Jump to content

Зашто се окултисти представљају као атеисти?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Ненад Р. рече

вера у бога настала као делатност древних ванземањаца

Мислим да је и ту, стриктно гледано, ситуација иста као и са осталим стварима... Ипак, колико знам, већина атеиста верује у постојање ванземаљаца и малтене је скандал ако кажеш да не верујеш да они постоје...

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...
On 6.12.2016. at 21:42, Vladan :::. рече

Мислим да сам на ово наишао и раније али нисам обратио пажњу. Међутим, у задње време, два сусрета су ме натерала да размислим.

Реч је о две особе које се представљају као атеисти и то не само формално, да тако кажем, него одлично владају уобичајеним пакетом питања, примедби, критика које се срећу по форумима, групама и страницама. Водили смо културан дијалог о неколико тема, нешто се слагали нешто не... Све у свему ок прича.

Али, у оба случаја, након неких неслагања десило се нешто чудно. Поред паљбе по мом интегритету (типа да нисам слободан, да све заснивам на страху, да сам затуцан од стране религијских поглавара, да сам несрећан и да ми пропада живот...) што није неочекивано добио сам и рецепте да се спасим. Једна особа открива своје поштовање према нумерологији и астрологији а друга према спиритуализму и, на крају, спиритизму. Сазнајем да има неких тајни око којих мој Бог не може да ми помогне и да постоје неке силе... Какве црне [sic] тајне силе? Чим поменеш хороскоп и призивање духова оде твој атеизам кроз затворен прозор...

И, будући да је то отприлике био крај приче, занима ме:

- да ли се још неко срео са овом појавом и

- шта би неки окултисти (сумњам да се сви представљају као атеисти) на овај начин могли да добију?

гледао сам овај докуметарац пре неки дан. Увек гледам Балкан инфо ако има добра емисија и овде је дебата Православца и Масона који је мајстор у ложи. Ово је била јако отворена расправа без цензуре. Овај масон отворено прича о свему, он каже да се Астрологија проучавала на универзитету у београду до 2004-те године као предмет у склопу математичког факса. Али одбијају астрологију коју људи пропагирају, они имају неку као праву и изворну, која не прориче будућност. Ти масонски мајстори су као људи просвећени који се буквално спрдају са масонима испод њих и њиховим проучавењем астрологије и других ствари, али то сматрају њиховим путем стицања знања.

Овај Масон овде тврди да су манастир сопоћани, студеница и зграда србске патријаршије пуни астролошких симбола њиховог масонског братства, да је Папа масон... Каже да они верују или да је Луцифер главни анђео ког зову нешто на М. Он се бави обманом и као спасио је Адама и Еву, по њиховом веровању.

Мени ти окултисти не пријају. Али они су исто као и остале Аврамове религије, јер верују у концепт креационизма са једним паром људи и библија им је света књига обично. Значи верују у божанску природу људи који су плод инцеста. Мени је то неодржив концепт, јер инцест не може да направи хомосапиенса, већ дееволутивног хомосапиенса илити хуманоида. Ако постоји Бог, што не можемо доказат, ми ипак имамо доказ да постоје људи који нису потекли из таквог креационистичког концепта који држи Аврамова вера са родословом и календаром од 4000 или 5000 година колико је веровала црква да постоји свет. Иако сам чуо од Боксита, да неки јеврејски рабин извлачи постојање света од 4.5 милиона година из библије. Што ми је тешко за повероват да то пише у библију на било којој основи, али бих волео да видим који је то рабин и како је извео такав закључак и кад а да се не руши са традицијом предања које имају са оца на сина још од периода Аврама.

Подели на овим сајтовима

Ово је још један добар документарац Балкан инфо. О корана вирусу, па су били у Кину четри месеци живели и радили да испитају систем... Мало они имају окултизма у своју продукцију, али су озбиљне емисије и комичи су 100%:smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...