Џуманџи Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Што јој кватите тему? Lady Godiva and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Управо сада, Muramasa рече Slabo. Nije ubio ni jednog legionara, ni fariseja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 1 hour ago, Muramasa рече Meni se još više gadi u hrišćanstvu to što se pravi vrlina od stradanja i što se mučeništvo favorizuje u odnosu na junaštvo ili, još gore, kada se mučeništvo naziva istinskim junaštvom. А да ли постоји ико на овом свету, за кога би ти дао свој живот, а не одузео туђи? пре 56 минута, Muramasa рече Neko ko ne beži od sukoba ne može biti kukavica. Ако је кукавица неко ко бежи од борбе, како би незвао некога ко се боји сучељавања са својим осећањима? Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 21 минута, Muramasa рече Sa slinama, ljigama, beskičmenjacima, cinkarošima... još u osnovnoj školi sam naučio da prosečna ljudska reč ne vredi pišljiva boba i da je jako loša ideja otvoriti se pred nekim. Neki put jeste, ali ne poznajem ni jednu takvu osobu. Znam neke časne kojima reč vredi više od života, ali se ni sa njima nisam dovoljno zbližio da bih se oslanjao. U šta evoluirali? Ево ми и одговора на моје питање. Теби се жртва гади јер немаш никога вредног у животу. Тужно. Еволуирали у разумна људска бића која имају још неку потребу и жељу у животу. Ајде здраво, доста сам уништавала овако лепу тему гањајући се с вама. Извини @Ayla АлександраВ and Ayla је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 23 часа, Ayla рече Ćine ga četiri majmuna, Mizaru, Kikazaru, Ivazaru, i meni najdraži od svih, Šizaru. Prvi, Mizru, pokriva oči i ne vidi zlo. Drugii, Ivazaru, pokriva usta, i ne govori zlo. Treći, Kikazaru, pokriva uši, i ne čuje zlo. Njih trojica su nam dobro znani, i mnogi od nas imaju taj detalj kao ukras negdje u domu. Četvrti, Šizaru, drži ruke prekrštene, i on se drži načela - Ne činim zlo. Ovi majmuni su namenjeni upravo čovekolikim majmunima. Majmun se od majmuna uči mudrosti. пре 23 часа, Ayla рече Ne vidim, ne govorim i ne čujem zlo, njih trojica skupa, a gdje je četvrti - Ne radim zlo? Da li ga slučajno ili namjerno nema? Koliko to govori o nama - šta tvrdimo, a šta radimo? Je li toliko teško držati se kodeksa Šizaru, i ne činiti zlo? Sv. Nikodim govori kako čuvanjem svih čula a ne samo vida i sluha, čuvamo svoje srce i posledično tome manje grešimo prvo rečima a onda i delima. Ne činiti zlo se ne može ako se prethodno ne sačuvaju čula i srce Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Lady Gotiva šta bi ti uradila da nekog tvog milog i dragog,bližnjeg uzme da maltretira neki pishopata,da se iživljava i tuče bez ikakvog razloga? АлександраВ and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 10 минута, st.anger рече Ovi majmuni su namenjeni upravo čovekolikim majmunima. Majmun se od majmuna uči mudrosti. Hvala, brate. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 1 минут, Muramasa рече Uočim nepoželjno i onda ga ugušim, jer je slabost. Ne mož da ga ugušiš samo si ga potisnuo,u podsvesti ti je sigurno i isplivaće ovako ili onako.Najbolje je to sublimirati. Lady Godiva and Жика је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 9, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 17 минута, Lady Godiva рече Извини @Ayla Ne izvinjavaj mi se, nego nastavi. Svako mišljenje je zlata vrijedno, i ovaj tvoj napor nije uzaludan. Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 4 минута, Kratos рече Lady Gotiva šta bi ti uradila da nekog tvog milog i dragog,bližnjeg uzme da maltretira neki pishopata,da se iživljava i tuče bez ikakvog razloga? Прва помисо ми је да ја урадим њему све то само сто пута горе. Али по чему се ја онда разликујем од психопате? Насиље које учиниш другом ће се одразити на тебе самог. Не можеш неког зверски да пребијеш, а да делић тебе не постане звер. пре 11 минута, Muramasa рече Ima osoba za koje bih dao život. Ima i razloga i ciljeva koji nisu osobe za koje bih dao život. Suočavam se ja sa osećanjima. Uočim nepoželjno i onda ga ugušim, jer je slabost. Kada sam shvatio da sam naseo na zavlačenje od strane jedne devojke, za nekoliko sati sam ugušio sve što sam osećao prema njoj. Postala mi je ništa u životu za tako kratko vreme. Побогу каква ти је то искривљена индукција. Ајде сад подигни још веће зидине око себе да не би доживео исто. Неко је изневерио твоје поверење кад си био клинац, па сада не верујеш ником. Шта, то се осталима није догађало или су остали овце наспрам тебе? Осећања не могу да нестану тек тако. Не буди изненађен кад те сустигну и кад се сломиш за најмању глупост. Игнорисањем проблема нећеш постићи ништа, а управо је то оно што ти радиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 4 минута, Lady Godiva рече Игнорисањем проблема нећеш постићи ништа, а управо је то оно што ти радиш. Kukavičluk! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 7 минута, Lady Godiva рече Прва помисо ми је да ја урадим њему све то само сто пута горе. Али по чему се ја онда разликујем од психопате? Насиље које учиниш другом ће се одразити на тебе самог. Не можеш неког зверски да пребијеш, а да делић тебе не постане звер E vidiš a meni je prva pomisao zaštita a nasilje je u službi zaustavljanja njegovog maltretiranja jer ne postoji alternativa.U svakom čoveku postoji delić zveri,to se niti postaje niti prestaje to se jednostavno oslobodi u nekim trenucima al treba imati svest i kontrolu nad tim vukom u nama.Ali opet si izbegla odgovor na pitanje šta bi uradila?Ne šta pomisliš nego kako bi dejstvovala? Deder gukni,oslobodi tu zver. Sanja Т., Жика and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 36 минута, Kratos рече Lady Gotiva šta bi ti uradila da nekog tvog milog i dragog,bližnjeg uzme da maltretira neki pishopata,da se iživljava i tuče bez ikakvog razloga? Али колико се то често дешава? Никада нисам дошао у ситуацију да сам себе или другога морао физички да браним, не рачунајући туче у школи. Далеко су чешће проблематичне ситуације у којима мораш да будеш ментално храбар и јак и релативно хладнокрван. Ако се физичко насиље заиста деси баш у твом присуству, треба да покушаш да одбраниш жртву (милу и драгу или потпуног странца, небитно). Ретко ко ће рећи супротно. Друго је питање колико бисмо испали храбри у стварности, али око принципа се слажемо. Ти, међутим, трујеш себе непрестаним мислима о некаквим психопатама који нападају људе, гневиш се због таквих замишљених ситуација и замишљаш разне стваре које би радио хипотетичким насилницима. Инжењерским речником, прерано оптимизујеш свој живот за нешто што се ретко дешава и тиме чиниш лошијим онај други и већи део живота који је потпуно другачији од сценарија са психопатом и захтева супротне вештине. Јелена011, АлександраВ and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 пре 11 минута, st.anger рече Kukavičluk! Мурамаса, провидан си. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 9, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2017 Brate Juanito inženjerskim rečnikom uvek se vrši projektovanje spram najgore moguće situacije čak i se i to pojačava nekih 10 %.Znači tipa ako zidaš temelj za zgradu i zidove i projektuješ za područije gde je najači ikada zabeležni zemljotres 5 rihtera ti dodaš još 10 % na tu snagu i gradiš takve da trpe i preko tih 5. Poenta teme je bila ne činiti zlo,ako po difoltu uzmemo da je nasilje zlo onda ispada da ga nikada ne činimo.Ja sam ukazujem da i to zlo se može upotrebiti na dobro u extremnim situacijama.Nisam ja Muramasa.Al nisam brate ni hipik ono leptirići,mirisna polja i ljubav sve milina pink naočarice i jupi. Sanja Т. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука