Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 12 минута, Жика рече

Да ли ће бити на српском?

Немам појма. Понудили су ме да преведем докторат, али се лењим. Интересантније су ми сада друге ствари.  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 14 минута, Zoran Đurović рече
пре 29 минута, Bokisd рече

Pa, po kontekstu, upravo sam rekao slicno ovome sto i sam kazes, jer pricamo o stanju svetosti prvih ljudi koji su tek trebali da napreduju i dostignu savrsenstvo i potpunu zajednicu sa Bogom i ono sto mi imamo danas, savrsenu zajednicu sa Bogom koju dobijamo kroz vaskrsno stanje.

Idemo u bolje stanje, savrsenije nego sto je bilo.

Па видиш да је Бог створио лош свет? Василије га је назвао вежбалиштем. Тај твој исфантазирани рај никад није постојао. 

Бог је створио овај, дефектан свет и назвао га је добрим. Никакав грех није первертирао његов свет. Бог је створио животиње које се прождиру међусобно. Грех нема везе са тиме. Бог је могао да створи и човека и животиње са чепом у ректуму па да нико ништа не једе и да умире после одређеног броја година. И то не би утицало ништа на грешног или безгрешног човека. Имаш пампур у гузици и зашто би јео јадне антилопице? Не види се никаква логика зашто је то логично. Зашто је створио глупе људе који хуле на свет који је он створио? На то питање би ми ти можда могао одговорити? 

Ne znam, kako si izveo takav zakljucak (iz nase prepiske) da je Bog stvorio los svet ?

Nisam ispratio pricu oko Vasilija i tog vezbalista, ali, i jeste ovaj sadasnji i ovakav svet (duhovno) vezbaliste i borba za savrsenstvo. 

Hipoteticki, da je tacno da je Bog stvorio zivotinje koje se prozdiru od samog pocetka stvaranja i da je Vasilije takodje mislio da je upravo takvo stanje stvari (sa tim zivotinjskim svetom) i jos, da pretpostavimo, da greh ili bolje receno, pojava greha u svetu ne utice na prirodu samih zivotinja,.....opet, prica oko samog coveka i prvih ljudi je drugacija i odvojena je od situacije koju imamo sa zivotinjskim svetom.

Jednostavno, imamo Raj koji odvaja coveka od svega sto je van (raja) i sam Vasilije u svojoj besedi i pominje Rajsko stanje prvih ljudi kada nije bilo smrti.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bokisd рече

Jednostavno, imamo Raj koji odvaja coveka od svega sto je van (raja) i sam Vasilije u svojoj besedi i pominje Rajsko stanje prvih ljudi kada nije bilo smrti.

Не лупај. Не знам одакле ти жеља да причаш о стварима које ниси студирао? Ти си прочитао сва дела Вас Великог?

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Zoran Đurović рече
пре 43 минута, Bokisd рече

Udaljavamo se od Boga koji je zivot, imamo smrt, koja stvar je posledica nase rdjave volje, tj,onaj pad prvih ljudi.

Ти не употребљаваш разум, и то није страно за тебе. Да си читао ту беседу, као што ниси, видео би да Вас не говори да је смрт објективно зло. Такође имаш изјаву да је Бог створио смрт. У тој истој беседи. - Теби би само о. Бранислав могао својим методама утерати памет у главу. Ја се тиме нећу бавити. Јер, када не слушаш разумске аргументе, ни оно што ти Вас вели, онда ти остаје само Бранислав.

Nema potrebe za ekstremnim metodama (:smeh1:)

Procitao sam besedu (dva puta :D) pre nego sto sam je linkovao i video sam bas tu izjavu koju pominjes (odmah mi je zapala za oko.. :)))

" Наравно, смрт је од Бога. Међутим, смрт уопште није зло, изузев уколико [човек] мисли на смрт грешника.Јер, за њега прелазак одавде означава почетак мучења у аду..."

Smrt je od Boga, tj. kada po Bozijem primislu dodje kraj naseg zivota na zemlji, jer  Bog po svojim nedokucivim zamislima odredjuje i pocetak i sam kraj naseg zivota. U tom smisu je i smrt od Boga kako kaze Vasilije jer govori o smrti na kraju covekovog zivota.

Ali, u vremenu stvaranja svega, kaze Vasilije,..... " Бог, дакле, није створио смрт, него смо је ми сами привукли својом рђавом вољом ".....

Znaci, Bog nije stvorio smrt, ali, je smrt od Boga, jer je on nas stvoritelj i odredjuje svakom vremena zivljenja ovde tj. kada dodje vreme za..... prelazak odavde (kako kaze sam Vasilije)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Не лупај. Не знам одакле ти жеља да причаш о стварима које ниси студирао? Ти си прочитао сва дела Вас Великог?

Приметио сам да се на форуму јавља скоро на сваку тему.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече
пре 16 минута, Bokisd рече

Pa, dobro, ovde u ovoj besedi on tako pise.

Bilo bi nelogicno, da na nekom drugom mestu pise potpuno drugacije, bilo bi kontradiktorno sa njegove strane, sto mislim da ne postoji.....jer, kod ovog pitanja izgleda ne postoji sredina,...ili, jeste ili nije , ovako ili onako,....bar u vezi stanja prvih ljudi.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Жика рече
пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Приметио сам да се на форуму јавља скоро на сваку тему.

A, Ziko , u cemu je problem sa mojom zastupljenoscu na forumu ? ;)

Jel' sam samo ja problematican ili mozda i drugi koji takodje ucestvuju na mnogim i razlicitim temama ?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

A, Ziko , u cemu je problem sa mojom zastupljenoscu na forumu ? ;)

Jel' sam samo ja problematican ili mozda i drugi koji takodje ucestvuju na mnogim i razlicitim temama ?

Мени не смета само кажем шта видим. На многе теме пишеш као да си за све о чему се пише стручан. Можда и грешим.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Жика рече

Мени не смета само кажем шта видим. На многе теме пишеш као да си за све о чему се пише стручан. Можда и грешим.

Ah, pa kako se nadoveza na Zokijevu poruku,.... deluje mi kao kordinisana akcija napada na moju personaliti (salim se...) :))

(ajd, povescu malo racuna, sta i kako)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Bokisd рече

Bilo bi nelogicno, da na nekom drugom mestu pise potpuno drugacije

Па ја сам овде писао како мужеви треба да бију жене. Благовесник се скоро сложио са тим. Пошто ви немате предуслове за употребу мозга, ја вас покушавам довести до апсурда. Иначе бих уживао да вас васпитавам методама св. Бенедикта Нурсијског, јер ви поштујете свете Оце. Можда би, када би ти чапра висила са костију, укапирао о чему прича Василије а не би овако хулио. Поштедио би нас дајареје на Василија...  

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Жика рече

На многе теме пишеш као да си за све о чему се пише стручан.

Ти сумњаш у Бокситову стручност?12:smeha:

Ја се дивим овим ликовима. Али се све то објашњава шупљоглавошћу и добрим делом добро познатом сексуалном дисфункцијом.  

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Zoran Đurović рече
пре 1 сат, Bokisd рече

Bilo bi nelogicno, da na nekom drugom mestu pise potpuno drugacije

Па ја сам овде писао како мужеви треба да бију жене. Благовесник се скоро сложио са тим. Пошто ви немате предуслове за употребу мозга, ја вас покушавам довести до апсурда. Иначе бих уживао да вас васпитавам методама св. Бенедикта Нурсијског, јер ви поштујете свете Оце. Можда би, када би ти чапра висила са костију, укапирао о чему прича Василије а не би овако хулио. Поштедио би нас дајареје на Василија...

Apsurd bi bio da o istoj stvari Vasilije na jednom mestu pise jedno, a na drugom nesto drugo, potpuno suprotno po smislu i kontekstu stvari.:0426_feel:

Ne znam, ono, kao da je bas tesko razumeti besedu Vasilijevu, koja, i u samom nazivu upucuje na zakljucak same besede, iako nije ni pocela,:D...." O tome da Bog nije uzrocnik zla ".... samim tim nije uzrocnik ni smrti i trulezi ..itd..

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Ти сумњаш у Бокситову стручност?12:smeha:

Ја се дивим овим ликовима. Али се све то објашњава шупљоглавошћу и добрим делом добро познатом сексуалном дисфункцијом.  

Za sve disfunkcionalne probleme, ... ima resenje,... :smeh1: 

image.thumb.png.9eab13ac5e8a5c50c9f8b835f9a74692.png

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

Apsurd bi bio da o istoj stvari Vasilije na jednom mestu pise jedno, a na drugom nesto drugo,

Апсур би био кад би ти разумео Василија. 

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

Стварно је срамота шта се овде ради, бановање учесника и брисање коментара чим нису политички коректни је морални јад овдашњих администратора.

Ево и мачка вегетеријанца који руши тзв ланац исхране.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...