Jump to content

Проблем са крајностима еволуционизма и креационизма

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Kratos рече

Ali ova deca,ili tinejđeri kako god oćeš da ih nazoveš nisu nikoga silovali i boli.Zezali starog ćelavog čoveka što nije aj da kažem lepo,bezobrazno je al da ih ubiješ zbog toga mislim ... po tebi nije preterano?Aj recimo da su uzeli pruće pa da su ih dobrano išibali...al ovo je već brutaliti.Al uostalom takav je SZ.Surovo samo tako.

Па брате, ја први не бих прихватио тог библијског тиранина каквог га неки од вас замишљају.

Али овде се ради о погрешном разумевању самог догађаја.

Ако узмеш у обзир да та деца долазе из сатанског окружења, поготово начин на који дозивају пророка, слично као што су Содомљани Лота, можеш мислити какве су им биле намере.

Дакле, нит су деца, нит је била обична зафрканција.

Подели на овим сајтовима

Ateista je šetao šumom:
- Kako je veličanstveno drveće!
- Kako su moćne ove reke!
- Kako su divne životinje! Reče u sebi.
Dok je šetao pored reke, začulo se šuštanje u žbunju iza njega. Okrenuo se i ugledao ogromnog grizlija od 2m kako juri prema njemu.
Potrčao je stazom koliko ga noge nose. Opet pogleda preko ramena i vide da ga medved sustize.
Pogleda opet preko ramena a medved je bio sve bliže i bliže.
Saplete se i pade na zemlju.
Pokuša da ustane ali vide da je medved iznad njega i pruža se da Ga dohvati levom sapom, a desnom podignutom da ga udari.

U tom trenutku atesita uskliknu :
O Bože !

Vreme se zaustavi.
Medved se ukoči!
Tišina zavlada šumom….
Čovek bi osvetljen nekom blistavom svetlošću a sa neba se začu glas:
- Ti poričeš moje postojanje sve ove godine, učiš druge da ja ne postojim; Čak i stvaranje sveta pripisuješ nekom kosmičkom slučaju.
Da li od mene očekujes da ti sada pomognem u ovoj nevolji?
Je li od sada treba da te računam kao vernika?

Ateista pogleda direktno u svetlost i reče:
- Bilo bi licemerno s moje strane da sad iznenada zahtevam od tebe da me tretiraš kao hrišćanina, Ali možda bi mogao da medveda učiniš hrišćaninom?
- U redu! reče glas.

Svetlo nestade. Zvuci u šumi pomovo oživeše. A medved spusti svoju desnu šapu, prinese je levoj, pogne glavu kao u molitvi i reče:
„Bože blagoslovi ovu hranu koju mi pružaš danas kroz našeg gospoda Isusa Hrista , Amin!“

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Bokisd рече

Da, malo ste iskarikirali  stvar, ali, poenta je da su bila deca koja su bila svesna svojih postupaka i kako se kaze danasnjim recnikom, mali mangupcici. :0201wink:

Sad citam neka tumacenje gde se kaze da je grad iz kog su dosla deca bio idoloplokonicki, gde su se zitelji grada Izrailjci klanjali drugim bogovima, sto je bilo smatrano za izuzetno tezak greh kod starih Jevreja. Ta stvar , takodje jos malo komplikuje situaciju gledanja na ovu pricu.

Да, то одакле су и ко су та ''деца'' је кључно за разумевање те приче.

Мада, ти си то баш ублажио, не бих ја њих поредио са данашњим мангупчићима, већ, као у претходном примеру, са силоватељима и убицама.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, todor рече

поготово начин на који дозивају пророка

Hodi ćelo je satanistički način dozivanja?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Kratos рече

Hodi ćelo je satanistički način dozivanja?

А леба ти, шта мислиш, због чега га дозивају?

Можда да поделе са њим киндер буено? 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, todor рече

Па брате, ја први не бих прихватио тог библијског тиранина каквог га неки од вас замишљају.

Али овде се ради о погрешном разумевању самог догађаја.

Ако узмеш у обзир да та деца долазе из сатанског окружења, поготово начин на који дозивају пророка, слично као што су содомљани Лота, можеш мислити какве су им биле намере.

Дакле, нит су деца, нит је била обична зафрканција.

Brate, ja se polomih da nesto kao objasnim, ti u dve recenice , rece sustinu stvari. :ok:

Eh, naravno da nije zafrkancija, u vremenu kada se glava gubila zbog kucnog vaspitanja ( psovanja oca ) i kada je neprijatelja Izrailja bilo ko' mrava, ....tesko, da moze da se gleda na tu decu, kao da su izasla na vecernju setnju i eto, ajde malo da se zafrkavaju sa nekim tamo prorokom koji cini velika cudesa.  :0201wink:

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, todor рече

Да, то одакле су и ко су та ''деца'' је кључно за разумевање те приче.

Мада, ти си то баш ублажио, не бих ја њих поредио са данашњим мангупчићима, већ, као у претходном примеру, са силоватељима и убицама.

Pa, jeste, mora da se ublaze stvari, za pink pravoslavlje mora i pink tumacenje, ne vredi drugacije. :blush:

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Avocado рече

Materija i prostor mogu da postoje nezavisno od vremena...

To ne može da bude ispravna računica, zato što vreme, zapravo, ne može postojati bez ,,čestica''. A da ne govorimo o teološkom aspektu, tu daleko nema smisla to što si rekao.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

To ne može da bude ispravna računica, zato što vreme, zapravo, ne može postojati bez ,,čestica''. A da ne govorimo o teološkom aspektu, tu daleko nema smisla to što si rekao.

Nisam rekao da vreme ne može da postoji bez materije, nego obrnuto.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Potom otide odande u Vetilj; i kad iđaše putem, iziđoše MALA deca iz grada i rugahu mu se govoreći mu: Hodi, ćelo! Hodi, ćelo! A Jelisije obazre se i videći ih prokle ih imenom Gospodnjim. Tada izađoše dve medvedice iz šume, i rastrgoše četrdeset i dvoje dece.

Ја овде не видим нигде да је Бог децидно рекао медведима идите и побијте децу. Клетва је била јака, што мешате Бога у дејство клетве.

Бог се не меша у сукобе да се Сам не би сукобио са људском слободом, него је ту да би обе стране дошле разуму кроз Њега. Трагичност историје је што увек једна страна слободе човекове испашта на рачун друге слободе човекове а Бог воли једнако обе. Када би Бог насилно помогао или одмогао само једном човеку у историји, то би имало ланчане реакције по цео свет. Зато се етика у историји не мења. Јер је етика у руке слободе човека дата а не да човек очекује поредак и правду од стране неког другог или Трећег. Бог се не расправља са сваким новим нараштајем изнова него даје благодат без мере, немо и ненаметљиво, сакривен да не би утицао на слободу човека. Ако милост дара (пневме) не уразуми – ништа неће.   Уподобљавање / део текста / 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Avocado рече

nego obrnuto.

Da ti pojasnim kako sam ja to razumeo. Kao što svi fizičari kažu, vreme je konstituent materije u samoj srži. Eno vidi u istraživanjima koliko je zapelo sa time da se pronađe bezvremenski konstituent koji će, ne da se bazira na vremenu, nego koji će da predstavlja ,,podlogu'' za vreme.

Treba samo imati razumljivu teoriju, međutim nikako da (dočekamo da) neko dopre do nje poput Ajnštajna koji je svojevremeno napravio veliki pomak u nauci. A sad možeš raspravljati i o politici (ili tvojoj religiji), ali ipak je nauka sama bitna.

Pazi, nema ništa lepše nego kada se dokaže da ne može postojati dokaz o religijskim stvarima. Sve što pripada religiji, pripada nama koji smo u njoj. Ali ako nećeš prihvatati rešenja, pošto si ateista, onda ništa strašno, ipak ćeš živeti sa prirodom s kakvom i mi živimo.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рапсоди рече

Ја овде не видим нигде да је Бог децидно рекао медведима идите и побијте децу. Клетва је била јака, што мешате Бога у дејство клетве.

Da, dobro ste primetili. :dobro:

I ta stvar mora da se uzme u obzir, kod unutrasnjeg i smislenog tumacenja ove epizode.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, cloudking рече

Pristo je... ako je stvaran, bog je monstrum.

А да ли је монструм, када и  педофилима и гејевима даје као  могућност покајање. И такве милује и чека.  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Milan Nikolic рече

vreme je konstituent materije u samoj srži

Ne postoji vreme kao takvo,postoje samo promene,čovek je stvorio vreme da bi mogao da meri intenziitet i brzinu promene koje opaža u materijalnom svetu.Vreme je apsolutno ljudski konstrukt a ne neka fizička veličina koja teče.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...