Juanito Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Војник наглашава оно што брани и брани из љубави. Ви агресивци наглашавате силу коју примењујете према насилнику и мотивише вас пре свега гнев. Сличност је само на површини, разлика је небо и земља. Војници су јунаци, ви сте најобичније кукавице. Војник не воли да ратује. Срећан је ако целог живота нико не нападне. Ви једва чекате да се појави неки насилник да бисте се искалили сав бес кога носите у себи. Lady Godiva, Аурор, АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 @Muramasa Ако некад будеш имао вољу да прочиташ књигу Несвети, а свети наћи ћеш причу да је један монах у сред литургије премлатио неке пијанице које су упале у цркву, јер су почели да праве лом. Кад их је избацио из цркве отишао је код духовника, а он му је рекао да не брине јер их није он пребио него анђео. Св. Сава је са оцем и војницима бранио будуће место за манастир од разбојника. И таквих примера има колико ти је воља. И свакако си у праву. Нема веће љубави од онога ко да живот свој за другога. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 2 часа, Kratos рече Ne mogu da ih žalim.Ne smatram to slabošću veća bi slabost bila da budem indiferentan Ако ниси насилан, то не значи да те заболе. Није лако доћи од мисли 1: сад кад ти ископам очи, скоте... до тога да искулираш. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 1 минут, Muramasa рече Neko ko ne beži od sukoba ne može biti kukavica. Онда је сваки мафијаш јуначина. АлександраВ, Lady Godiva and Goku је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 1 сат, Аурор рече Pa dobro, ali u onakvim ekstremnim sutuacijama, when it comes down to it... Da si npr. zaposlena na fakultetu (kao neki forumasi) i da vlada donese uredbu po kojoj neke jevrejske kolege gube posao, verovatno bi rekla 'au, covece!' I bila bi srecna sto se nije desilo tebi... Da li bi se usprotivila, izgubila posao i ti i verovatno zavrsila u logoru zbog toga? I don't think so. E tako je bilo i u stvarnosti. Tako su isle stvari. Негде човек мора да повуче линију. Да ли би моја била ту или негде друго не знам овако напамет да ти кажем. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Ови цитати из Новог завета су ми на памети. "Ревност за дом Твој изједе ме." „Од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје“ Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 1 hour ago, Muramasa рече Ja bar ne bezim od fizickog okrsaja, kao vi hrabri sto prvo pobegnete u ulaz, pa zovete policiju. Plakati, makar i sam je slabost i ta slabost mora da bude suzbijena. А шта ће ми физички окршај, када могу људе горе да повредим речима или неким другим поступцима? То је софистицираније. Али избегавам и прво и друго јер се трудим да не будем скот. Ти си сам писао о фолирању љубави. Исто се може применити и на глумљење неке умишљење снаге. Ако ниси сам пред собом искрен, гомилаш проблеме и емоције, то ће ти пре или касније доћи главе. АлександраВ, -Владимир- and Аурор је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 17 минута, Lady Godiva рече Ако ниси насилан, то не значи да те заболе. Није лако доћи од мисли 1: сад кад ти ископам очи, скоте... до тога да искулираш. A koja ta druga misao?Ako kuliraš onda te zabole jer ne činiš ništa da sprečiš,a možeš,tog nekog nasilinika.Znači vi ovde ustvari promovišete flegmatizam maloga bude kao što sam i naveo u jednom od prethodnih postova.ljubav je delatna a ne mrtvo puvalo koje čuvaš samo za sebe.Kuliranje je nehrišćansko totalno.Ljubi bližnjeg svoga podrazumeva da ću ono što volim zaštititi svim mogućim i nemogućim sredstvima.Kao što bih zaštitio i sebe.Barem u mom pimanju ljubavi. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 58 минута, Kratos рече Na kakvo otvaranje srca drugom ovde misliš? На ово: пре 56 минута, Muramasa рече Misli na to da izrekneš nešto pred potencijalnim beskičmenjakom koji će to posle da proširi dalje i upotrebi protiv tebe. Како позитивна искуства са људима имаш још си и добар. Ако је друга особа нормална, онда вас искреност зближи, имаш на некога да се ослониш кад је тешко. Али пошто ти никад није тешко, теби то не треба. пре 56 минута, Аурор рече Nista nije strasno ni u plakanju, ali je ovo feminizovano Hriscanstvo bljak na kvadrat... Citajte malo istoriju Crkve, moj je savet. Ајде најбоље само да бијемо, газимо, убијамо. Било је тако интресантно кроз историју, штета да се прекине. пре 50 минута, Kratos рече Hipotetička situacija,dođe neki debil i uzme da lomi ikone po Hramu Једно је спречити насиље, а друго је да узмеш да се иживљаваш. Јесте ли се ви, људи, уопште еволуирали или сте остали на оном анималном, једи, репродукуј се, штити чопор/племе? Има ли ишта више у тим балканским лобањама? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Блаженны миротворцы, ибо они будут наречены сынами Божиими. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Управо сада, Lady Godiva рече Једно је спречити насиље, а друго је да узмеш да се иживљаваш. Šta je iživljavanje? Pa evo ja sam otvorio srce,iskren sam i sad me ti tu prozivaš kako samo homo balkanikus neandertalis primitivni zaštitnik čopora?Mada mene to uopšte ne iritira,dapače,ponosim se time. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 1 hour ago, Muramasa рече Stradanje samo po sebi nije slavno. Istu ovu recenicu sam napisao skoro na nekom drugom mestu. Samo po sebi nije, stradali su i mnogi nacisti, komunisti, teroristi, samoubice itd. Jedan razbojnik je stradao i pored Hrista ako se secas (i rugao mu se...), to je u Predanju primer krsta koji je propao. 1 hour ago, Muramasa рече kada se mučeništvo naziva istinskim junaštvom. Ali kad pogledas, mnogi od takvih zaista i jesu bili jedne od najvecih instanci junastva i svetosti. 1 hour ago, Muramasa рече Slavno stradanje je kada neko svesno daje život. Na primer, kada se neko u Zero lovcu punom eksploziva zakuca u neprijateljski nosač aviona, ili kada ostane da bi se njegovi saborci povukli, pa ga sutradan nađu sa 200 mrtvih Korejanaca. A kada svesno bude razapet na krst npr.? 1 hour ago, Muramasa рече Načina ima mnogo, a vi svojim bljutavim prepodobisanjem obesmišljavate junaštvo. No, no, no. Bljutavost i patetika su nepovezani fenomeni kojih ima na raznim mestima... Najvise vrednosti ovde su junastvo, ali i cojstvo - covecnost. 1 hour ago, Muramasa рече Osim toga, volja nije dovoljna. Potrebno je imati i adekvatno telo i veštinu. Pa valjda se rad na tome podrazumeva, ako se ratuje... Ko da si sad otkrio ne znam ni ja sta. пре 50 минута, Juanito рече па би још наставили да се иживљавају над насилником чак и када је онеспособљен. То није хришћанство, а није ни јунаштво. To je ustastvo. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Управо сада, Kratos рече Šta je iživljavanje? Pa evo ja sam otvorio srce,iskren sam i sad me ti tu prozivaš kako samo homo balkanikus neandertalis primitivni zaštitnik čopora?Mada mene to uopšte ne iritira,dapače,ponosim se time. То што кажеш да га не би убио софистицираном пуцом коју М препоручује него да би да тукао као животиња. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Управо сада, Lady Godiva рече То што кажеш да га не би убио софистицираном пуцом коју М препоручује него да би да тукао као животиња. Da ,pedoifla a terora bi upucao.Bio bi ga da pamti ceo život za sva vremena.Nemam milosti za pedofile. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 21 минута, Muramasa рече Mislim da moja snaga nije umišljena. Juče sam je isprobavao, a i večeras ću. То је све дивно и красно и у 95% ситуација апсолутно бескорисно. Шта да ти причам, кад одрастеш, схватићеш и сам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука