Jump to content

Грчки јерарси позвали на бојкот школског предмета „Искорењивање хомофобије“

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 11 минута, Ronald рече

A zašto mnogim muskarcima ne izaziva  gadjnje kad vide dvije lezbejke kad se ljube,  nego ih to  napali? Smijesno je to selektovanje gadjenja.

Не знам шта се дешава код тих многих. Код духовно здравих сваки грех изазива одвратност.

А не треба да те чуди што је степен гађења различит, јер није сваки грех у истој мери погубан.  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 202
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 1 минут, Велизар рече

Не бих ја прихватио тај израз, јер је и то подметачина, као што сам навео у својој првој поруци на овој теми. Свака фобија је некакав поремећај у понашању, неоправдан, нелогичан страх. Тиме лобисти у ствари перфидно дисквалификују оне који се противе наметању хомосексуализма кроз образовни систем и на друге начине, указују да ти ниси нормалан што имаш отпор према том наметању.

Па то сам и рекао. Ок?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Велизар рече

И кога од ауторитета у Цркви можеш да ми наведеш да подржава твој став који овде заступаш? Неког Светог Оца, Предање Цркве? 

Koji stav, ako ćeš se pozivati na ranije autoritete koji su smatrali da je to neprirodno, onda teško da su oni bilo kakvi autoriteti jer im je znanje o prirodi bilo zanemarivo u odnosu na sad. Nećeš se valjda pozivati na Sestodnev u tumačenju prirode, kad je pogrešan jer je naše znanje iz biologije drastično napredovalo. A ovi Grčki klirici, teško da su autoriteti kad se pozivaju na javni moral, i druge stvari koje grijese. Jednostavno znanje evoluira i mi o homoseksualnosti znamo mnogo više nego prije 30 godina a ne 500 ili 1000.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, todor рече

Не знам шта се дешава код тих многих. Код духовно здравих сваки грех изазива одвратност.

А не треба да те чуди што је степен гађења различит, јер није сваки грех у истој мери погубан.  

Pa sto ne kazes nesto st.angeru sto otvireno promovise samoubice na pravoslavnom forumu?

Ili je doslo novo vreme pa samoubistvo vise nije bogznakolki greh?

Gledaj sad cudo kad ja za profilnu fotku stavim predraga azdejkovica ili bobana stojanovica :), sace vidis odma forumske demonstracije i lomljenje izloga! :D

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, todor рече

A ti si duhovno zdrav i grijehovi te ne dodiruju? Grijeh prejedanja je mnogo gori od bluda i izvor mnogih drugih grijehova tako kažu i sveti oci. Probaj nekad biti samo na vodi 3-5 dana ili bez vode dry fasting i vidjećeš razliku, uz molitvu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Pa sto ne kazes nesto st.angeru sto otvireno promovise samoubice na pravoslavnom forumu?

Срам га било. :)

пре 5 минута, cloudking рече

Gledaj sad cudo kad ja za profilnu fotku stavim predraga azdejkovica ili bobana stojanovica :), sace vidis odma forumske demonstracije i lomljenje izloga! :D

И тебе срам да буде, још више. :-Д

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Велизар рече

Питао сам те за Свете Оце, пошто нико није заступао мишљење да је хомосексуалност нормалан вид сексуалности. Да ли је њихово мишљење за тебе од значаја? Или познајеш неки други ауторитет у Цркви који то сматра нормалним?

Ja sam tebe pitao da mi objasnis gdje su to Sveti Oci objasnili detaljno sta je homosexualnost i zašto nije normalna? Uostalom zašto je heterosexualnost normalna? Šta je za tebe normalno? Šta znači normalno? 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Велизар рече

Не бих ја прихватио тај израз, јер је и то подметачина, као што сам навео у својој првој поруци на овој теми. Свака фобија је некакав поремећај у понашању, неоправдан, нелогичан страх. Тиме лобисти у ствари перфидно дисквалификују оне који се противе наметању хомосексуализма кроз образовни систем и на друге начине, указују да ти ниси нормалан што имаш отпор према том наметању.

Naravno da je podmetačina zato kad god ti oni kažu da si homofob ti im kaži da su oni pedofilofobi tj latentni ljubitelji dece jer se protive da se pedofilija uči u školama kao sexulana orijentacija.Isto su tako i nekrofilofobi jer ne daju nekrofilima da uživaju sa zemnim ostacima svojih izabranika a sve je to ustvari ljubav.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ronald рече

Ja sam tebe pitao da mi objasnis gdje su to Sveti Oci objasnili detaljno sta je homosexualnost i zašto nije normalna? Uostalom zašto je heterosexualnost normalna? Šta je za tebe normalno? Šta znači normalno? 

Da li si ti dečko normalan da postaviš ovako glupo pitanje?Se ti drogiraš?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Da li si ti dečko normalan da postaviš ovako glupo pitanje?Se ti drogiraš?

Gdje su detaljno objasnili šta je homosexualnost, kad i epigenetika trazi odgovor i otkriva dio po dio. To da je neprirodno je glupost. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Велизар рече

Па неће моћи тако да се играмо. Ти кажеш да је хомосексуалност нормална и кажеш да си члан Цркве. Ја те питам на основу чега ти то као члан Цркве тврдиш? Који су то ауторитети на које се позиваш? Није на мени да доказујем да хомосексуалност није нормална, него на теби је да докажеш да јесте нормална. Ето имаш тамо у чл. 7 Устава изворе нашег учења па ми кажи на шта се ослањаш у својој тврдњи. 

Ali hajde mi ti objasni zašto je nenormalna jer kako će Crkveni autoriteti to da objasne kad se time bave bihejvioralna ekologija, genetika i epigenetika. Mnogi Oci su govorili da je to neprirodno i pogrijesili.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Gdje su detaljno objasnili šta je homosexualnost, kad i epigenetika trazi odgovor i otkriva dio po dio. To da je neprirodno je glupost. 

Piše i u SZ a piše i Apostol Pavle u poslanicama.

I piše u delima Svetih Otaca da je homosexulaizam izopačenje,devijacija ljudske sexualnosti,protivprirodni blud,izvitoperenost.To je stav Crkve.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Ronald рече

Sačekaj je li ti meni ovo lično govoriš da se ja ne borim protiv ovih stvari koje si  naveo ili uopšteno pričaš?

Не, уопштено. Конкретно, овај предмет је глупост. Боље би било борба протива насиља или тако нешто слично, мада би веронаука требала да то већ све покрива. Али тема се скреће на неко помињање усвајање, какви су гејеви као родитељи и сличне ствари које везе немају ни са чим, као и свака тема где се помиње реч хомосексуалац. Право питање је, зашто је овакав предмет и коме, уопште потребан.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Piše i u SZ a piše i Apostol Pavle u poslanicama.

I piše u delima Svetih Otaca da je homosexulaizam izopačenje,devijacija ljudske sexualnosti,protivprirodni blud,izvitoperenost.To je stav Crkve.

Gdje je jasan stav Crkve da je homosexualnost izopačenost, devijacija, protivprirodna blud da vidimo na kojem Saboru je to prihvaceno? Gdje se raspravljalo o tome,na kojem Saboru?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...