Драшко Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Mogu samo da nam...da nas mrze, oni što nas ne voleee Ajmo!!! Razbijaj kasice prasice! Аурор, PredragVId, АлександраВ and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Сакупити новац за опстанак Сајта,то није велика сума ,а онда кренути у акцију реализације креативних идеја.Ево лепог примера PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 9 minutes ago, Драшко рече Mogu samo da nam...da nas mrze, oni što nas ne voleee Ajmo!!! Razbijaj kasice prasice! А може ли и ћупове. PredragVId, АлександраВ and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Управо сада, Ненад Р. рече А може ли и ћупове. С медом. PredragVId, Ненад Р., Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Да, продам неко кило меда и ето за хостинг. PredragVId, АлександраВ, Драшко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 1 minute ago, Ненад Р. рече А може ли и ћупове. Slamarice Stara štednja...nova stednja Bonovi, kuponi Tiketi "Moja zena ovaj mesec ne ide kod frizera jer...sama kaže "pouke moraju opstati, friziracu.se.kod.komsinice Goce!" Аурор, АлександраВ, Нифада and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Еврићи, надам се да неће да се љуте. александар живаљев, Драшко and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 16 minutes ago, Драшко рече "Moja zena ovaj mesec ne ide kod frizera jer...sama kaže "pouke moraju opstati, friziracu.se.kod.komsinice Goce! Драшко, АлександраВ, Volim_Sina_Bozjeg and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Брига ме за Цркву (ух, како ово ружно зазвуча) и да ли је њена стамота, или није. Мени је стало до људи са Поука. Они су ти због којих сам ту. Е сад, пошто сам ја са ове стране Дрине и немам Пејпал (или како се то већ зове), једина опција је да стрпам новац у коверту и пошаљем на нечију адресу (неког од администратора). Ето, нека ми се неко од администрације јави на ПП са адресом и још уколико у суботу, послаћу колико могнем. Нема одустајања. Не сада. Прекасно је за одустати од Поука. Не може. Сматрам да можемо одржати овај форум. Караконџула, -Владимир-, Ignjatije and 12 осталих је реаговао/ла на ово 15 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 2 hours ago, Juanito рече Мислим да треба да покушамо да одржимо сајт. Нису то уопште велика средства, греота је да пропадне. И наравно да нема ничег срамотног у ”мољењу” од стране администрације, и далеко већи пројекти на интернету се одржавају донацијама. Једино што би требало технички да направимо систем који ће да нас подсећа да платимо с времена на време (месечно, двомесечно, колико ко може) уместо да админи лично подсећају на оној теми. А мислим да је боље то што званична црква не (жели да) финансира сајт јер би у супротном, сигуран сам у то, много тога цензурисали. Далеко је боље да форум буде независан од хијерархије, а да пригодност садржаја контролишу ”обични” црквени људи, као и до сада. Није ни то савршено, али је далеко боље од диктирања правила одозго. Још једна дугорочна могућност је да форумаши могу да продају неки свој производ или услугу и да онда део или сав новац од тога оде на одржавање сајта. На пример, мени се свиђа нека Клаудова фотка и хтео бих да је ставим на свој сајт. Ја донирам за форум, а он ми да лиценцу да користим фотку. Неко други може да одржи ”онлајн” час, рецимо, математике, а да онда ученик или родитељ донирају за сајт. Или групни онлајн час, а онда ко жели донира. Има доста могућности велики број талентованих људи овде пишу. Ако се деси да се на тај начин скупи доста више од неопходног, фондација Поуке то може да поклони потребитима. 1 hour ago, Juanito рече @RYLAH @Avocado Какве су законске могућности да се на сајту хостује продавница робе и услуга? Они који би хтели да продају, давали би проценат компанији која је власник форума (или физичком лицу, ако може, небитно). Слично као што функционишу продавнице апликација, где девелопери дају проценат великој компанији. То би могао да буде трајни извор прихода, а да истовремено да омогући многим људима да обављају свој мали (углавном додатни) бизнис без да се хебетају око инфраструктуре. Шта би правно морао да одради сајт, а шта они који би продавали робу или услуге? Мислим на лично створену робу и услуге, ручни рад типа одећа, накит, иконе, фотографије, своје књиге, туторијале, часове... Не на препродају робе коју неко други производи. 1 hour ago, Juanito рече @Milan Rakic Твоји ауторски текстови су врхунског квалитета, па ме то подсети да те питам. Шта мислиш да ли би могао да прође онлајн ЖРУ часопис са претплатом? ... Evo, ovde je sve receno sta bi trebalo da se uradi. Samo da se napravi jedan fin plan, i da se polako sprovede u delo, deo po deo. Ja licno, inace, ne bi` imao nista protiv i da npr. sam placam svaki mesec - kad bih imao, naravno. To cak ni za ove nase neuslove nije neka velika para (box 3 paket, sa jos nekim mobilnim dopunama koje koristimo u porodici kao najekonomicnije, placamo ukupno nekih 4.000 mesecno), ali kod mene ovde smo prosto sad toliko tesni da ni za neke prece stvari ponekad nemamo dovoljno... AnaLaz, александар живаљев, АлександраВ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Е све смо ми ово већ сажвакали и у уредништву и на форуму и то већ годинама уназад и ништа... Кад западнемо у шкрипац, ондаК људима биде жао, окуписе мало људи закука, неко нешто донира, често и после кукњаве о гашњеу се једва скупе паре. Онда неко време траје ентузијазам, заправи више страх да ће форум бити угашен а после и то спласне. Онда иде мученије врха, врхова у пабирчењу за кинтом, блам већ и молити јавно. Некад се деси улети неки тајфун па дадне паре па онда сви ћутимо неко време. Разматрали смо и комерцијализацију али опет оно шта ће рећи бабо из Патријаршије, како ће над држава третирати итд Све у свему зачин це ово су последњи трзаји ектузијазма и страха од гашења а неки једва чекају и да виде угашен сајт и форум, тако да не берите бриге, добро бити неће, пропасти нећемо Биљана, александар живаљев, PredragVId and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 22, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 2 hours ago, Juanito рече @Milan Rakic Твоји ауторски текстови су врхунског квалитета, па ме то подсети да те питам. Шта мислиш да ли би могао да прође онлајн ЖРУ часопис са претплатом? Па причали смо већ и о томе. Али се није макло даље од приче. Ја сам иначе скептичан по питању часописа, јер ево већ три године не можемо да покренемо "Аеро Магазин" нпр. Јер, кад има пара, нема воље и ентузијазма. А када има потоњег, као код нас, онда нема пара... Но мислим да је извесније ово што си предложио за продају роба и услуга које форумаши имају да понуде, па ко жели мож и да донира од те/тих трансакција. Мсм чак и да имамо тај додатак за Форум, морам видети са програмером, а адвокати нека виде како и шта... п.с. Хвала за утисак о текстовима PredragVId, Zoran Đurović, Џуманџи and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 1 minute ago, Милан Ракић рече Но мислим да је извесније ово што си предложио за продају роба и услуга које форумаши имају да понуде, па ко жели мож и да донира од те/тих трансакција. Мсм чак и да имамо тај додатак за Форум, морам видети са програмером, а адвокати нека виде како и шта... I ja mislim da je to odlična ideja - hajde malo da se pokrene mala privreda na opštu korist! Ja mogu da nudim prevode na engleski i kompletni copy-editing naučnih radova na engleskom jeziku, po konkurentnim cenama, i rado dajem porez ŽRU! (Samo da ne krene sad i ovde neka debata vezana za libertarijance ) PredragVId, александар живаљев, Н И Н Е and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 26 minutes ago, Paradoksologija рече (Samo da ne krene sad i ovde neka debata vezana za libertarijance ) Либертаријанци могу да нуде савете о покретању бизниса. PredragVId and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Новембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2016 Iskreno, stavovi koji se izlažu na ovom forumu cesto su suprotni od onih koji se mogu cuti u Patrijaršiji.... tako da očekivati materijalnu podršku Patrijaršije a pisati sve i svašta (uključujući i ono što zadire u samu suštinu pravoslavnog učenja), nije baš logično... moje skromno mišljenje...nikog ne vređam... PredragVId, cloudking and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука