Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Кратос рече

On vidi njih i klanja im se do zemlje i naziva ih Gospode i oni mu se obraćaju kao Jedan.Ne obraća se jednom od njih niti klanja već svoj Trojici.To je više nego jasno u samom tekstu.Kasnije mu se obraća samo jedan od njih.

Већ сам ти написао да каже Господе, а то је једнина. Ти само тераш своје, а не схваташ текст. Прочитај поново Ведраново објашњење.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa da, jer ti vidiš kratak spoj ma gde god da se on dešavao, dakle kod tebe je.

Važi bato.:ok:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Већ сам ти написао да каже Господе, а то је једнина. Ти само тераш своје, а не схваташ текст. Прочитај поново Ведраново објашњење.

Citiraj mi tekst kome se klanja i koga naziva Gospode.Pusti vedrana.Uzmi lepo Pismo i citat,da čujem.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Кратос рече

I drugo da te pitam el može Bog da se otelotvori mimo rađanja kroz ženu i da uzme prirodu bilo čega stvorenog i da jede?Ako ne može onda ispada da je Zevs moćniji od JHVH-a.....da ne pominjem druga božanstva...

Рекох ја. Благо теби!

Кад би ти стварао Бога по своме калупу то би био Бог који најпре створи законе само да би их касније кршио јер он унапред не би знао како закони природе функционишу. Па кад налети на препреку, лупи се по глави и каже, ух! па онда штапићем лупи препреку и онда чујеш само пуф! и препрека нестане и тако редом.

(и немој да се трудиш да ово схватиш, опасно је )

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

On vidi njih i klanja im se do zemlje i naziva ih Gospode i oni mu se obraćaju kao Jedan

Ma to Avram nešto lupao iz dogmatike o Ličnosti Svete Trojice, ma matori nije znao šta radi govorio nešto iz dogmatike a tada još nije bilo ni vaseljenskih kanona.

Ma pusti matorog lupeta nešto, nego kako pravoslavlje ovih dana oćemo li uspeti da mu sačuvamo punoću Istine? Ovi rimokatolici nešto navalili ne znam šta im je pa nam svašta ubacuju u naša čista učenja evo pogledaj samo priču oko Avrama...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Citiraj mi tekst kome se klanja i koga naziva Gospode.Pusti vedrana.Uzmi lepo Pismo i citat,da čujem.

1

Послије му се јави Господ у равници Мамријској кад сјеђаше на вратима пред шатором својим у подне.

2

Подигавши очи своје погледа, и гле, три човјека стајаху према њему. И угледавши их потрча им на сусрет испред врата шатора својега, и поклони се до земље;

3

И рече: Господе, ако сам нашао милост пред тобом, немој проћи слуге својега.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Kaži mi kako je to stvorenje Gospod?

A ne kod mene nema samo stvorenja kod Avrama, kod tebe ih ima anđeli su stvorenja.

Dakle avram je nazvao stvorenja Božja Gospode? I poklonio im se?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vedran рече

Рекох ја. Благо теби!

Кад би ти стварао Бога по своме калупу то би био Бог који најпре створи законе само да би их касније кршио јер он унапред не би знао како закони природе функционишу. Па кад налети на препреку, лупи се по глави и каже, ух! па онда штапићем лупи препреку и онда чујеш само пуф! и препрека нестане и тако редом.

(и немој да се трудиш да ово схватиш, опасно је )

A tvoj Bog je rob zakona koje je stvorio,u takvog Boga ne verujem hbga,moj je iznad svega stvorenog.Tvoj znači rob,moj Gospodar koji može da radi sa zakonima i prirodom šta hoće jer je Bog.U servilnog božića ne verujem.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

A tvoj Bog je rob zakona koje je stvorio,u takvog Boga ne verujem hbga,moj je iznad svega stvorenog.Tvoj znači rob,moj Gospodar koji može da radi sa zakonima i prirodom šta hoće jer je Bog.U servilnog božića ne verujem.

I reče držač zakona u bezakonju svom, zakon će me opravdati?

Bezumnici.!!!

Nema opravdanja preko Zakona jer Zakon i bi donešen zbog nezakonja čoveka.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Zoran Đurović рече

Ово што си навео постоји у отаца: да је Аврам само кроз молитву добио могућност да види и угости Господа. Но, не сме се, нити ико од њих вели, мислити да је у питању визија а не физика. Све се то одиграло реално.

Мени изгледа као да нам и сам текст указије на то да је јављање на више нивоа, димензија. Мислим да код Августина има управо нешто о томе када говори о теофанијама у СЗ. Нешто као паралела овим различитим нивоима интерпретације. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече
1

Послије му се јави Господ у равници Мамријској кад сјеђаше на вратима пред шатором својим у подне.

2

Подигавши очи своје погледа, и гле, три човјека стајаху према њему. И угледавши их потрча им на сусрет испред врата шатора својега, и поклони се до земље;

3

И рече: Господе, ако сам нашао милост пред тобом, немој проћи слуге својега.

I,kome se klanja?Lepo sve piše javi mu se Gospod,pa tri čoveka,pa im se klanja i naziva ih Gospode.Njih,ne jednog od njih.

To se vidi iz teksta koji sledi al koji namerno nisi hteo da navedeš jer ne ide u prilog toj priči da se obraća samo jednom:

I izneću malo hleba, te potkrepite srce svoje, pa onda pođite, kad idete pored sluge svog. I rekoše: Učini šta si kazao.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

Мени изгледа као да нам и сам текст указије на то да је јављање на више нивоа, димензија. Мислим да код Августина има управо нешто о томе када говори о теофанијама у СЗ. Нешто као паралела овим различитим нивоима интерпретације. 

Ma gde si ti video da je javljanje Svete Trojice iz više dimenzija, nemoj da izbezumljuješ pravoslavce po forumu i da uvodiš nova rimokatolička učenja.

Vidiš da ove stražare probiti nećeš. :))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

I,kome se klanja?Lepo sve piše javi mu se Gospod,pa tri čoveka,pa im se klanja i naziva ih Gospode.Njih,ne jednog od njih.

Imaš mnogo duplih slčica oćeš da razmenjujemo malo, da ti dam ove što ja imam iz tog albuma, sigurno ih nemaš koliko vidim?

Pa kad popuniš album da se hvalih pred drugarima važi?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A ne kod mene nema samo stvorenja kod Avrama, kod tebe ih ima anđeli su stvorenja.

Dakle avram je nazvao stvorenja Božja Gospode? I poklonio im se?

Pa ti veruješ u Đurovićevu tezu da se klanja svecima Avram i proglašavaš ga za idolopklonika....Otac vere idolopklonik..cccc šta sve neću da pročitam

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

To se vidi iz teksta koji sledi al koji namerno nisi hteo da navedeš jer ne ide u prilog toj priči da se obraća samo jednom:

I izneću malo hleba, te potkrepite srce svoje, pa onda pođite, kad idete pored sluge svog. I rekoše: Učini šta si kazao.

Намерно нисам хтео да наведем текст? Чиниш грех говорећи ове лажи. Текст се већ навели Ведран и ти, а кад си ми тражио поставио сам текст. Изгледа да намерно правиш збрку да би испало да си ти у праву.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...