Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Do kada? O cemu ti to? Pitao si da li smo sigurni da duh pokreće telo a ne mozak. Ja sam tako shvatio i tako odgovorio. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Ja te pitam kako znas da je to tako a ti samo ponovis istu tu tvrdnju. Odlican nacin za vodjenje dijaloga. Uzgred nista od ovoga sto si nabrojala nije tacno. Oboreno je eksperimentima na rascepljenom mozgu. A i sva ostala istrazivanja neuronauka su podrzala stav da je velika vecina mentalnih fenomena, o motorici tela da i ne govorimo, uzrokovano radom mozga. Ја не знам ја верујем да је тако... А свако има права да верује у оно што осећа. Нису паметни људи својом памећу открили многе тајне него су само својом жељом и трудом куцали на врата тајни, и Бог им је отворио. Н.В. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BAJO-PIVLJANIN Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Zato što do tada materija nije bila živa i onda bi došlo do toga da bude suvišno reći da telo posle duha postaje duša živa. Ili je dokazan život same zemlje bez duše? Hoces da kazes da je covjek bio ziv nakon primanja duha zivotnog, a da nije imao duse? Duh zivotni ozivlljava covjeka(prah zemaljski), a duša? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Mene interesuje samo, Zasto Bog komplikuje; Zasto je stvorio tjelesnog covjeka ako vec dusa postoji kao takva? To nema smisla nit logike, bar meni. Ја мислим да ми више компликујемо и желимо нешто сазнати што наш малени ум неможе да докучи... Када би било корисно знати будућност,онда то Бог не би сакрио од нас. Volim_Sina_Bozjeg and Saandra је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Hoces da kazes da je covjek bio ziv nakon primanja duha zivotnog, a da nije imao duse? Duh zivotni ozivlljava covjeka(prah zemaljski), a duša? Šta a duša? čovek postaje duša živa tek posle udahnutog mu duha ako gledamo na stvaranje kao proces a ne čarobni neopisivi štapić. Nisam ja baš siguran šta me pitaš, jer ako me pitaš da je telo pre duha imao nematerijalnu dušu onda imam problem da to razumem. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BAJO-PIVLJANIN Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Kada ljudi ne bi donosili svoja misljenja i kad bih prihvatili Boziju rijec onakvu kakva jeste, mnogi ljudi, otvorenog uma bi prihvatili hriscanstvo. Mnogi bi shvatili koliko je Bog veliki i istinit, i koliko su njegovi putevi pravi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Ajde vise predji na stvar... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BAJO-PIVLJANIN Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Šta a duša? čovek postaje duša živa tek posle udahnutog mu duha ako gledamo na stvaranje kao proces a ne čarobni neopisivi štapić. Nisam ja baš siguran šta me pitaš, jer ako me pitaš da je telo pre duha imao nematerijalnu dušu onda imam problem da to razumem. Ni ja tebe ne razumem. Ti kazes da covjek postaje ziva dusa nakon primanja duha zivotnog, a nakon smrti da se dusa razdvaja od tjela. Kako onda moze da se razdvoji nesto sto je nerazdvojivo? Problem je taj sto ti mmjenjas "duh zivotni" sa dusom. Zar dusa ne oznacava covjeka kao cjelokupno bice; zar dusa ne oznacava zivot covjeka? "Duh Božji stvorio me je i dah Svemogućega dao mi je život." Jov 33.4 "I vrati se prah u zemlju kako je bio, a duh se vrati k Bogu, koji ga je dao." Propovednik 12.7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Ni ja tebe ne razumem. Ti kazes da covjek postaje ziva dusa nakon primanja duha zivotnog, a nakon smrti da se dusa razdvaja od tjela. Kako onda moze da se razdvoji nesto sto je nerazdvojivo? Problem je taj sto ti mmjenjas "duh zivotni" sa dusom. Pa onda pročitaj lepo i ne skraćuj misao. Videćeš i sam da Bog nije cepao dušu tako sam ti i napisao. U Crkvenim knjigama stoji da jeste razdvojio ono što je nerazdvojivo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Ni ja tebe ne razumem. Ti kazes da covjek postaje ziva dusa nakon primanja duha zivotnog, a nakon smrti da se dusa razdvaja od tjela. Kako onda moze da se razdvoji nesto sto je nerazdvojivo? Problem je taj sto ti mmjenjas "duh zivotni" sa dusom. Zar dusa ne oznacava covjeka kao cjelokupno bice; zar dusa ne oznacava zivot covjeka? "Duh Božji stvorio me je i dah Svemogućega dao mi je život." Jov 33.4 "I vrati se prah u zemlju kako je bio, a duh se vrati k Bogu, koji ga je dao." Propovednik 12.7 Od sada ti više neću odgovarati sve dok ti meni ne odgovoriš na pitanje. Inače takvo ponašanje je neprihvatljivo u dijalogu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Ja te pitam kako znas da je to tako a ti samo ponovis istu tu tvrdnju. Odlican nacin za vodjenje dijaloga. Uzgred nista od ovoga sto si nabrojala nije tacno. Oboreno je eksperimentima na rascepljenom mozgu. A i sva ostala istrazivanja neuronauka su podrzala stav da je velika vecina mentalnih fenomena, o motorici tela da i ne govorimo, uzrokovano radom mozga. to sto su neka primitivna istrazivanja (snimanje elektricnog dijela mozdane aktivnosti u dosta gruboj rezoluciji) podrzala stav da psihicke funkcije imaju izvoriste iskljucivo u radu mozga ti je isto kao da si rekao u ovom i ovom plastu sijena se nalazi igla, jer nista ne govori da je nema, tako nekako, obicna pretpostavka koja se na sadasnjem nivou ne moze provjeriti, mozda jeste istina mozda nije, sasvim sigurno ne moze posluziti kao argument prilikom negiranja necije tudje pretpostavke koja se isto tako ne moze provjeriti. i nemoj zaboraviti da u neuro naukama ima komicnih situacija sa kojima istrazivaci zaludjenici nastoje da se dokopaju novih noivcanih sredstava kako bi se istrazivanja nastavila dalje, tako smo na ovom forumu prije nesto vise od pola godine imali onu ludoriju da jedan covijek dize ruku na jednom kraju svijeta, detektor registruje koji refleksni luk je u pitanju, salje informaciju putem interneta na drugi kraj svijeta do konvertora koji je prikljucen na elektrodu u ruci drugog covijeka koja aktivvira isti refleksni luk , pa ispada da ovaj prvi pomjera bezvoljno ovom drugom ruku na drugom kraju sviojeta, a to je najobicnija prevara, pomijerale bi se i tebi ruke i noge da te ja spojim na jedno 24 volte , pa da ti cackam malo po nervima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Pitao si da li smo sigurni da duh pokreće telo a ne mozak. Ja sam tako shvatio i tako odgovorio. Odnosno da se ispravim, mislim da je Duh životni pokrenuo telo. Ne kažem da tvoje ispada iz koloseka,jer nisam razmišljao na taj način još. Pa kad bi dao neki link.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BAJO-PIVLJANIN Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Pa onda pročitaj lepo i ne skraćuj misao. Videćeš i sam da Bog nije cepao dušu tako sam ti i napisao. U Crkvenim knjigama stoji da jeste razdvojio ono što je nerazdvojivo. Zbunjujuce pitanje. Ne znam na kakvo pitanje hoces da ti odgovorim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 Pitao si da li smo sigurni da duh pokreće telo a ne mozak. Ja sam tako shvatio i tako odgovorio. pa mozak je tijelo, niej nesto trece, glupo je sa religijskog stanovista tvrditi da je dusa nuspojava procesa u tijelu, zna se sta je dusa u hriscantsvu, ona daje zivot tijelu dok je tijelo sposobno da ga prima, ne proistice iz tjela vec ima izvoriste u bogu... meni to niej nista nejasno, mene zanima jel svijest dio duse, nije mi tu sve bas jasno, vjerujem nije nikome, ali mislim da su sanse veliek da je svijest kao vrhovna psihicka funkcija covjeka direktno dio duse, biblija nam takodjer o tome govori Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2014 Пријави Подели Написано Јун 14, 2014 pa mozak je tijelo, niej nesto trece, glupo je sa religijskog stanovista tvrditi da je dusa nuspojava procesa u tijelu, zna se sta je dusa u hriscantsvu, ona daje zivot tijelu dok je tijelo sposobno da ga prima, ne proistice iz tjela vec ima izvoriste u bogu... meni to niej nista nejasno, mene zanima jel svijest dio duse, nije mi tu sve bas jasno, vjerujem nije nikome, ali mislim da su sanse veliek da je svijest kao vrhovna psihicka funkcija covjeka direktno dio duse, biblija nam takodjer o tome govori Da, znam.Ovde su dve tvrdje postavljene. Jedna je da telo ima istu funkciju,kao i sada, pre Duha životnog,koliko sam ja razumeo. Meni je bliža ova tvrdnja da telo nema takvu funkciju i da proradi tek posle Duha. Možda i ja grešim kad stvaranje čoveka stavljam u proces i govorim o vremenskoj distanci. Medjutim navelo me na to da je telo stvarano rukama a ne rečju ili čarobnim štapićem. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука