Кратос Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 2 часа, Васијан рече Виђао сам Рускиње у провидним хаљинама, кратким сукњама и сличном одјејанију, са све марамама на глави. Natasa., Juanito, Ronald and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 2 часа, Васијан рече Виђао сам Рускиње у провидним хаљинама, кратким сукњама и сличном одјејанију, са све марамама на глави. Kakve more Ruskinje, ima toga i kod nas jos kako... Васијан, Кратос and Јанко је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 6 минута, obi-wan рече Kakve more Ruskinje, ima toga i kod nas jos kako... Има, ал Рускиње су Рускиње... Кратос, Ronald, obi-wan and 4 осталих је реаговао/ла на ово 6 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 50 минута, Sofija_ рече nece nama, nego same sebi,razumem zene koje ne znaju zasto i kako treba, ali zene koje znaju i koje nauce kako zena hriscanka treba da udje u hram Bozji, pa opet zbog neposlusnosti rade kako one hoce,jer iz ovog/onog razloga im pokrivanje glave smeta, a ako rade posao gde treba da se npr. nosi uniforma ili kapa na glavi, onda obuku i uniformu i stave kapu, a maramu u crkvi nece..za mene je to zaista misterija zenske neposlusnost U kanonima zaista nema nista o tome ali ne manje vazno je poslanica Korincanima Sv.Apostola Pavla: " ..svaka zena koja se gologlava moli Bogu, ili prorokuje, sramoti glavu svoju.. Zvučiš kao one babetine što idu po crkvi i "zavode red". Ko si bre ti da pričaš o bilo čijoj neposlušnosti??? Gledaj svoja posla u hramu. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 43 минута, Sofija_ рече naravno, danas vise nista nije sramota Разумем да, као што су онда жене носиле мараме "у" и "ван" цркве, тако треба? Да ли ти и све сестре из Цркве са којима се дружиш поштујете то правило, ношење мараме "у" и "ван" цркве? Јер очекујем доследност у извршавању правила која наводимо као исправна... Да не буде да селективно примењујемо како нам кад треба. Или је истина негде између - да смо покупили то правило у манастиру као "предањско" за Цркву, а грешне попадије само показују отпадију попова, јер слабо коју попадију виђамо са марамом у цркви... Paradoksologija, obi-wan, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 3 минута, Natasa. рече Zvučiš kao one babetine što idu po crkvi i "zavode red". Ko si bre ti da pričaš o bilo čijoj neposlušnosti??? Gledaj svoja posla u hramu. Мир нам треба, сестро Наташа, не треба горети. Онда се не показујемо ништа бољим од оних које хоћемо да опоменемо за непримерено опхођење. Напротив. "Нека ти сваки човек кога сретнеш буде огледало тачно онога што је у теби" рекао би св. владика Николај... Sofija_, obi-wan and goranger је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 5 часа, Дијана. рече Ponešto što si rekla imalo bi smisla, da nisi to sve rekla u tonu osuđivanja vladike. Znaci ako kazes svoje misljenje(bez vredjanja i omalovazavanja)koje je drugacije od vecine, odma osudjujes? Ja protiv vladike Grigorija , niti protiv bilo kojeg drugog vladike nema NISTA, ali imam svoj stav i svoje misljenje, bez da vredjam i omalovazavam. пре 6 часа, Дијана. рече jer nismo ja i ti potkovani da bismo sudili, rasuđivali o tim stvarima uopšte kako znas cime sam ja potkovana? mada je zaista bolje praviti se tuta-muta i svi ce te voleti, ali nemoj slucajno da pokazes bilo kakvo znanje iz teorije o Bogu, jos ako si zena, dje ces medju muske teoreticare , ju i naopako (ovo je samo sala ) пре 6 часа, Дијана. рече Artu ti je dobro rekao da ne možemo mi laici da sudimo o stvarima koje zahtijevaju znanje teologije, liturgike Artu je bio neprijatan i bezobrazan i pun sebe, ako cemo iskreno пре 6 часа, Дијана. рече Takvi ustupci bi bili kancer, a ne ove manje bitne stvari sve su stvari bitne Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 23, 2017 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Braticu, uopste ti nije lep nacin obracanja, u njemu se vidi tvoje hriscansko smirenje, i pokusaj omalovazavanje(da ne kazem etiketiranja) mene, ali ja se ne ljutim i oprastam ti [emoji4] Ма пусти сад опраштање, нема шта да се опраштамо. Разговарамо. "Етикетирам" у оној мери колико ми дајеш простора за то твојим писањем. Дакле, шта није тачно од оног што сам написао? Sent from my iPad using Pouke.org mobile app Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 12 минута, Natasa. рече babetine Nato, nije lepo vredjati bake, bices i ti jednom ako Bog da, nemoj govoriti drugima ono sto ne bi volela da tebi govore пре 14 минута, Natasa. рече Ko si bre ti da pričaš o bilo čijoj neposlušnosti??? ova tri upitnika na kraju govore o nervozi, ili gresim Војвода7 and goranger је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 5 минута, Јанко рече Мир нам треба, сестро Наташа, не треба горети. Онда се не показујемо ништа бољим од оних које хоћемо да опоменемо за непримерено опхођење. Напротив. "Нека ти сваки човек кога сретнеш буде огледало тачно онога што је у теби" рекао би св. владика Николај... Svaka baba u crkvi hoće da bude veći teolog od vladika, ne mogu više to da trpim. Kad kažem baba, nisu bitne tu godine već mentalni sklop. goranger је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Управо сада, Sofija_ рече Nato, nije lepo vredjati bake, bices i ti jednom ako Bog da, nemoj govoriti drugima ono sto ne bi volela da tebi govore ova tri upitnika na kraju govore o nervozi, ili gresim Nervoza nego šta. goranger је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 2 минута, R2D2 рече Ма пусти сад опраштање, нема шта да се опраштамо imamo, jer si bio grub ali rekoh oprastam ti goranger је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 23, 2017 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Управо сада, Sofija_ рече imamo, jer si bio grub ali rekoh oprastam ti Ах, јесам помало груб... али у души сам леп Него, шта имаш да кажеш на моје одговоре? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Управо сада, Natasa. рече Svaka baba u crkvi hoće da bude veći teolog od vladika El vidiš zašto je Apostol Pavle rekao da žena treba da ćuti u Crkvi. goranger је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 1 минут, Natasa. рече Svaka baba u crkvi hoće da bude veći teolog od vladika, ne mogu više to da trpim. Kad kažem baba, nisu bitne tu godine već mentalni sklop. Razumem te. Imala sam slicnih iskusenja sa bakicama u nasoj parohiji ali sam radila na svom smirenju i svaki put se osmehnula i poslusala sve sto mi je receno. Bilo je tesko ali se isplatilo. Sad smo ja i bakice najbolje parohijske drugarice sve u stihu sve u prozi , mili Boze ti pomozi goranger је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука