smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Боро се још бори, још у скојевским цокулама покушава да истјера Светог Саву и Светог Лазара из Кустине главе... 

Треба му променити име з Боро иСтјерановић  

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...