Страле Написано Фебруар 2, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2017 Boro Stjepanović, glumac, reditelj, autor mnogih filmskih, televizijskih i teatarskih kreacija, tvorac "Audicije" i bivši dekan i profesor na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu, rekao je da ne želi da analizira svog bivšeg sadarnika Emira Kusturicu i da bi to trebalo da uradi psihijatar, ali da nije Radovan Karadžić. "Mislim da ja ne mogu napraviti tu dijagnozu, može samo psihijatar ako je pošten. Pod uslovom da taj psihijatar ne bude Karadžić. To je za psihijatra, dalje nemam ništa da dodam. Strašno, nekidan ga gledam, slušam kako petlja o veri i o Bogu, o slavljenju Božića, to su besmislice", to su baljezgarije, to su budalaštine, kako je Bog najveća ideja koju je čovek smislio i zato on mora verovati u tu ideju". Pa zašto onda veruješ u Pravoslavlje? To je samo jedan rep u dlaci, dlaka za dlaku, što kaže narod. Šta znači krstiti se ovako ili onako, slaviti Svetog Savu ili ne znam koga, to je prepisano, kao što je Stari zavet ili Knjiga postanja prepisana od Sumera, Babilonaca... Zašto bih ja sada verovao u to?! Isto kao da ja sada verujem da na nebu postoji neki Hamlet koji je Bog osvete. To je literatura, to je mašta, to je budalaština. Ja ne kažem da to nije velika istina i velika ideja, jest, da postoji nešto iznad nas, u nama svima, što nas je stvorilo, ali to nipošto nije ovaj Bog. Taj čovjek sa sedom bradom koji sedi na oblaku i ispija kafu, kako gledamo u reklami, a pored njega Sveti Petar s ključevima o pojasu, dajte molim vas. Sad on pokušava da opravda sebe pored Badnjaka i nekog založenog kamina, da opravda svoje bogatstvo koje je stekao pričajući o socijalnoj pravdi i jednakosti", rekao je Bora. Извор: http://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/bora-stjepanovic-udario-na-kustu-njemu-treba-psihijatar-koji-nije-karadzic-clanak-2658765 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 2, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2017 Ju ju Mislim da Bora nije baš upućen u pojam vere, uopšte Plus ne svrbi ga Kustino verovanje već mi se čini da je nešto drugo posrijedi RYLAH, -Владимир-, Goku and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 2, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2017 Nalupa se covek dok trepnes. Al` dobro, sve to ide u rok sluzbe... Страле, "Tamo daleko", Рапсоди and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 2, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2017 пре 6 минута, Драшко рече Plus ne svrbi ga Kustino verovanje već mi se čini da je nešto drugo posrijedi A svak` se cese `de ga svrbi... Страле and Драшко је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Страле Написано Фебруар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2017 А у шта верује госн Боро? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 2, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2017 Milogorac RYLAH and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 2, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2017 Samo gledam dokle ću da se trujem nepotrebnim informacijama. I proklinjem što sam pogledao ovu temu. -Владимир-, jedan čovjek, Страле and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Страле Написано Фебруар 2, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2017 пре 2 часа, Milan Nikolic рече Samo gledam dokle ću da se trujem nepotrebnim informacijama. I proklinjem što sam pogledao ovu temu. Свима нам је потребан пост од информација. jedan čovjek је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 2, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2017 После прочитаног уводног поста, могу само да изјавим : " Њему ( Не Кусти ) треба психијатар који није милогорац ". jedan čovjek, Страле and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Фебруар 2, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2017 Боро се још бори, још у скојевским цокулама покушава да истјера Светог Саву и Светог Лазара из Кустине главе... Треба му променити име з Боро иСтјерановић Страле and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука