Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 Ne znam koliko shvatate koliko su ustvari duboka teološka pitanja. Evo recimo po ovo pitanju čak i u službenom trebniku čini mi se prilikom sahrane stoji neto poput parafraziram: Bože odvojio si ono što je neodvojivo rastavio si dušu i telo telo ode u prah a duša na mesto gde joj je biti do sveopšteg vaskrsenja. E sad da je to jednostavno i lako pitanje da li bi bilo moguće napisati Bože odvojio si ono što je neodvojivo.... kako možeš ti da odvojiš neodvojivo? Dakle nije lako ja ne kažem da vi niste u pravu razumeš? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 3 минута, Kratos рече Šta Hristos drži u naručju? Mariju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 25, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 И на крају, питање које ми је у задњем пасусу уводног поста, не бих на радост атеистима да га елаборирам. Одговори педаго'шки како ти умијеш. Јер сам бојим се, чула необазривих тврдњи од неких других теолога... Рече, на такво питање, шта је са опијелом онда, да ће из сажаљења и саосјећања да ти служи поп опијело, психолошки да ти пружи гратификацију... а твог драгог покојника нема па нема до васкрсења (једна верзија), или он је већ васкрсао (ето, ово ново домишљање) Има ту једно друго тумачење и сумња, кад се крене са преправљањем писма, и кад се мудрује о педагошким причама у писму.. не бих на радост атеиста елаборирала. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 25, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 Напомена: НЕМОЈ нико да се обраћа лично мени и објашњава шта то ЈА нисам успјела да схватим познам или научим. Да се не заплићемо у лична тумачења вјере и једних других Ово је час вјеронауке i TEOLOGIJE ZA NAJŠIRU PUBLIKU. Ајмо и остали форумаши који нисмо теолози, вјероучитељи и попови да постављамо питања на овој теми. Кратосе и ВСБ, разумијем ваш жар и ентузијазам, али нек говоре теолози које прозвах и други, @obi-wan, jer treba nam power of light ovde. Aли што сажетије, и што више дидактичко-методички прилагођено, са педагошко-психолошким смјерницама које из тога слиједе... Дакле имамо стотину тема гдје се ми расправљамо међусобно, и онда тражимо потврду ауторитета за наше расправљање (теолога). Ајде да се у овој теми смиримо и будемо само публика, слушаоци, ђаци. (и мени је то изазов, јер јако волим да паметујем и поучавам ) "Tamo daleko", Страле and Ayla је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Mariju. Wau.Aj pitaj Avu šta će da ti kaže šta Hristos drži pa da vidiš šta će da ti kaže.Pitaj bilo kog teologa reći će ti da drži Dušu Presvete.Ikona je slikovit prikaz teološke misli. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 Znate koji je najveći problem u prihvatanju Hrista? Dolaskom Hrista sve se promenilo. Nemoguće stvari postaju moguće. Taj problem su imali jevreji kad je Hristos sišao na zemlju, Hristos je najveći novotarac u istoriji čovečanstva, on je uzdrmao iz temelja svaku religiju. Svaku. Pomerio je granice ljudske prirode, više nije priroda ta koja odlučuje od Hrista dalje odlučuje blagodat. "Tamo daleko" and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 33 минута, Kratos рече Svi sveti Oci sveodoče da je duša besmrtna i da je svesna nakon smrti tela.Uostalom sama smrt koliko znam po pravoslavnom učenju nastaje kada duša napusti telo. Свети Јустин Мученик говори да је смртна. 5. "Дакле, ти философи о овим стварима ништа не знају, јер не могу да кажу шта је душа?" "Не изгледа ми тако." "И не треба рећи да је она бесмртна јер, ако је бесмртна, онда је, јасно, и нерођена?" "Нерођена је и бесмртна по онима који се називају платоничарима." Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 2 минута, Kratos рече Wau.Aj pitaj Avu šta će da ti kaže šta Hristos drži pa da vidiš šta će da ti kaže.Pitaj bilo kog teologa reći će ti da drži Dušu Presvete.Ikona je slikovit prikaz teološke misli. Drži Mariju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 Управо сада, Жика рече Свети Јустин Мученик говори да је смртна. 5. "Дакле, ти философи о овим стварима ништа не знају, јер не могу да кажу шта је душа?" "Не изгледа ми тако." "И не треба рећи да је она бесмртна јер, ако је бесмртна, онда је, јасно, и нерођена?" "Нерођена је и бесмртна по онима који се називају платоничарима." Besmrtna u smislu da je svesna i nakon smrti. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 7 минута, Дијана. рече Јер сам бојим се, чула необазривих тврдњи од неких других теолога... Рече, на такво питање, шта је са опијелом онда, да ће из сажаљења и саосјећања да ти служи поп опијело, психолошки да ти пружи гратификацију... а твог драгог покојника нема па нема до васкрсења (једна верзија), или он је већ васкрсао (ето, ово ново домишљање) u odnosu na eshaton mi smo daleka proslost, zivimo u proslosti, vaskrsenje je vec bilo, sve se odigralo i sve se uracunalo ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Drži Mariju. A leži dole ko?Marija Magdalena? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 пре 1 минут, Kratos рече A leži dole ko?Marija Magdalena? Ona koju drži. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Ona koju drži. Znači imamo dve Marije?Dobra ti ova teologija. Васијан and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 Управо сада, Kratos рече Znači imamo dve Marije?Dobra ti ova teologija. A imamo vidljivog Hrista u telu dok Marija leži na mrtvačkom odru? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 25, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече A imamo vidljivog Hrista u telu dok Marija leži na mrtvačkom odru? Pa?Imamo i vidljivu dušu Presvete u Njegovom naručju dok telo spava smrtnim snom. Васијан and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука