Lady Godiva Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 8 минута, Muramasa рече Čim se pojave na ovakvom mitingu, nema se više o čemu pričati. То је тачно. Ако је свих 28% светске популације на том митингу (мсм да је то проценат муслимана) све их ликвидирај. пре 11 минута, Muramasa рече Samo članstvo i glasače. Сад ми је лакше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 Meni ste slatki. Lady G, mislim da uspijevaš u nečemu što se može nazvati nemogćom misijom. David je pobijedio Golijata, i opet će. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 15 минута, Ayla рече David je pobijedio Golijata, i opet će. Пре ће бити да Сизиф гура камен у празно. Али тема ме тера да размишљам о неким својим идеалима и вредостима које су ми битне. Тако да ћу нешто бар научити док билдујем. (Пс. Песма је одлична. ) Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 8, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 1 минут, Lady Godiva рече Пре ће бити да Сизиф гура камен у празно. Али тема ме тера да размишљам о неким својим идеалима и вредостима које су ми битне. Тако да ћу нешто бар научити док билдујем. (Пс. Песма је одлична. ) E sad ne shvatam ko je Sizif, ti ili on Znala sam da će ti se svidjeti. Mene je davno zarobila, i drži me i dalje. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 36 минута, Ayla рече Mene interesuje da li naše dobro, ili naše pozitivno djelovanje može kao krajnji rezultat imati zlo? Прича приказује терапеута али приказује и мајку, коју су многи тада доживљавали као брижну (што и јесте била) и позитивну, а Милана су веома често чак и колеге описивале као грубог, хладног итд. Ако причу извучемо из медицинског поља, може бити корисна у било којој животној ситуацији, а ја сам се овога сетила када сам прочитала твој коментар да бисмо требали бити мудри када пружамо руку да некоме помогнемо (овде би то била мајка), јер можда им баш на тај начин, желећи им добро, заправо чинимо супротно, што би се на крају ове приче и десило, да је мајци остављено да "чинећи добро", заправо направи нешто најлошије у том тренутку за своје дете. Наше добро дело, покренуто позитивним емоцијама и добрим намерама може имати лош исход, како за нас тако и за особу којој помажемо. То може бити резултат непознавања чињеница и прилика, раскорака између добре намере и лоше реализације, наше пројекције и још много тога. пре 6 часа, Ayla рече Da li ono što mislimo da je dobro, ili tvrdimo da radimo iz dobrih namjera, bude oslobađanje našeg zla? Баш сам о овоме причала пре неки дан са једним дивним форумашем (ако буде желео јавиће се да много боље објасни оно што је мени објашњавао). Сада ћу узети себи слободу да пренесем његове речи - "Ниједно добро дело неће остати некажњено." Оригинално то значи да ће нам се неко од људи због зависти или нечег другог осветити за добро које чинимо а њему из неког разлога смета. У нашем хришћанском контексту може рецимо да се схвати и као пакост демона и искушења након или пре доброг дела да се види колико смо заиста спремни да се жртвујемо или истрпимо за друге. То је рецимо као оно "И петао на крову има чврст карактер када никакав ветар не дува.". Или може да се схвати као искушење које следи ако се погордимо добрим делом нарочито ако нас још неко похвали због тога. На једном месту код апостола Павла се каже да ће се свако дело огњем испитати какво је што ја схватам као неку врсту теста колико ће у неком добром делу остати аутентичне љубави а колико сујете и таштине или неког другог интереса. Зато је добро да ми себе на време преиспитујемо не само за грехе и страсти него и за добра дела да би знали на чему смо као и шта и зашто радимо. Lady Godiva, Лидија Миленковић, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 51 минута, Muramasa рече brate jel ti jos nisi eRmigriro u teksas? dozvolio si da te zene vitlaju tu u temi, vidis da ti vreme ne radi za tebe) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 АлександраВ, Lady Godiva, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 2 минута, АлександраВ рече Прича приказује терапеута али приказује и мајку, коју су многи тада доживљавали као брижну Ja nisam tu majku doživjela kao brižnu, već kao neupućenu. Suvišno je objašnjavati da se ne bi dozvolilo da neko povrijedi dijete, i da se sve činilo djetetu u korist, pa i invazivniji tretman. пре 3 минута, АлександраВ рече "Ниједно добро дело неће остати некажњено." Оригинално то значи да ће нам се неко од људи због зависти или нечег другог осветити за добро које чинимо а њему из неког разлога смета. Ovo je zavist, i ona je očigedna. Pitanje je da li, ukoliko se pridržavaš načela - ne vidim, ne govorim i ne pričam zlo, samim tiim činiš zlo, jer ga ignorišeš. Da li slijedeći prva tri načela, idemo protiv četvrtog, a onda je Sanzaru paradoks. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 1 hour ago, Ayla рече Da li time što ne kažemo ništa ružno, ili okrećemo glavu od istog, mi zaista ne činimo zlo? Negde sam sigurna da slijedeći načela Mizaru, Kikazaru, Ivazaru, direktno negiramo četvrti kodeks - ne činim zlo. Ово је, мени бар, много тежи део питања од оног да ли добро дело може имати лош крајњи исход. Слажем се да окрећући главу од зла а имамо могућности да то променимо, на неки начин и сами учествујемо у томе. Мислим да мора да постоји било каква наша реакција како не бисмо и сами припали том злу. Наравно, не треба бити аутодеструктиван и глуп у таквим ситуацијама, као што си рекла, потребна је одређена мудрост, колико је то могуће уколико није нека ситуација када се реагује брзински, тренутно, када је угрожен нечији живот итд, када ни нема баш пуно времена да промислиш, једноставно одреагујеш или не. Ayla and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 3 часа, Lady Godiva рече Неки су само гледали да сачувају живу главу тако што нису ништа учинили да спрече злочин, по мом мишљењу то их чини саучесницима Ti bi bila od onih koji im se suprotstavljaju otvoreno? Oni bi te tridesetih onda stavili u logor (oni su već bili relativno puni...), torturisali strujom i tukli čeličnim žicama. Mnoge ljude su jednostavno batinali do smrti. Nije to suprotstavljanje tada bilo toliko laka stvar, i tako je bilo bukvalno do samog kraja Rajha Trećega... Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 21 минута, Дијана. рече Ovo je suština. Od tebe i očekujem odgovor. пре 19 минута, АлександраВ рече Ово је, мени бар, много тежи део питања од оног да ли добро дело може имати лош крајњи исход. Слажем се да окрећући главу од зла а имамо могућности да то променимо, на неки начин и сами учествујемо у томе. Dolazimo do onoga da se pozivamo na dobro djelo, a u stvari sebi činimo komfor. U tom slučaju prva tri načela su egoistična, i zaista su ona tri majmuna samo simpatičan ukras, a ne mudrost. Četvrti ne može ići sa njima, zato ga ima samo meću načelima, ali ne i u njihovom društvu. АлександраВ and aliluja је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 @florenntina vrlo rado, al dok ne osposobim kompjuter samo na momente ulazim na forum i retko pisem...ubi me s telefona sve. Glede teme, sta je dobro za nekog, a sta lose, opet je subjektivno. Koliko neko moze da nosi to sto mi mislimo da je nesto dobro? Da li moze da iznese taj krst? Da ne bude ono -da im niste rekli ne bi greha imali. U nacelu pomoci da, u pojedinostima preispitivanje uvek. Granice slobode, granice volje. Nije dovoljna "ljubav" pogotovo za pomoc ljudima u osetljivim situacijama, nego i znanje. Nekad je najbolje uputiti coveka ospbi koja ima znanja i ljubavi, nego iz dobre namere napraviti haos. АлександраВ, florenntina and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Ayla, vidis ja nisam znala za tu pricu o tim majmuncicima. Mi u udruzenju smo imali za jednu kampanju njih troje kao logo, ali u potpuno drugom kontekstu. Oni su znacili da se ljudi generalno tako ponasaju ne govore o problemu, ne zele da cuju ni vide i da jednostavno stigmatizuju druge, ignorisanjem svim culima. I kao oni su bili simbol toga da treba da pricamo, slusamo i gledamo istini u oci, a ne da zivimo slepi, gluvi ili nemi. A cetvrti nisam ni znala da postoji Ayla , Лидија Миленковић and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 47 минута, Ayla рече Dolazimo do onoga da se pozivamo na dobro djelo, a u stvari sebi činimo komfor. Да, чинимо можда тренутни комфор, али свакако и тако страдамо. Испада да целога живота балансирамо између та два - чинити па пострадати или не чинити па пострадати. Свакако страдаш, чинио - не чинио. Свако за себе процењује у датом тренутку и одређеној ситуацији, као што је и Јелена рекла, с тим што то споља гледано за друге може да изгледа потпуно супротно од онога што чинимо/не чинимо. Е сада се враћамо на оно што сам навела малопре - На једном месту код апостола Павла се каже да ће се свако дело огњем испитати какво је. То нас чека, свакако. aliluja, Лидија Миленковић and Ayla је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 6 часа, Аурор рече Ti bi bila od onih koji im se suprotstavljaju otvoreno? Oni bi te tridesetih onda stavili u logor (oni su već bili relativno puni...), torturisali strujom i tukli čeličnim žicama. Mnoge ljude su jednostavno batinali do smrti. Nije to suprotstavljanje tada bilo toliko laka stvar, i tako je bilo bukvalno do samog kraja Rajha Trećega... Знаш да сам се питала да сам рођена негде у средњем веку да ли бих била као данас, што би значило вероватно изопштење или тако неку бруталну смрт, или бих била паметна и перфидно наметала своје мишљење. Једно је сигурно, увек сам била више исхитрена него промишљена. Има и других начина отпора. Рецимо Дијана Будисављевић (која је спасила преко десет хиљада деце из логора). И још нешто. Ово ми је пало на памет на литургији када изговарамо речи молитве:„... и нећу казати тајну непријатељима Твојим нити ћу Ти дати целив као Јуда..." Зар га ми не само својим чињењем него и нечињењем издајемо готово свакодневно? Није ли то горе него да Га се декларативно одрекнемо? Аурор and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука