Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 9 часа, о.Горан рече

Да, за мене је веронаука Богом дани предмет, значајнији од било ког другог предмета. И шта сад? 

Pa ništa. Ovog puta ja tebe nisam razumela. Mislila sam da postoji "zvanična" podela na Bogom dane predmete i one druge. Mada, proglašavati neumesnim ( šta god da si pod tim podrazumevao, očito nije pozitivno ) poredjenje bilo koja dva predmeta ( ili čega god ) na osnovu ličnih preferencija bi dovelo do "nezgodne" situacije. Svi bismo neprekidno bili uvredjeni. Plus što nisam poredila predmete, već gestove ljudi - nastavnika.

пре 9 часа, о.Горан рече

Иначе, није ми била намера да те увредим или сл.,

Taman posla da sam ovo pomislila. Ne znam ni kako si ti, iz mojih postova, došao do zaključka da sam se uvredila.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 6 минута, Branka62 рече

Pa ništa. Ovog puta ja tebe nisam razumela. Mislila sam da postoji "zvanična" podela na Bogom dane predmete i one druge. Mada, proglašavati neumesnim ( šta god da si pod tim podrazumevao, očito nije pozitivno ) poredjenje bilo koja dva predmeta ( ili čega god ) na osnovu ličnih preferencija bi dovelo do "nezgodne" situacije. Svi bismo neprekidno bili uvredjeni. Plus što nisam poredila predmete, već gestove ljudi - nastavnika.

Гледај, да не идемо сад у неке маратонске дискусије око овога. Мене не занимају званичне и незваничне поделе на предмете, говорим о свом ставу као свештеник. Дакле, веронаука је у том смислу далеко најбитнији предмет наспрам свих осталих. Тако би требало да размишљају и они који себе сматрају православним хришћанима. И то је то што хтедох рећи у вези те ствари.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

да не идемо сад у неке маратонске дискусије око овога

Slažem se. Ne znam zašto se i dopisujemo oko Veronauke - ( kao što sam već dva puta napisala )  ja nju nisam ni poredila. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ведран* рече

Аво постадосте портпарол "уваженог" Уредништва. :D

Пошто су они мутави да кажу зашто банују, и "неспособни" да раде транспарентно и достојанствено није лоше да имају публичну персону. :)))

Зато што је он и тражио да ме банују :D , најлакши и најбржи начин да се уклони неистомишљеник одређене идеологије. И један о.Зоран ми каже да припазим на речник, а ретко ко није осетио најужасније увреде и псовке од њега. Ок, ако су се нашли атеисти прозванима у мојем последњем коментару након којег сам "упуцан", али по чему је речник последњег коментара недопустив??

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

On 4.10.2018. at 17:32, Благовесник рече

А замислите само како би се провео на овом форуму, не од ових пар безбожних, атеистичких талибана, већ од ових појединих што наводно имају исту веру са Петром, како би од њих био испонижаван као необразован, глуп, необавештен, да прича глупости, да је превазиђен... и ко зна шта још.....  еххх :(( 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

То је тај коментар! 

Сме кретарди, али (када су они у питању) не сме  талибани??! 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Благовесник рече

Ок, ако су се нашли атеисти прозванима у мојем последњем коментару након којег сам "упуцан", али по чему је речник последњег коментара недопустив??

Чудни су путеви Господњи... Нема потребе да наричеш него да пазиш како ми се обраћаш. Нисмо нас двојица из исте лиге.  

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, о.Горан рече

Шта се правиш необавештен, знаш добро да верујем Писму тј. петој глави Постања које лепо каже да је Адам живео 930 година, да је родио Сита у 130-ој години, да је затим поживео још 800 година "рађајући синове и кћери"( ко зна колико)...

A ti sinovi i kceri su nas napravili razmnozvajuci se medju sobom?

To bi zapravo i objasnilo neka opazanja i dalo neke sasvim proverljive predikcije....

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, о.Горан рече

Пази ово, он мене оптужује да мислим да су Адамове године мит или бајка, а ја све време промовишем да је живео онолико година колико тамо лепо пише. Ја ту не видим никакву двосмисленост.

Док он черечи Библију као да је кројач, а не теолог.

Nisam ja nastao od majmuna bre!!!

Ja sam nastao iz incesta! :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Чудни су путеви Господњи... Нема потребе да наричеш него да пазиш како ми се обраћаш. Нисмо нас двојица из исте лиге.  

Аууу, гордости како ти је име?!

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, о.Горан рече

:)):)):))

Овај не само да закива аутоголове врхунски, него и дрибла сам себе,а вала и одлично поставља сам себи офсајд замке :)) :)) . Ово последње му је један од највећих хитова које је до сад отпевао, и то лабудова песма хах.

images?q=tbn:ANd9GcQVUb3fQSoquZyu1FhiqqA

Даклем, сем уобичајног празног(лавог) ликовања овде нема ничег паметног, по обичају. То што је по Септуагинти број година Адама када се родио Сит 230, а код Масорета и у Самарићанском Петокњижју 130 ништа не мења ствар тако да жалим случај, можеш само да одеш налево круг и да се губиш са ове теме где си се избрукао за златног Ђуру( нова статуа :))). Адам је у све три варијанте( Септуагинта, Масорети, Самарићанско Петокњижје) живео 930 година. И шта сад... 

Такође, то што је по Септуагинти Енош рођен у 205. години Сита, а код Масорета и Самарићана у 105, или то што је Нојев отац Ламех живео по Септуагинти 753 године, по Масоретима 777, а код Самарјана 653 ништа битно не мења ствар. Или што је број година у којима су првих пет Патријараха постали поносне тате већи за 100 у Септуагинти наспрам остале две верзије-и то ништа не мења ствар јер је број година живота код тих истих Патријараха потпуно исти у све три варијанте. Тек са Јаредом имамо другачију верзију за број година живота у Самарјанском Петокњижју. 

Суштина је да су свуда патријарси живели енормно велики број година, дакле више од 700, 800, 900 година. Према томе, немој више да замлаћујеш и себе и народ на овој теми кад и сам имаш огромно незнање. Мој савет који ти свакако нећеш да послушаш јер за то је потребна одређена интелигенција је да добро ишчиташ неке ствари које сам препоручио па да се врнеш на ову тему за 3-4 године. Ако нећеш и даље да дајеш аутоголове и да дриблаш сам себе :smeh1:. Капираш... Те форе "кретарди" и сл. не пале одавно овде...

220px-Portrait_John_Sanford.png

И то се управо слаже са оним што каже др Џон Санфорд( о генетској дееволуцији) јер већ Нојеви потомци живе 500-600 година, од Сема( Шема), преко Арфаксада, све до Нахора и Таре који имају осетно мањи животни век-зависно од све три горепоменуте редакције. 

Али оно што је заједничко у све три редакције (без обзира на разлике у бројевима) је да се претпотопни Патријарси живели енормно дуг живот, а да од Нојевог сина Шема до Нахора, Таре и Аврама имамо осетан пад у броју година живота. 

Ovaj ti je peder...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, о.Горан рече

Овако то радимо мој духовни брат Беар Грилс и ја, он са звечарком, а ја са звечарком овог форума Ђуром :)).

a jel i ti isto piješ močku?

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Благовесник рече

Зашто, због чега и КО ме је шутнуо са ове теме на седам дан тј. бановао?  И без икаквог  образложења.

Ozbiljno?!

I ja bih zeleo da znam ko je Blagovesnika banovao samo na sedam dana?!

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ведран* рече

Волео бих и ја да знам зашто али и ко

Sad ja opet sa jednim staaaaarim - iz vremena kada su Jovanku "sklonili".( Ne znam šta mi je, niti sam od onih koji pričaju, niti sam od onih koji znaju da ispričaju vic. )

Negde u Bosni, sastanak KP. Dodjoše do tačke Razno.

- Imali ko pitanja?

Mujo: Imam ja dva. Šta je sa našim toplim obrokom i šta je sa drugaricom Jovankom?

- Kasno je Mujo. Već je ponoć. Odgovorićemo ti na sledećem sastanku.

Sledeći sastanak. Stigoše do Razno.

- Ima li pitanja?

Haso: Imam ja dva. Šta je sa našim toplim obrokom i šta je sa Mujom?

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Zoran Đurović рече

Ево да се сложим са Ђуром, нисте ви из исте лиге, Ђура је лига без брига, она из које нема испадања :smeh1: тј. задња. Јер само из те лиге не могу да покапирају колико су у заблуди и колико изгибоше грдни за ту заблуду. Месец дана им треба човече да им објасниш неке ствари, па док похватају белешке итд., страшно...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...