Jump to content

РЕЗУЛТАТИ МЕРЕЊА ГЛЕДАНОСТИ НАЦИОНАЛНИХ ТЕЛЕВИЗИЈА 2003-2016.

Оцени ову тему

Препоручена порука

УДЕО У ГЛЕДАНОСТИ ТЕЛЕВИЗИЈА СА НАЦИОНАЛНОМ ФРЕКВЕНЦИЈОМ У СРБИЈИ 2003 - 2014 (био је слиједећи, извор ртвфорум):

[Image: SKoSwlx.png]

У 2015. био је овакав:

[Image: IIfhDo8.jpg]

У 2016. резултат је овакав:

SER.jpg

Дакле, констано се смањује гледаност "конвенционалних" канала. Тијанић је успио да скине Жељка Митровића са пиједестала (овај му је узвратио 2005, 2010 и 2013).

Прошле 2016. РТС 1 је повећао удио у гледаности за 0,7, а РТС 2 за 0,8%. Остале ТВ имале су пад у учешћу у гледаности за по 1%.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, florenntina рече

Sjajne vesti, samo napred! Iskljucite TV. Ja ga uopste nemam.

Добра идеја. Само, бојим се да нијеси најбоље схватила ову статистику: просјечан становник Србије проведе најмање 5 сати дневно пред телевизором. Имамо и ми јутјубере и оне који се понашају као да је већ то садашњост медија, али да ли због старости становништва, или нечег другог, тек у свјетском смо врху по дневном гледању телевизије.

Овдје је ријеч о томе да телевизије са националним фреквенцијама, независно сад од њиховог квалитета, губе битку са кабловским каналима.

Подели на овим сајтовима

Razumem, ali bas zbog toga se radujem sto gledanost opada. 5h je lose ali ipak bolje nego 6h, bar neki pomak.

A nacionalne frekvencije su ispiraci mozga (sto ne znaci da kablovske nisu) ali je i to opet neki napredak...

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Imamo u zemlji vise starih nego rodjenih. Oni su najveca populacija koja to prati. Mozda ne puno u prestonici, ali u unutrasnjosti sigurno. Tv sadrzaji su no comment, najgori na planeti. Retko gledam nase kanale. Izbegavam info vesti. Fokus mi je na sportske kanale, nat. geo i ng wild, animal planet, history... Kablovski kanali su keva za ovaj nas shit.

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040X уз помоћ Тапатока

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...